Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt AFRODYTA pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kulca. Super grillek, właśnie jestem na etapie jego budowy i brakowało mi pomysłu. Twoje rozwiązanie jest ok, nawet skosami nawiązuje do bryły budynku. Już zabieram się za wykonanie. I taka mała refleksja dla niezdecydowanych. Ktoś kiedyś powiedział, że pierwszy dom budujemy dla wroga, drugi dla przyjaciela a dopiero trzeci dla siebie. Przy projekcie Afrodyty uważam, że właśnie mój pierwszy dom jest dla mnie. I wcale nie żartuję. Mieszkam ponad rok i nie wyobrażam sobie jakichkolwiek zmian, poza tymi, które w fazie projektu wykonałem. Pozdrawiam wszystkich. Edytowane przez Thomson

I taka mała refleksja dla niezdecydowanych. Ktoś kiedyś powiedział, że pierwszy dom budujemy dla wroga, drugi dla przyjaciela a dopiero trzeci dla siebie. Przy projekcie Afrodyty uważam, że właśnie mój pierwszy dom jest dla mnie. I wcale nie żartuję. Mieszkam ponad rok i nie wyobrażam sobie jakichkolwiek zmian, poza tymi, które w fazie projektu wykonałem. Pozdrawiam wszystkich.

A ja po raz drugi nie wybrałabym projektu Afrodyta :no::no::no:

Decydując się na niego byłam bardzo młodziutka (niespełna 23 lata ),więc byłam przeszczęśliwa ,że w ogóle będę budować dom ,w dodatku bez kredytu ;).Ale jak się okazało,życie zweryfikowało moje wyobrażenia o domu idealnym i niestety nie jestem do końca zadowolona ;)Także ,mam nadzieję ,że jeszcze będziemy mieli szansę wybudować drugi dom :)Na pewno będzie większy ,piętrowy (z antresolą )i w zdecydowanie nowocześniejszym stylu :)

Decydując się na niego byłam bardzo młodziutka (niespełna 23 lata ),więc byłam przeszczęśliwa ,że w ogóle będę budować dom ,w dodatku bez kredytu ;).Ale jak się okazało,życie zweryfikowało moje wyobrażenia o domu idealnym i niestety nie jestem do końca zadowolona ;)Także ,mam nadzieję ,że jeszcze będziemy mieli szansę wybudować drugi dom :)Na pewno będzie większy ,piętrowy (z antresolą )i w zdecydowanie nowocześniejszym stylu :)

Moim zdaniem domek całkiem oryginalnie urządzony. Prostota i minimalizm to jest właśnie to co lubię. Nie moje kolory ale każdemu podoba się co innego. Bardzo podoba mi się kuchnia. Czy możesz podać wymiary wyspy? No i jak się korzysta?

Moim zdaniem domek całkiem oryginalnie urządzony. Prostota i minimalizm to jest właśnie to co lubię. Nie moje kolory ale każdemu podoba się co innego. Bardzo podoba mi się kuchnia. Czy możesz podać wymiary wyspy? No i jak się korzysta?

Dziękuję :)

Z wykończenia wnętrz ,to ja akurat jestem zadowolona :yes:,bo miałam dużo czasu ,żeby je przemyśleć i rozplanować :yes:.Najbardziej "doskwiera" mi bryła domku ,no ale nie będę się tu na ten temat rozpisywać ;)

Kuchnia jest mega wygodna :yes:.Wszystko pod ręką ,sprzątanie to bajka (nie mam wystających uchwytów ,a według mnie jest to wieeeeelka zaleta :yes:).Wyspa ma 180x90cm.

Jeśli bedziesz miała jeszcze jakieś pytania ,to chętnie odpowiem ,ale zapraszam do mojego wątku ,coby tutaj nie zaśmiecać :)

Ceny okien wahały się od 13k PLN do 27k (z montażem). Mówimy tu oczywiście o oknach plastikowych. Mi po długich negocjacjach udało się kupić z Oknoplastu okna za 17k. oczywiście z montażem, z tym, że dodatkowo miałem 3 okna w piwnicy. Zrezygnowałem natomiast z okna w salonie po przeciwnej stronie ściany TV. W każdym bądź razie warto poszukać u różnych dostawców i się trochę potargować. Fakt, że kupowałem dwa lata temu ale myślę że ceny się za bardzo nie zmieniły. Najdroższym oknem było oczywiście okno tarasowe, ja wziąłem czteropanelowe rozsuwane. Samo to okienko kosztowało 8k. Pozdrawiam.

Ja kupiłam okna w tamtym roku w październiku. Ceny wraz montażem wahały się między 12000zł a 23000zł - to dość duża różnica. Zdecydowaliśmy się na okna z Oknoplastu. Otrzymałam wycenę na 23000zł pojechałam do innego miasta i tam te same okna wycenili na 17500zł - podobno była to cena promocyjna z okazji targów budowlanych :) wydaje mi się, że była to dobra cena.

U nas również okno w salonie na tej małej ścianie zostało zlikwidowane ale okna w wykuszu są prawie do samej podłogi i kilka okien zostało powiększonych.

Pozdrawiam

EDIT: Zapomniałam dodać, że te okna to Platinium Evolution 2

Edytowane przez goshia7

Ja też nie :no: W prawdzie budujemy Artemidę ale ona niewiele różni się od Afrodyty. Najgorsze jest to, że jeszcze nie mieszkamy a już bardzo dużo rzeczy nam przeszkadza, bardzo wiele byśmy zmienili :yes: mówię tu o układzie pomieszczeń i ich wielkości :sick:

Za to nasi znajomi i rodzina są po prostu zachwyceni tym domem :rolleyes:

Ceny okien wahały się od 13k PLN do 27k (z montażem). Mówimy tu oczywiście o oknach plastikowych. Mi po długich negocjacjach udało się kupić z Oknoplastu okna za 17k. oczywiście z montażem, z tym, że dodatkowo miałem 3 okna w piwnicy. Zrezygnowałem natomiast z okna w salonie po przeciwnej stronie ściany TV. W każdym bądź razie warto poszukać u różnych dostawców i się trochę potargować. Fakt, że kupowałem dwa lata temu ale myślę że ceny się za bardzo nie zmieniły. Najdroższym oknem było oczywiście okno tarasowe, ja wziąłem czteropanelowe rozsuwane. Samo to okienko kosztowało 8k. Pozdrawiam.

Thomson okno tarasowe masz bezprogowe?

są takie, że próg jest na równi z ziemią, jak ja kupowałem okna w 2010 to takie tarasowe wyceniali na 20k PLN, za tyle kupiłem wszystkie okna z Oknoplastu, model Platinium z pakietem bezpieczeństwa

Ja kupiłam okna w październiku i też chciałam 4-skrzydłowe przesuwne to powiedzieli mi , że to jest niemożliwe bo takiego okna nie da się zrobić. Zaproponowali 3 skrzydła ale ja takiego nie chciałam :no: a za 2-skrzydłowe powiedzieli 20tyś. :eek:

A jeśli można wiedzieć to co byście zmienili???

Na dole sypialnia, garderoba i mała łazienka, tylko 1 pokój dzięki czemu ten drugi pokój i łazienka zostałyby powiększone i dodatkowo - spiżarnia/schowek. Na górze łazienka, pokoje, pralnia. Nie bardzo podoba mi się część dzienna i w ogóle wybrałabym teraz inny projekt ale dom już stoi i nie ma co narzekać :) trzeba się cieszyć z tego co mamy :D ale to tak na przyszłość gdyby ktoś miał jakieś wątpliwości ;)