michap10 29.06.2012 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Po dwóch miesiącach oczekiwania na ekipę, ale w końcu się doczekałem A oto są efekty pierwszego dnia pracy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michap10 01.07.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Drodzy forumowicze, potrzebuję porady Mój wykonawca proponuje mi zrobienie ściany kolankowej, chociaż z jednego pustaka. Czy nie wpłynie to negatywnie na wygląd zewnętrzny Afrodyty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek1980 01.07.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Drodzy forumowicze, potrzebuję porady Mój wykonawca proponuje mi zrobienie ściany kolankowej, chociaż z jednego pustaka. Czy nie wpłynie to negatywnie na wygląd zewnętrzny Afrodyty?? przy podnoszeniu scianki kolankowej warto przedłużyć krokwie o pare cm by dom nie stracił proporcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wera_padi 05.07.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 trawa nareszcie jest kosiarka nasmarowana i ogieńhttp://img837.imageshack.us/img837/873/zdjcie0412k.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agiko 05.07.2012 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Witam Przegladam to forum już od kilku miesięcy i jest ono dla mnie cennym żródłem informacji n/t budowy Afrodyty. Po kilku miesiącach załatwiania formalności dziś ruszyliśmy z budową domu według tego projektu. Mam nadzieje że uda się nam szczęśliwie dobrnąć do końca budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 05.07.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 trawa nareszcie jest kosiarka nasmarowana i ogień http://img837.imageshack.us/img837/873/zdjcie0412k.jpg Uploaded with ImageShack.us oj ten widok cieszy oko, ja dzisiaj 4 raz trawę kosiłem, polecam Ci po 1 koszeniu nawieźć azofoską, trawa rośnie po niej bujnie, szybko się rozrasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuziaa32 05.07.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Potwierdzam...azofoska jest najlepsza!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agiko 05.07.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Dla tych którzy dopiero planują budowę Afrodyty zamieszczam informację co do zmian w naszym projekcie i cen materiałów oraz robocizny. Mam nadzieję, że będą pomocne. Jeżeli chodzi o projekt to :pozbyliśmy się słupa w salonie, a także okna pomiędzy wykuszem a tarasempowiększyliśmy okna w wykuszu do wysokości 190cm,przesunęliśmy i zwęziliśmy okno w łazience dla gości tak aby zrobić w niej prysznic,usunęliśmy garderobę przy sypialni łącząc ją z łazienkąpowiększyliśmy garderobę w korytarzu kosztem wnęki w salonie co daje nam około 8m2 garderoby Od firmy którą wynajęliśmy dostaliśmy następujący kosztorys:(ceny zawierają materiały, robociznę i sprzęt):ławy i wykop 25,178złściany fundamentowe 29,149złpodłoże betonowe zbrojone 24,838złściany nośne 43,790złkominy 15,000złwieńce 20,855ściany działowe 8,950złTo w sumie wychodzi ok 167,760 zł plus 8% VAT.Teraz szukamy kogoś do dachu. Mam też pytania do tych Forumowiczów którzy już przeszli SSZ. Czy ktoś z Was montował okna firmy VETREX? Co o nich sądzicie? I co do tarasu czy lepiej wygląda okno 3 czy 4-skrzydłowe? Planuje zrobić okna francuskie ze szprosami (jeden pionowy po środku tafli i 4 poziome). Boję się, że 4 skrzydła dadzą zbyt "gęsty" efekt wizualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuziaa32 06.07.2012 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Pomocy!!!Jak się montuje taki plafon?Chodzi o to czy ta górna (brzydsza )część powinna być zabudowana czy na wierzchu?Bo nie mam zielonego pojęcia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wera_padi 12.07.2012 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 (edytowane) Zmora wszystkich ogrodników, jak miec ładną trawę http://img269.imageshack.us/img269/364/zdjcie0425p.jpg Uploaded with ImageShack.us Edytowane 12 Lipca 2012 przez wera_padi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankes46 12.07.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Powiedzcie mi jak powinna wyglądać ta płyta nad wykuszem ?wylałem strop monolityczny ale bez tej płyty - tak jak mają kształt ściany. i co teraz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melczak 13.07.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 (edytowane) u mnie postępy idą z lekka pomału - myślę iż jak już wystartujemy to pójdzie szybciej - od przyszłego tygodnia zaczynamy kopać ogromną dziurę i fundamenty zastanawia mnie jedna rzecz czy pod te półokrągłe tarasy też coś się leje (murarz będzie dzisiaj po południu to pewnie mi powie) Edytowane 13 Lipca 2012 przez melczak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melczak 13.07.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 (edytowane) witamtak prezentuje się moja działka wiosną (teraz jest ściernisko czyli nic ciekawego) Edytowane 22 Lutego 2013 przez melczak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melczak 13.07.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 (edytowane) moje zmiany w projekcie: 1. cały dom jest podpiwniczony. 2. kuchnia zlikwidowanan w salonie i przeniesiona do pomieszczenia 1/7, które zostało wydłużone o ok 1,5 m i w narożniku (obok łazienki i garderoby) jest wejście do spiżarni, wejście do kuchni z salonu (drzwi z korytarza zlikwidowane) i zaprojektowano wyjście na taras z kuchni 3. wiatrołap zlikwidowany i zaprojektowano inny przy przejściu z garażu 4. dołożono wejście do garaży z zewnątrz w prawym wewnętrznym narożniku. 5. z pomieszceznia 1/15 wydzielono coś ala wiatrołap (przejście z garażu)a reszę połączono w jedną dużą łazienkę z pomieszceniem 1/12. 6. sypialnia przeniesiona do 1/10 - łazienka bez zmian a garderoba wydłużona do konca budynku (o ten dołożony 1,5 metra o którym była mowa przy kuchni) wyjście na zewnatrz z sypialni na niewielki tarasik) 7. zejscie do piwnicy pod schodami na górę 8. slup zlikwidowano w salonie a schody mają być zabudowane do powierzchni stopni a od gory otwarte. tyle by było po krótce - ciężko to opisać tak mniej wiecej będzie wygladac piwnica a tak parter poddasza na tą chilę nie planuję poniewaz na poczatek nie będziemy tam nic robić Edytowane 22 Lutego 2013 przez melczak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agiko 13.07.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 u mnie postępy idą z lekka pomału - myślę iż jak już wystartujemy to pójdzie szybciej - od przyszłego tygodnia zaczynamy kopać ogromną dziurę i fundamenty zastanawia mnie jedna rzecz czy pod te półokrągłe tarasy też coś się leje (murarz będzie dzisiaj po południu to pewnie mi powie) Witaj My także dopiero zaczynamy budowę. Postaram się za chwilę umieścić zdjęcia. Co do tarasów to nam proponują dwa rozwiązania: wylewanie albo brukowanie ale z tego co wiem lepiej wylewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agiko 13.07.2012 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 A oto nasza budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agiko 13.07.2012 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 [ATTACH=CONFIG]125048[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]125049[/ATTACH] A oto nasza budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michap10 14.07.2012 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 W końcu doczekałem się zdjęć z budowy mojej Afrodytki, więc od razu chwalę się postępami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AFRODYTA77 15.07.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 W końcu doczekałem się zdjęć z budowy mojej Afrodytki, więc od razu chwalę się postępami [/QUO Gratuluję rozpoczęcia budowy,ja jestem na etapie ukończenia tynków wewnętrznych,mam do Ciebie pytanie odnośnie tarasów: jak głęboko kopaliście fundament pod tarasy i ile bloczków poszło,ewentualnie jaki był koszt wylania i wymurowanie tarasów i czy wytyczał je wykonawca czy też geodeta? pozdrawiam serdecznie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melczak 16.07.2012 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Afrodyta77 Ty już daleko jesteś w porównaniu do nas Michap10 czy można prosić o wymiary okien w wykuszu bo u mnie zaprojektowali 3 x 90 po szerokości i wydaje mi się iż to srodkowe mogłoby być większe. Agiko najgorzej zacząć - u Was już ten etap jest więc już z górki - muy zanim wyjdziemy z piwnicy do zera to minie szmat czasu i wypłynie masę kasy - no ale cóż wiedziały galy co chciały.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts