kulca 30.04.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) a swoją drogą,to czy ktoś ma ogrzewanie podłogowe w całym domu?chciałabym spytać o to czy się sprawdza,ja tak zrobiłam i wylałam anhydryt....zobaczymy co z tego będzie już tej zimy:) u mnie się sprawdza w 100%, od października do dzisiaj poszło około 1800m3 gazu, w domu 24 stopnie cały czas utrzymywane (dla porównania poprzedni sezon, gdy nie miałem jeszcze rekuperatora zużycie było 2200m3) Edytowane 1 Maja 2013 przez kulca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AFRODYTA77 30.04.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) ooooo pięknie dziękuję,do końca nie byłam pewna czy to dobry pomysł szczególnie w sypialniach ale mam w obecnym domu podłogówkę w salonie i jestem zadowolona. Kulca,nie brakuje w domu np.suszarni?i miejsca do prasowania? a co to jest takiego: rekuperator??? Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez AFRODYTA77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AFRODYTA77 30.04.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 moja duma:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 30.04.2013 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 o Kulca,nie brakuje w domu np.suszarni?i miejsca do prasowania? a co to jest takiego: rekuperator??? Mamy pralnie, suszarnie, prasowalnie w pomieszczeniu gospodarczym, zmieścił się tam również piec z zasobnikiem wody, wanna, umywalka, pralka, i szafa Rekuperator to urządzenie do odzysku ciepła z wywiewanego powietrza (z użyciem wentylacji mechanicznej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thomson 01.05.2013 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Wracając do ogrzewania podłogowego, sprawdza się super. Typowe kaloryfery posiadam tylko w sypialniach, no i oczywiście drabinki w łazienkach. Jeden czujnik temperatury w centralnym punkcie domu. W związku z tym, że w sypialniach nie ma podłogówki, trzeba pilnować aby drzwi zawsze były pozamykane - unikamy w ten sposób zbędnego zużywania opału. Pierwszy sezon grzewczy już mija, muszę powiedzieć, że jestem w miarę zadowolony z punktu ekonomicznego, mimo posiadania pieca na ekogroszek. Opanowanie pieca też trochę zajęło Ważna rada - palić jednym gatunkiem ekogroszku i nie polecam tanich wypłuczyn z niewiadomych źródeł - uwierzcie mi, że nie dosyć jest problemów z czyszczeniem pieca to jeszcze ciężko parametry pieca do niego dobrać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AFRODYTA77 01.05.2013 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 dziękuję za Wasze opinię u nas dom ogrzewany będzie gazem,ale prawdą jest że na rynku można kupić eko groszek który ma fatalną jakość,pomijając fakt że sprzedawany mokry zapycha piec.W obecnym domu mamy piec na pelet i zboża,palimy owsem i sprawdza się idealnie,zapach w kotłowni prawie jak w piekarni:) Kulca,jak mogę spytać 1800m gazu,jaki jest to koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 01.05.2013 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 około x2 (nie licząc abonamentu 35/msc), czyli jakieś 3200 PLN (ogrzewanie wyłączyłem kilka dni temu, więc to koszt grzania domu wraz z podgrzewaniem wody użytkowej, na wodę u mnie średnio dziennie idzie 1-1,4m3) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AFRODYTA77 01.05.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 to naprawdę nie drogo!pewnie masz też dobrze ocieplony budynek:)u nas ceramika 38 plus 12 styropian ,a wewnątrz 40 cm wełny sufit i 10 cm pod posadzką,a u Ciebie jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 01.05.2013 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Budynek ceramika 25, 15 styro, sufit 30 wełna, pod wylewką 10cm styro, pod płytą (mam płyte fundamentową) 10 cm styro, tak więc porównywalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata z Kielc 06.05.2013 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 [ATTACH=CONFIG]186810[/ATTACH] moja duma:) Cześć Afrodyta 77 Mam pytanie dotyczące elewacji - proszę o informację jaki tynk i kolor został zastosowany. Bardzo mi się podoba ta "Twoja Duma". Ja mieszkam już trzy lata i finanse dopiero pozwalają w tym sezonie na prace zewnętrzne. Pozdrawiam Beata z Kielc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuziaa32 06.05.2013 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 A to moja duma:)Pozdrawiam wszystkich:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AFRODYTA77 06.05.2013 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Cześć Afrodyta 77 Mam pytanie dotyczące elewacji - proszę o informację jaki tynk i kolor został zastosowany. Bardzo mi się podoba ta "Twoja Duma". Ja mieszkam już trzy lata i finanse dopiero pozwalają w tym sezonie na prace zewnętrzne. Pozdrawia Beata z Kielc UPSS..... Beata ,teraz to mi dałaś zadanie;)z tym kolorem to jest tak że to nie jest jeszcze tynk tylko grunt z kolorem, u nas tak będzie przez jakiś czas, ponieważ nie mamy jeszcze drogi dojazdowej, natomiast kolor elewacji będzie taki sam:) Będę dziś w hurtowni i dokładnie spiszę ten kolorek:) dam znać pozdrowienia ze słonecznej Góry!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anita 3313 16.05.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Witam serdecznie ! Wraz z mężem właśnie rozpoczęliśmy budowę naszego wymarzonego domku ......Ogromnie zależy mi by ktoś z was pochwalił się swoim domem . Stąd moje pytanie i ogromna prośba ....Czy ktoś z was wybudował afrodytę w okolicach Poznania ( Bolechowa ) ? I czy jest możliwość obejrzenia również w środku ? BARDZO proszę o kontakt ma mojego meila [email protected] jeśli się ktoś zgodzi BĘDĘ BARDDDDDDOOOO WDZIĘCZNA .....Nie mogę wyorazić sobie ile jest miejsca w kuchni wykuszu i salonie by móc szukać pomału wystroju .....Ciesze się że powstało takie forum i możemy wymieniać się informacjami bardzo to pomaga .....Już niedługo również wstawię kilka zdjęć z postępu naszej budowy Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AFRODYTA77 17.05.2013 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Witaj A nita3313 ja mieszkam 90 km od Poznania,więc zapraszam. Jeszcze nie mieszkamy ale już niedługo.... Afrodyta jest bardzoooo przestrzenna,piękna po prostu! pozdrwienia pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AFRODYTA77 17.05.2013 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 (edytowane) 1 Edytowane 27 Stycznia 2014 przez AFRODYTA77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michap10 19.05.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Witam wszystkich po dłuższej przerwie Mam zamiar ogrodzić Afrodytke i wpadłem na pomysł, żeby wykorzystać do tego piaskowiec ... I nie wiem czy to dobry pomysł?? Miał ktoś do czynienia z tym kamieniem, jak jest z jego trwałością?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melczak 20.05.2013 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Afrodyta 77 pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AFRODYTA77 20.05.2013 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 oj dziekuję ale do pięknego to jeszcze daleko;) a jak u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melczak 21.05.2013 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 u nas daleko w polu trzy tygodnie temu zalaliśmy fundamenty i dopiero teraz możemy wjechać koparką zeby wybrać resztę ziemi czyli wyrównać i w poniedziałek ma wchodzić ekipa i działać z piwnicą - zobaczymy jak im pójdzie ale na pocieszenie pojechałam sobie do Leszna obejrzeć afrodytkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AFRODYTA77 21.05.2013 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 u nas daleko w polu trzy tygodnie temu zalaliśmy fundamenty i dopiero teraz możemy wjechać koparką zeby wybrać resztę ziemi czyli wyrównać i w poniedziałek ma wchodzić ekipa i działać z piwnicą - zobaczymy jak im pójdzie ale na pocieszenie pojechałam sobie do Leszna obejrzeć afrodytkę no to ładnie...do Leszna:( do Góry też jest niedaleko:)zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts