kulca 30.05.2013 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 (edytowane) W końcu znalazłem czas na ukończenie grilla na tarasie, jeszcze tylko kostka na podjeździe i będzie pięknie.Grill tak się prezentuje:http://images.tinypic.pl/i/00393/9ckqz3pf03fj.jpg http://pics.tinypic.pl/i/00393/8cxgpa4ltycl.jpg Edytowane 30 Maja 2013 przez kulca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thomson 05.06.2013 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 (edytowane) Kulca. Super grillek, właśnie jestem na etapie jego budowy i brakowało mi pomysłu. Twoje rozwiązanie jest ok, nawet skosami nawiązuje do bryły budynku. Już zabieram się za wykonanie. I taka mała refleksja dla niezdecydowanych. Ktoś kiedyś powiedział, że pierwszy dom budujemy dla wroga, drugi dla przyjaciela a dopiero trzeci dla siebie. Przy projekcie Afrodyty uważam, że właśnie mój pierwszy dom jest dla mnie. I wcale nie żartuję. Mieszkam ponad rok i nie wyobrażam sobie jakichkolwiek zmian, poza tymi, które w fazie projektu wykonałem. Pozdrawiam wszystkich. Edytowane 5 Czerwca 2013 przez Thomson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melczak 07.06.2013 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 no to ładnie...do Leszna:( do Góry też jest niedaleko:)zapraszam dziękuję bardzo - z chęcią się wybiorę Kulca nic tylko grillować (tylko pogody brak) przyjemnego i smaczego życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 07.06.2013 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Dziękuję, inauguracyjne grillowanie było, teraz czekamy na lepsza aurę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankes46 11.06.2013 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Nareszcie mamy okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola.U 14.06.2013 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 I taka mała refleksja dla niezdecydowanych. Ktoś kiedyś powiedział, że pierwszy dom budujemy dla wroga, drugi dla przyjaciela a dopiero trzeci dla siebie. Przy projekcie Afrodyty uważam, że właśnie mój pierwszy dom jest dla mnie. I wcale nie żartuję. Mieszkam ponad rok i nie wyobrażam sobie jakichkolwiek zmian, poza tymi, które w fazie projektu wykonałem. Pozdrawiam wszystkich. A ja po raz drugi nie wybrałabym projektu Afrodyta :no: Decydując się na niego byłam bardzo młodziutka (niespełna 23 lata ),więc byłam przeszczęśliwa ,że w ogóle będę budować dom ,w dodatku bez kredytu .Ale jak się okazało,życie zweryfikowało moje wyobrażenia o domu idealnym i niestety nie jestem do końca zadowolona ;)Także ,mam nadzieję ,że jeszcze będziemy mieli szansę wybudować drugi dom :)Na pewno będzie większy ,piętrowy (z antresolą )i w zdecydowanie nowocześniejszym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalenawaw 15.06.2013 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 A ja po raz drugi nie wybrałabym projektu Afrodyta :no: Decydując się na niego byłam bardzo młodziutka (niespełna 23 lata ),więc byłam przeszczęśliwa ,że w ogóle będę budować dom ,w dodatku bez kredytu .Ale jak się okazało,życie zweryfikowało moje wyobrażenia o domu idealnym i niestety nie jestem do końca zadowolona ;)Także ,mam nadzieję ,że jeszcze będziemy mieli szansę wybudować drugi dom :)Na pewno będzie większy ,piętrowy (z antresolą )i w zdecydowanie nowocześniejszym stylu Moim zdaniem domek całkiem oryginalnie urządzony. Prostota i minimalizm to jest właśnie to co lubię. Nie moje kolory ale każdemu podoba się co innego. Bardzo podoba mi się kuchnia. Czy możesz podać wymiary wyspy? No i jak się korzysta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola.U 17.06.2013 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Moim zdaniem domek całkiem oryginalnie urządzony. Prostota i minimalizm to jest właśnie to co lubię. Nie moje kolory ale każdemu podoba się co innego. Bardzo podoba mi się kuchnia. Czy możesz podać wymiary wyspy? No i jak się korzysta? Dziękuję Z wykończenia wnętrz ,to ja akurat jestem zadowolona ,bo miałam dużo czasu ,żeby je przemyśleć i rozplanować .Najbardziej "doskwiera" mi bryła domku ,no ale nie będę się tu na ten temat rozpisywać Kuchnia jest mega wygodna .Wszystko pod ręką ,sprzątanie to bajka (nie mam wystających uchwytów ,a według mnie jest to wieeeeelka zaleta ).Wyspa ma 180x90cm. Jeśli bedziesz miała jeszcze jakieś pytania ,to chętnie odpowiem ,ale zapraszam do mojego wątku ,coby tutaj nie zaśmiecać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElizkaZet 17.06.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 (edytowane) WitamyIle kosztowały was okna wraz z montażem w Afrodycie ? Budowę zaczęliśmy w polowie kwietnia, teraz jesteśmy na etapie stawiania więźby. Pozdrawiamy Roman I Eliza Edytowane 17 Czerwca 2013 przez ElizkaZet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thomson 18.06.2013 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Ceny okien wahały się od 13k PLN do 27k (z montażem). Mówimy tu oczywiście o oknach plastikowych. Mi po długich negocjacjach udało się kupić z Oknoplastu okna za 17k. oczywiście z montażem, z tym, że dodatkowo miałem 3 okna w piwnicy. Zrezygnowałem natomiast z okna w salonie po przeciwnej stronie ściany TV. W każdym bądź razie warto poszukać u różnych dostawców i się trochę potargować. Fakt, że kupowałem dwa lata temu ale myślę że ceny się za bardzo nie zmieniły. Najdroższym oknem było oczywiście okno tarasowe, ja wziąłem czteropanelowe rozsuwane. Samo to okienko kosztowało 8k. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 18.06.2013 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 (edytowane) Ja kupiłam okna w tamtym roku w październiku. Ceny wraz montażem wahały się między 12000zł a 23000zł - to dość duża różnica. Zdecydowaliśmy się na okna z Oknoplastu. Otrzymałam wycenę na 23000zł pojechałam do innego miasta i tam te same okna wycenili na 17500zł - podobno była to cena promocyjna z okazji targów budowlanych wydaje mi się, że była to dobra cena. U nas również okno w salonie na tej małej ścianie zostało zlikwidowane ale okna w wykuszu są prawie do samej podłogi i kilka okien zostało powiększonych. Pozdrawiam EDIT: Zapomniałam dodać, że te okna to Platinium Evolution 2 Edytowane 18 Czerwca 2013 przez goshia7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 18.06.2013 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 A ja po raz drugi nie wybrałabym projektu Afrodyta :no: Ja też nie W prawdzie budujemy Artemidę ale ona niewiele różni się od Afrodyty. Najgorsze jest to, że jeszcze nie mieszkamy a już bardzo dużo rzeczy nam przeszkadza, bardzo wiele byśmy zmienili mówię tu o układzie pomieszczeń i ich wielkości Za to nasi znajomi i rodzina są po prostu zachwyceni tym domem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liakon 18.06.2013 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 U mnie też Oknoplast, Platiunium Evolution. Kosztowały w listopadzie 2010 ok 18 tys. Najtańsza oferta na okna innych firm (np Dobroplast) zaczynała się od kwoty 12-13 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalenawaw 18.06.2013 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 , bardzo wiele byśmy zmienili mówię tu o układzie pomieszczeń i ich wielkości A jeśli można wiedzieć to co byście zmienili??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElizkaZet 19.06.2013 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 śliczne dzięki za informacje na temat okien do AfrodytyPozdrawiamy Eliza i Romek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElizkaZet 19.06.2013 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Ceny okien wahały się od 13k PLN do 27k (z montażem). Mówimy tu oczywiście o oknach plastikowych. Mi po długich negocjacjach udało się kupić z Oknoplastu okna za 17k. oczywiście z montażem, z tym, że dodatkowo miałem 3 okna w piwnicy. Zrezygnowałem natomiast z okna w salonie po przeciwnej stronie ściany TV. W każdym bądź razie warto poszukać u różnych dostawców i się trochę potargować. Fakt, że kupowałem dwa lata temu ale myślę że ceny się za bardzo nie zmieniły. Najdroższym oknem było oczywiście okno tarasowe, ja wziąłem czteropanelowe rozsuwane. Samo to okienko kosztowało 8k. Pozdrawiam. Thomson okno tarasowe masz bezprogowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thomson 19.06.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 No niestety rozsuwane okno musi mieć wystające części dolne, przynajmniej moje takie jest. Tak prawdę mówiąc nie wiem na czym miałoby polegać okno bezprogowe. Jakby nie patrzał rama musi chyba wystawać. Ale nie wnikałem nigdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 19.06.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 są takie, że próg jest na równi z ziemią, jak ja kupowałem okna w 2010 to takie tarasowe wyceniali na 20k PLN, za tyle kupiłem wszystkie okna z Oknoplastu, model Platinium z pakietem bezpieczeństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 20.06.2013 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 są takie, że próg jest na równi z ziemią, jak ja kupowałem okna w 2010 to takie tarasowe wyceniali na 20k PLN, za tyle kupiłem wszystkie okna z Oknoplastu, model Platinium z pakietem bezpieczeństwa Ja kupiłam okna w październiku i też chciałam 4-skrzydłowe przesuwne to powiedzieli mi , że to jest niemożliwe bo takiego okna nie da się zrobić. Zaproponowali 3 skrzydła ale ja takiego nie chciałam a za 2-skrzydłowe powiedzieli 20tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 20.06.2013 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 A jeśli można wiedzieć to co byście zmienili??? Na dole sypialnia, garderoba i mała łazienka, tylko 1 pokój dzięki czemu ten drugi pokój i łazienka zostałyby powiększone i dodatkowo - spiżarnia/schowek. Na górze łazienka, pokoje, pralnia. Nie bardzo podoba mi się część dzienna i w ogóle wybrałabym teraz inny projekt ale dom już stoi i nie ma co narzekać trzeba się cieszyć z tego co mamy ale to tak na przyszłość gdyby ktoś miał jakieś wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts