Tatunka 16.07.2012 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Witaj Melczak! Tez przymierzam sie do wykonania Afrodytki z piwnicami! Możesz mi zdradzić czy wiesz już jaki jest koszt ich wykonania, w p[orownaniu do tradycyjnej konstrukcji bez piwnic?!P.S. czy mnie oczy nie mylą, czy tam w piwnicy planujesz basenik?pozdrawiamtatunka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melczak 16.07.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Witam TATUNKAdocelowo planujemy mały basen w piwnicy naszej Artemidy a co do kosztów to trudno mi powiedzieć ponieważ my trochę oszczędniej robimy w sensie takim ze częśc maszyn mamy swoich (np koparka, maszyna do robienia betonu, maszyna do tynków) i częśc towaru (żwir, piasek mamy też swoje) a murarz będzie dzisiaj dzwonił ile za robotę do zera... wstępnie wyliczyliśmy iż ok 60-70 tyś do zera ale czas pokaże - w tym tygodniu kopiemy dziurę, musi dojechać hydraulik i murarz za 2-3 tygonie wchodzi - okaze się wszystko - będę skrupulatnie liczyć .... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michap10 16.07.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 (edytowane) Afrodyta77 Ty już daleko jesteś w porównaniu do nas Michap10 czy można prosić o wymiary okien w wykuszu bo u mnie zaprojektowali 3 x 90 po szerokości i wydaje mi się iż to srodkowe mogłoby być większe. Agiko najgorzej zacząć - u Was już ten etap jest więc już z górki - muy zanim wyjdziemy z piwnicy do zera to minie szmat czasu i wypłynie masę kasy - no ale cóż wiedziały galy co chciały.... Tak, bez problemu zmierzę i Ci powiem, ale dopiero w niedziele jak w końcu zobaczę na "żywo" afrodytkę, a nie tylko na zdjęciach Edytowane 16 Lipca 2012 przez michap10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michap10 16.07.2012 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 (edytowane) W końcu doczekałem się zdjęć z budowy mojej Afrodytki, więc od razu chwalę się postępami [/QUO Gratuluję rozpoczęcia budowy,ja jestem na etapie ukończenia tynków wewnętrznych,mam do Ciebie pytanie odnośnie tarasów: jak głęboko kopaliście fundament pod tarasy i ile bloczków poszło,ewentualnie jaki był koszt wylania i wymurowanie tarasów i czy wytyczał je wykonawca czy też geodeta? pozdrawiam serdecznie:yes: Do tego etapu jeszcze mi trochę brakuje Co do tarasów z tego co wiem to wytyczał je wykonawca, a za samo ich wymurowanie nie wiem ile policzył, bo uzgadniałem z Nim cenę za całość bez wyszczególniania ile za co. Na jaką głębokość były kopane fundamenty i ile bloczków poszło to nie mam pojęcia bo, niestety nie ma mnie przy budowie... A co do wylewanie ich to też nie wiem jaki jest koszt, bo ja zdecydowałem się na ułożenie kostki na tarasach Edytowane 16 Lipca 2012 przez michap10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARIUSZ_MAGDA 17.07.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 I zaczeli układać kostkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melczak 18.07.2012 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 (edytowane) Mariusz Magda ślicznie wyglada obejście wokół domu u mnie zaczęli wczoraj wykop pod piwnicę jak ta wstrętna pogoda nie będzie tak pstrzyć to dzisiaj będzie lepszy widok Edytowane 22 Lutego 2013 przez melczak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 18.07.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Hej! Na stronie dobrych domów pojawiły się nowe zdjęcia Artemidy i Afrodyty. Jedna Afrodyta jest ciekawa zamiast bramy garażowej ma drzwi tarasowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AFRODYTA77 18.07.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 I zaczeli układać kostkę [ATTACH=CONFIG]125795[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]125796[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]125797[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]125798[/ATTACH] Przepiękna Wasza Afrodyta:) chyba zacznę budowę od nowa u mnie czerwona karpiówka na dachu,no chyba że przemaluję ją na czarno,co myślicie???;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melczak 18.07.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 (edytowane) ale Twoja też bedzie pięknaa tak w ogole AFRODYTA77 to my do siebie nie mamy daleko ok 30 km Edytowane 18 Lipca 2012 przez melczak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melczak 18.07.2012 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Hej! Na stronie dobrych domów pojawiły się nowe zdjęcia Artemidy i Afrodyty. Jedna Afrodyta jest ciekawa zamiast bramy garażowej ma drzwi tarasowe całkiem ciekawie to wygląda - ach jakie piękne te domki - zanim moj tak będzie wygladał to upłynie czasu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AFRODYTA77 18.07.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 ale Twoja też bedzie piękna a tak w ogole AFRODYTA77 to my do siebie nie mamy daleko ok 30 km ale numer:) a gdzie budujesz swoją Afrodytkę?ja w budowaniu domów jestem weteranką bo to już moja trzecia budowa,ale ta mnie najbardziej ekscytuję pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARIUSZ_MAGDA 18.07.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Przepiękna Wasza Afrodyta:) chyba zacznę budowę od nowa u mnie czerwona karpiówka na dachu,no chyba że przemaluję ją na czarno,co myślicie???;) Cieszy nas że Ci się podoba nasza afrodytka:rotfl: Czerwona karpiówka też ślicznie wygloda na Afrodycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melczak 19.07.2012 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 ale numer:) a gdzie budujesz swoją Afrodytkę?ja w budowaniu domów jestem weteranką bo to już moja trzecia budowa,ale ta mnie najbardziej ekscytuję pozdrowienia witam ja z drugiej strony Leszna - gm. Lipno. co do budowania od podstaw to nasz pierwszy dom, ale ten w którym teraz mieszkamy przerabialiśmy i dobudowywaliśmy (więc coś tam już wiemy- często przeróbki staroci sa gorsze niz budowa na nowo) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melczak 19.07.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 dostaliśmy wycenę z Rekuperatory.pl na kwotę 32000 netto instalacja z rekuperatorem oraz 13400 GWC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michap10 19.07.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 (edytowane) I już prawie wszystko przygotowane do wylania stropu, o ile pogoda pozwoli to już w sobotę Mam pytanie do budujących, ponieważ obecnie nie mam możliwości sprawdzenia w projekcie jak jest faktycznie. Mam na myśli słupy które są na zewnątrz, murarz twierdzi, że w projekcie jest tylko uwzględnione ich zalanie tak jak on to zrobił i nic więcej. Natomiast mi się wydaje, że powinien je obmurować cegłami. Jak jest naprawdę?? Edytowane 19 Lipca 2012 przez michap10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 20.07.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Nie, nie musisz ich obmurowywać chyba, że chcesz. U nas mamy identycznie wylane słupy i dopiero robiąc ocieplenie będziemy je obmurowywać bądź oklejać styropianem, jeszcze nie wiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thomson 20.07.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 U mnie słupy oszalowali i wylali pod wymiar prawie - potem tylko tynk przyszedł. Mieli trochę zabawy z szalunkami (jeden im nawet się rozleciał w czasie zalewania) ale dali radę. Ostatnio skończyłem taras - wyłożyłem go deską tarasową - wyszedł przepiękny. Pozdrawiam wszystkich budowniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARIUSZ_MAGDA 22.07.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 (edytowane) Dalej walczymy z kostką Edytowane 23 Lipca 2012 przez MARIUSZ_MAGDA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AFRODYTA77 23.07.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Dalej walczymy z kostką [ATTACH=CONFIG]126696[/ATTACH] WOW,kosteczki to macie...hektary;) moja Afrodyta stoi na 11 arowej działce i szczerze mówiąc to inny dom od tego który stoi na dużej powierzchni,Wasz jest fantastyczny Ogromnie gratulację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melczak 23.07.2012 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Dalej walczymy z kostką [ATTACH=CONFIG]126696[/ATTACH] macie dużą powierzchnię do wykostkowania - ale będzie pięknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts