Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt AFRODYTA pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

No to w takim razie prosze o zdjecia - sama juz nie wiem co bede wybierac, chcialabym na zewnatrz w kolorze brazu a wewnatrz kremowe, ewentualnie biale. W obecnym domu mamy drewniane okna i drzwi (jednak okna na zewnatrz sa aluminiowe biale , a drzwi sa w calosci drewniane i juz po 4 latach uzytkowania widac bylo ze trzeba drzwi odnowic).

Nie wyobrazam sobie ponownego malowania wszystkich okien w domu po np: 10 latach uzytkowania - pewno ze jest to mozliwe do wykonania - ale jest to jednak pracochlone i czasochlonne dlatego mysle o plastikach.

Prosze Was wklejajcie zdjecia swoich okien jesli mozecie - to zrobimy sobie takie porownanie, wogole mile widziane wszelakie zdjecia z wnetrz - nie mam mozliwosci ogladniecia na razie u nikogo domu wewnatrz i zastanawiam sie jakie duze sa te pokoje i salon. Juz wymyslilam ze chce przerobic kuchnie bo wydaje mi sie za mala.

Z gory dziekuje i zycze samych udanych wyborow i jak najepszych promocji... :)

u mnie te okna wstawią 15 lutego,natomiast na forum we wcześniejszych stronach są wklejone foty tych okien,one maja zaokrąglony profil,żadnych kantów,wygląda to pięknie:)

co do kuchni to też miałam plany powiększenia jej,natomiast teraz gdy moja afrodyta już stoi ,wiem że kuchnia jest wystarczająca duża jak dla mnie.

Cena dobrej kuchni dla tego wymiaru to koszt od 25-30 tyś w górę,wiec warto się nad tym zastanowić.

A gdzie masz zamiar budować swoją Afrodytę?

ja buduję 4 dom ale ten jest chyba idealny;)

widzę że czekasz na warunki zabudowy,u nas w mieście to wygląda tak,na warunki zabudowy czeka się 2 dni a na pozwolenie na budowę 2 tygodnie,mamy wspaniałych ludzi w starostwie powiatowym,aż się chce budować:)

Edytowane przez AFRODYTA77

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No rzeczywiscie profile tych okien sa ladne tylko w palecie kolorow nie widze kremowego widocznie zrobia na zyczenie klienta (mam nadzieje ze to nie podniesie znacznie ceny). Mysle ze jak juz bedziemy na miejscu to odwiedzimy wiele firm i wowczas zapadnie decyzja. Z ta kuchnia tak rzeczywiscie jest ze to chyba najdrozsze do wyposazenia miejsce w calym domu, ale moj maz zrobi mi meble kuchenne dlatego mysle intensywnie nad przerobka kuchni.

Nie jest ona bardzo mala ale my czesto zapraszamy duza ludzi na rozne okazje i fajnie tak jak wszyscy moga siedziec razem (kuchnia otwarta na salon i po drodze jeszcze jadalnia). My mamy sie zamiar budowac na podkarpaciu, to juz nasz 3-ci dom i ten tez mi sie wydaje ze po przerobieniu go na taki jaki chce bedzie wlasnie idealny. No i u nas na warunki czeka sie okolo 2 miesiace wiec mysle ze w lutym dostaniemy. Szukamy dobrego projektanta adaptujaego na podkarpaciu w okolicach Rzeszowa - moze ktos z budujacych dac jakis namiar???

Pozdrawiam Was wszystkich i jeszcze raz napisze - dom jest wspanialy - nawet bez przerobek - jest to zdecydowanie najpiekniejsza parterowka wsrod polskich rojektow zwlaszcza jesli chodzi o zewnetrzna bryle... taki Craftsman Style - moj ulubiony zreszta.... :)

Edytowane przez Felutek

Przyłączam się do opinii Felutka, że projekt Afrysi jest wspaniały.

Wracając do dachówek - hurtownie jak naliczą większą ilość dachówki to i tak potem przyjmują zwroty, i niema obawy, że nam zostanie za dużo dachóweczek. Pozdrawiam.

Niestety nie wszystkie hurtownie, ja osobiście spotkałam jedną, która nie przyjmowała zwrotów - SZOK! :)

Oczywiście lepiej jak naliczą więcej, jeśli zostanie zawsze można oddać ale niektórzy oszukują zaniżając sztuki po to by wycena była tańsza, także trzeba dokładnie przeanalizować wycenę, żeby później nie było przykrych niespodzianek jak trzeba będzie dokupić masę brakujących dachówek.

Mam bardzo podobny układ zarówno kuchni i salonu u Siebie - w kuchni wyspa 1,8m na 1,2m a w salonie bardzo podobny narożnik. Po 2 latach mieszkania - super obie rzeczy się sprawdzają ;).

Mieszkasz już 2 lata, więc masz doświadczenie i o pewnych rzeczach możesz sie spokojnie wypowiedzieć :) W takim razie mam do Ciebie pytanie odnośnie garderoby przy sypialni. Słyszałam, że to kiepskie usytuowanie: sypialnia-garderoba-łazienka, ze względu na dużą wilgoć w garderobie. Możesz coś powiedzieć na ten temat? Byłabym bardzo wdzięczna :)

hhee - jedynie ;) metrowy. Mieliśmy wybór albo Spartherm 1m albo Arysto 1,2m... Mnie osobiście powalaja duże kominki (zona poprostu lubi jak cos sie tli w...) wiec będzie większy ;)

Ale kominek podstawa... chciałbym już odpalić ale muszę jeszcze pooczekać ;)

Edytowane przez FalubazZIelonaGora

Czy kuchnia ma takie same wymiary jak w projekcie, czy coś było zmieniane?

P.S Projekty wnętrz są super :)

Tak, kuchnia staandardowa, ale my wywalilismy słup....

Jeżeli chodzi o ergonomię - pozbycie sie słupa to baaaardzo dobre posunięcie, w zakresie co sie komu podoba... Niech kazdy sobie decyduje :)

Mi bardziej odpowiada bez słupa :)