wera_padi 14.02.2013 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Witam u mnie zaś robiłem z gotowych elementów, wykonali mi w firmie gdzie wyrabiają styropian, pomiary im podałem szerokość wysokość i pasowały jak ulał. Zostały wykonane z twardego styropianu.http://img210.imageshack.us/img210/5693/picture715c.jpg Uploaded with ImageShack.ushttp://img607.imageshack.us/img607/6716/budowa025.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeeN 14.02.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 O widzisz i właśnie o coś takiego mi chodzi. Podaj mi proszę namiary na firmę która ciela Ci styropian na wymiar. Ile Cię to kosztowało?Słupy sam okleiles czy tez firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liakon 14.02.2013 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 (edytowane) a jak murowali od razu to nie popowstawały zęby z cegieł na tych skosach bo tak myśle ze to jest raczej niemożliwe tak wymurować by byly zlicowane cegly No tam nie byly jakies duze przesuniecia miedzy ceglami, juz nie pamietam ile centymetrow wyszlo roznicy miedzy dolem a gora slupa. Byly zęby ale to sie zniewlowalo klejem od styropianu poprostu. Edytowane 14 Lutego 2013 przez Liakon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dadoszek 14.02.2013 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 witam mam prozibe hcial bym wiedziec kosztorys stropu drewnianegoz gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wera_padi 15.02.2013 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 O widzisz i właśnie o coś takiego mi chodzi. Podaj mi proszę namiary na firmę która ciela Ci styropian na wymiar. Ile Cię to kosztowało? Słupy sam okleiles czy tez firma? Ta firma jest z Kielc nazywa się ;STYROTHERM; nr tel nie posiadam zaginął w akcji, poszperaj w necie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wera_padi 15.02.2013 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 PeeN ceny za to nie pamiętam, troszkę czasu upłynęło, na pewno cena nie była niska!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 15.02.2013 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Kulca Ty byłeś tu bardzo aktywny, co teraz u Ciebie słychać? Mieszkasz? Co teraz robisz przy domu? Cóż, domek skończony i zamieszkany od czerwca 2011 roku, z robót jak tylko finanse będą pozwalały została tylko kostka na podjeździe i grill na tarasie do skończenia.. Mieszka się super, w sumie tylko słup w salonie mnie drażni, jakbym budował drugi raz to by go nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeeN 17.02.2013 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Wera_padi coś cienko w necie z tą firmą, ale nic, znalazłem tez jedna z okolic Częstochowy. Wycenili mi jeden filar na jakiś 500 zł, tylko nie mam porównania czy to dużo czy mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wera_padi 17.02.2013 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 PeeN ja robiłem te kolumny jakieś 3 lata temu i pamiętam +- cenę coś około 1800 zł za 5 sztuk ale podstawa twardy styropian, nałożyłem 2 razy siatkę i naprawdę są bardzo twarde musisz trochę ponegocjiować tą cenę po 400 zł za szt to moim zdaniem będzie ok i wykonanie ich będzie super. Pamiętaj że kolumny nadają całego uroku to jest podstawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 17.02.2013 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 (edytowane) Pamiętaj że kolumny nadają całego uroku to jest podstawa Dokładnie, wiem, że o gustach się nie dyskutuje, ale moim znaniem te słupy zrobione na prosto niwelują cały urok afrodytki. Edytowane 17 Lutego 2013 przez kulca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeeN 17.02.2013 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 No pewnie Panowie . Gdybym o tym nie wiedział to nie zawracalbym sobie głowy żeby szukać sposobu na nadanie im kształtu. Poprzedni właściciel chyba nie przykładal do nich tak dużej uwagi. Ten projekt bez tych filarów to już żadna rewelacja. Na dzień dzisiejszy nasz dom nie wyróżnia się z tłumu budynków, chce to w tym sezonie letnim zmienić właśnie poprzez filary, rynny, podbitke. Oczywiście jest jeszcze cała działka do zagospodarowania więc roboty co nie miara , ale w sumie to się już doczekać nie mogę. Zrobi się trochę cieplej to porobie kilka fotek bo trochę przeróbek było w naszej chałupce np powiększenie sypialni kosztem łazienki. Powiększenie łazienki głównej kosztem jednego z pokoi. No i schody, które są wmurowane w ścianę i prowadzą po dwóch ścianach, tej przy której jest wejście i tej od łazienki. Nie mamy wykusza, ale za to na tej ścianie trzy pojedyncze, wysokie okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 17.02.2013 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Ja bym robił na Twoim miejscu z gazobetonowych bloczków, ja tak robiłem tą "przyporę" na rogu domu, te bloczki się fajnie obrabia piłą do drewna i tarnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeeN 17.02.2013 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Ale wydaje mi się ze przy bloczkach wiecej roboty, a kosztowo chyba tez nie taniej od styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melczak 22.02.2013 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 a powiedzcie jakie ostateczne wymiary macie słupów skośnych (góra i dół) - proste mnie nie interesują -chcę tak jak w projekcie oryginalnym - skośne i z cegły niestety nie mam oryginalnego projektu i nie wiem jakie powinny mieć wymiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melczak 22.02.2013 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Afrodyta - sąsiadko co tam u Was - na jakim etapie jesteście - Wam ta przydługa zima nie koliduje już specjalnie w postępach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 22.02.2013 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 tu masz wymiary projektowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melczak 23.02.2013 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Kulca dziękuję bardzo - bardzo się przyda - jak domek po kolejnej zimie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 23.02.2013 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 a super, ogrzewanie podłogowe sprawdza się w tym domu świetnie, kominek natomiast wieczorami nadaje klimatu ogólnie projekt trafiony w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melczak 24.02.2013 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 a ja się właśnie zastanawiam nad kominkiem - co niektórzy odradzają ze względu na kurz i bałagan, ale klimat do mnie jak najbardziej przemawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 24.02.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Jaki kurz? nie zauważyłem więcej niż by kominka nie było. Mam pod kominkiem szufelkę od odkurzacza centralnego, jak przy dokładaniu lub czyszczeniu coś wyleci podmiatam ręką pod nią i wsysam. A klimatu wieczorami przy ciepłym kominku nic nie zastąpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts