Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt AFRODYTA pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

Zuzia gratuluję przeprowadzki, śliczny macie domek, pięknie urządzony. Moją uwagę przykuła kuchnia :) takiego rozwiązania jeszcze nie widziałam - rewelacja :yes: Jeszcze raz gratuluję i życzę wszystkiego dobrego :)

Pozdrawiam :bye:

goshia7 dziękuję bardzo za pochwałę:)mieszka się super tylko nogi bolą od tego śmigania po takim metrażu:)pozdrawiam:)

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dane podopiecznego:

Nr subkonta:

13982

Data urodzenia:

2003-11-22

Schorzenie:

dziecięce porażenie mózgowe

Apel:

Zwracamy się z prośbą o pomoc w pozyskiwaniu funduszy na leczenie i rehabilitację naszego podopiecznego Bartosza Tomaszewskiego,który choruje na mózgowe porażenie dziecięce.

Bartosz urodził się jako wcześniak w 31 tygodniu ciąży, z 4 punkatami w skali Apgar. W ósmej dobie życia przeszedł posocznicę. W siódmym miesiącu życia nastąpił regres choroby. Po badaniach i konsultacjach okazało się, że jest to porażenie mózgowe.

Od ponad trzech lat chłopiec uczęszcza do Ponadlokalnego Centrum Rehabilitacyjno-Edukacyjnego im.Jana Pawła II w Szczytnie. Jest pod opieką logopedyczną, psychologiczną i rehabilitacyjną. W ciągu swojego krótkiego życia przeszedł pięć operacji, między innymi: osteotomię prawego i lewego biodra. Mając ponad siedem lat, Bartek nie siedzi samodzielnie, nie chodzi i nie mówi. Dzięki systematycznej, specjalistycznej rehabilitacji widać u niego poprawę. Razem z Rodzicami chłopca, jesteśmy dobrej myśli, że dziecko z czasem odzyska radość i będzie chociaż w małym stopniu samodzielne.

PRZEKAŻ 1% PODATKU ,,FUNDACJA DZIECIOM ZDĄŻYĆ Z POMOCĄ" NUMER KRS 0000037904 Z DOPISKIEM 13982 BARTOSZ TOMASZEWSKI SZCZYTNO

W iMIENIU NASZYM I NASZEGO SYNKA BARDZO DZIĘKUJEMY!

Witam wszystkich.

Interesuje się projektem Artemidy, zamierzamy z przyszłym mężem zacząć budowę już w tym roku, ale bardzo chcielibyśmy zobaczyć go od środka bo rysunek to rysunek, najlepiej zobaczyć na żywo jaki jest rozkład pomieszczeń metrażowo. Jeśli byłby ktoś tak uprzejmy pokazać swoją Artemidę, będę wdzięczna. Jestem z okolic Częstochowy, może jest ktoś ze śląska, może okolice Kielc??? Podam swój mail w razie gdyby ktoś chciał mnie zaprosić [email protected]

Pozdrawiam serdecznie…

Witam serdecznie.

Dopiero zarejestrowanej się na forum po przeczytaniu tematu od chyba setnej strony :). Przyznam szczerze, ze naprawdę sporo ciekawych informacji, inspiracji jest tu zawartych.

Może krótko odpowiem nasza przygodę z Afrodytka.

Nie budowalismy go od początku, a odkupilismy po bardzo, wydaje mi się atrakcyjnej cenie od właściciela. W domek jeszcze sporo trzeba zainwestować, ale już mieszkamy i powoli coś będziemy działać we własnym zakresie. Najwiecej rzeczy trzeba jeszcze zrobić na zewnątrz tzn orynnowanie, podbitke, cały ogród, podjazd, ogrodzenie, taras i wejście, otynkować. Tak więc jest co robić i chalupka wcale nie wyglada okazale z zewnątrz.

Zdjęcia oczywiście wstawie bo mam nadzieje być stałym czytelnikiem forum.

Nasz domek jest tez trochę poprzerabiany więc może kogoś zainspirować. W ciekawym miejscu mamy np schody na górę. Jeszcze takiego rozwiązania nie widziałem u nikogo, ale to już zobaczycie na fotkach :)

Mam do was pierwsze pytanie. Jak czy z czego wykonuje się te ksztaltowe, piękne filary w tym projekcie? Domyślam się, ze można obmurowac, ale jakie są jeszcze inne metody?

Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów

Witam wszystkich Afrodyciaków :)

od kilku lat interesuje się projektem Afrodyty, ale chyba bez Waszej pomocy się nie obędzie.

Chciałbym podejrzeć jak wygląda gotowy projekt od środka. Jeśli ktoś byłby tak miły i chciałby mnie zaprosić na kawkę to byłbym przeszczęśliwy.

Lokalizacja najlepiej śląsk, do 150km od Częstochowy.

Pozdrawiam serdecznie i wszystkiego dobrego w nowym roku

TB

Witaj brożek. Ja jestem z okolic częstochowy Afrodyta jest już zamieszkana w makowiskach koło pajęczna ale właściciel niezbyt miły. Mnie nie wpuścił nawet na posesję, rozmawiałam z nim na podjeździe a i tak nic mi nie powiedział ciekawego. Druga afrodyta jest w strzelcach małych za Radomskiem (od radomska to jest niecałe 30km jedzie się czały czas drogą 42) Tam jest stan surowy otwarty ale widać wielkość pomieszczeń, więc można już sobie zobaczyć czy jest dość dobrze rozplanowane. W strzelcach jest afrodyta podpiwniczona, właściciele bardzo mili. Jak chcesz to mogę podesłać Ci do nich numer tel. bo nawet przez telefon dużo powiedzą.

• 2 weeks później...
witam serdecznie jestem tu nowy ale strasznie mnie zainteresowalo to forum bo sam buduje afrodyte pod toruniem i mam takie pytanko czy buduje ktos taki domek w okolicy bo interesuje mnie technika wykonania geometri slupow zewnetrznych chodzi mi o to w jaki sposob i z jakich materialow je wykonaliscie (te skosy) bede bardzo wdzieczny za fotki

witam serdecznie jestem tu nowy ale strasznie mnie zainteresowalo to forum bo sam buduje afrodyte pod toruniem i mam takie pytanko czy buduje ktos taki domek w okolicy bo interesuje mnie technika wykonania geometri slupow zewnetrznych chodzi mi o to w jaki sposob i z jakich materialow je wykonaliscie (te skosy) bede bardzo wdzieczny za fotki

Też mnie to interesuje. Ja mam słupy proste w tej chwili. Pisałem do kilku firm trudniących się w produkcji ozdób styropianowych, listew, filarów itd, odpisali mi że bez problemu wykonają dla mnie takie kształty na wymiar więc to chyba jedyna metoda jeśli nie robiłeś ich od razu w takim kształcie.

Witamy serdecznie . U nas słupy wylane są z betonu od razu w kształcie stożkowym . Murarze zrobili formę z płyty i zalali betonem . Nie chcieliśmy okładać ich styropianem ponieważ uważamy ,że łatwo taki słup później uszkodzić i brzydko będzie wyglądało , a tak to tylko tynk i gotowe .

Dzięki, już coś wiecej wiem. W moim przypadku będę musiał chyba zrobic z gotowych kształtów styropianu.

Przeczytałem temat od początku i jak wcześniej było tu tłoczno, tak teraz trochę temat umarł. Ciekawy jestem jak tam postępy u wszystkich, którzy byli tu aktywni, może trzebaby znów ożywić towarzystwo?

Kulca Ty byłeś tu bardzo aktywny, co teraz u Ciebie słychać? Mieszkasz? Co teraz robisz przy domu?

Jeszcze teraz jedno pytanie. Ile wyniosło was wykonanie i materiał do podbitka i rynien? To wszystko od wiosny przede mną.