Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt AFRODYTA pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

a swoją drogą,to czy ktoś ma ogrzewanie podłogowe w całym domu?chciałabym spytać o to czy się sprawdza,ja tak zrobiłam i wylałam anhydryt....zobaczymy co z tego będzie już tej zimy:)

u mnie się sprawdza w 100%, od października do dzisiaj poszło około 1800m3 gazu, w domu 24 stopnie cały czas utrzymywane (dla porównania poprzedni sezon, gdy nie miałem jeszcze rekuperatora zużycie było 2200m3)

Edytowane przez kulca

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ooooo pięknie dziękuję,do końca nie byłam pewna czy to dobry pomysł szczególnie w sypialniach ale mam w obecnym domu podłogówkę w salonie i jestem zadowolona.

Kulca,nie brakuje w domu np.suszarni?i miejsca do prasowania?

a co to jest takiego:

rekuperator???

Edytowane przez AFRODYTA77

o

Kulca,nie brakuje w domu np.suszarni?i miejsca do prasowania?

a co to jest takiego:

rekuperator???

Mamy pralnie, suszarnie, prasowalnie w pomieszczeniu gospodarczym, zmieścił się tam również piec z zasobnikiem wody, wanna, umywalka, pralka, i szafa :)

Rekuperator to urządzenie do odzysku ciepła z wywiewanego powietrza (z użyciem wentylacji mechanicznej)

Wracając do ogrzewania podłogowego, sprawdza się super. Typowe kaloryfery posiadam tylko w sypialniach, no i oczywiście drabinki w łazienkach. Jeden czujnik temperatury w centralnym punkcie domu. W związku z tym, że w sypialniach nie ma podłogówki, trzeba pilnować aby drzwi zawsze były pozamykane - unikamy w ten sposób zbędnego zużywania opału. Pierwszy sezon grzewczy już mija, muszę powiedzieć, że jestem w miarę zadowolony z punktu ekonomicznego, mimo posiadania pieca na ekogroszek. Opanowanie pieca też trochę zajęło :) Ważna rada - palić jednym gatunkiem ekogroszku i nie polecam tanich wypłuczyn z niewiadomych źródeł - uwierzcie mi, że nie dosyć jest problemów z czyszczeniem pieca to jeszcze ciężko parametry pieca do niego dobrać. Pozdrawiam.

dziękuję za Wasze opinię

u nas dom ogrzewany będzie gazem

,ale prawdą jest że na rynku można kupić eko groszek który ma fatalną jakość,pomijając fakt że sprzedawany mokry zapycha piec.

W obecnym domu mamy piec na pelet i zboża,palimy owsem i sprawdza się idealnie,zapach w kotłowni prawie jak w piekarni:)

Kulca,jak mogę spytać 1800m gazu,jaki jest to koszt?

[ATTACH=CONFIG]186810[/ATTACH]

moja duma:)

Cześć Afrodyta 77

Mam pytanie dotyczące elewacji - proszę o informację jaki tynk i kolor został zastosowany.

Bardzo mi się podoba ta "Twoja Duma".

Ja mieszkam już trzy lata i finanse dopiero pozwalają w tym sezonie na prace zewnętrzne.

Pozdrawiam

Beata z Kielc

Cześć Afrodyta 77

Mam pytanie dotyczące elewacji - proszę o informację jaki tynk i kolor został zastosowany.

Bardzo mi się podoba ta "Twoja Duma".

Ja mieszkam już trzy lata i finanse dopiero pozwalają w tym sezonie na prace zewnętrzne.

Pozdrawia

Beata z Kielc

UPSS..... Beata ,teraz to mi dałaś zadanie;)z tym kolorem to jest tak że to nie jest jeszcze tynk tylko grunt z kolorem, u nas tak będzie przez jakiś czas, ponieważ nie mamy jeszcze drogi dojazdowej, natomiast kolor elewacji będzie taki sam:)

Będę dziś w hurtowni i dokładnie spiszę ten kolorek:)

dam znać:)

pozdrowienia ze słonecznej Góry!!!

• 2 weeks później...

Witam serdecznie ! Wraz z mężem właśnie rozpoczęliśmy budowę naszego wymarzonego domku :) ......Ogromnie zależy mi by ktoś z was pochwalił się swoim domem . Stąd moje pytanie i ogromna prośba ....Czy ktoś z was wybudował afrodytę w okolicach Poznania ( Bolechowa ) ? I czy jest możliwość obejrzenia również w środku ? BARDZO proszę o kontakt ma mojego meila [email protected] jeśli się ktoś zgodzi :) BĘDĘ BARDDDDDDOOOO WDZIĘCZNA .....Nie mogę wyorazić sobie ile jest miejsca w kuchni wykuszu i salonie by móc szukać pomału wystroju :(.....Ciesze się że powstało takie forum i możemy wymieniać się informacjami bardzo to pomaga .....Już niedługo również wstawię kilka zdjęć z postępu naszej budowy :)

Pozdrawiam .

u nas daleko w polu

trzy tygodnie temu zalaliśmy fundamenty i dopiero teraz możemy wjechać koparką zeby wybrać resztę ziemi czyli wyrównać i w poniedziałek ma wchodzić ekipa i działać z piwnicą - zobaczymy jak im pójdzie

ale na pocieszenie pojechałam sobie do Leszna obejrzeć afrodytkę :-)

u nas daleko w polu

trzy tygodnie temu zalaliśmy fundamenty i dopiero teraz możemy wjechać koparką zeby wybrać resztę ziemi czyli wyrównać i w poniedziałek ma wchodzić ekipa i działać z piwnicą - zobaczymy jak im pójdzie

ale na pocieszenie pojechałam sobie do Leszna obejrzeć afrodytkę :-)

no to ładnie...do Leszna:(

do Góry też jest niedaleko:)zapraszam