kulca 09.08.2013 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Strop. Jak poddasze nieużytkowe to skosów bym nie ocieplał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keti93 11.08.2013 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Witam Mam pytanie. Jak najlepiej wygląda podbiciówka? Tz. to znaczy w którą stronę jest nabita? Czy zabić na wprost czy zrobić ukos. Proszę o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankes46 12.08.2013 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 ja będę robił podbitkę na prosto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalenawaw 12.08.2013 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Podbitka na wprost, wydaję mi się że tak lepiej wygląda no i oczywiście mniej odpadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thomson 13.08.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Ja podbitke mam wzdłuż ścian i myslę (ba - nawet jestem pewien), że wygląda super. Musi byc tylko dobrze wykonana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankes46 14.08.2013 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Ja podbitke mam wzdłuż ścian i myslę (ba - nawet jestem pewien), że wygląda super. Musi byc tylko dobrze wykonana. Wrzuć zdjęcia, jestem ciekaw jak to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 19.08.2013 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Wrzuć zdjęcia, jestem ciekaw jak to wyszło Podłużna podbitka wyszła u mnie tak - deski mają do 4m długości. http://imageshack.com/scaled/medium/856/c4t8.jpgUploaded with ImageShack.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankes46 23.08.2013 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 czy podbitka jest bezpośrednio do krokwi, bo wydaje mi się że jest inny kont ( może to tylko takie wrażenie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 26.08.2013 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Podbitka jest bezpośrednio do krokwi. U mnie nie ma ścianki kolankowej (tak jak w projekcie) - być może dlatego wydaje się że jest inny kąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeeN 27.08.2013 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Zamierzmy budować Afrodyę za kilka miesięcy ,bardzo chcielibyśmy zobaczyc ją na żywo , czy jest może taka mozliwośc zobaczenia. Pozdrawiam Pewnie, że jest możliwość, zapraszamy. Proszę napisać do mnie na pw to prześlę numer tel i adres. Umówimy się na jakiś termin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankes46 30.08.2013 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 gdzie macie umiejscowioną szafkę-rozdzielnie podłogówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 30.08.2013 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Ja mam w pomieszczeniu gospodarczym, na ścianie zaraz po lewej od drzwi wejściowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 30.08.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 U nas umiejscowiona jest tak samo jak u kulca tylko od strony garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeeN 01.09.2013 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Kupiliśmy dom bez komina i kominka, a ja jednak chętnie posiedziałbym w chłodne jesienne wieczory przy kominku. Napiszcie proszę jak kosztowo wyniosło was postawienie komina no i wkładu kominkowego?No i przede wszystkim czy według waszych doświadczeń kominek w naszych domach to dobra sprawa? Na ile jest w stanie ogrzać Afrodytę? Oczywiście bez płaszcza wodnego bo u mnie to rozwiązanie już raczej nie wchodzi w grę.Ciekawy jestem czy w naszym przypadku jest jeszcze sens zainwestować w budowę komina i kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 01.09.2013 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Jeśli dasz radę rozprowadzić po strychu przewody powietrzne do pokoi to spokojnie dom w okresie przejściowym, a nawet zimowym ogrzejesz. Koszty zależne od komina, czy systemowy, czy murowany, ale dokładnie dowiesz się albo w składzie budowlanym, albo u wykonawców budowlańców którzy ew. by stawiali. A kominek to super sprawa, szczególnie na chłodne jesienne wieczory, gdy nie opłaca się jeszcze odpalać ogrzewania, bo w dzień jest ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeeN 01.09.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Z poddaszem to jest temat otwarty bo jak na razie jest niezagospodarowane więc na przyszłość mógłbym te przewody rozprowadzić. Trochę sobie nie mogę wyobrazić czy dużo z tym roboty i zamieszania. Poza tym gdybym postawił komin, rozwiązałby mi się problem z wentylacją bo póki co to mam kratki w pomieszczeniach, a na zewnątrz wystające z nich rurki, z którymi nie bardzo wiem co zrobić i co poprzedni właściciel miał w zamiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thomson 03.09.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 PeeN - komin systemowy wys. 6m kupisz do 1,5k, stawiasz go w narożniku tarasu, rurka do środka i kominek wg uznania. Ja kupiłem w necie za 3,5k narożny, szyba z dwóch stron. Powiem tak - na jesień i na wczesną wiosnę gdy piec nie chodzi, wrzucam 3 klocki bukowe i mam ciepło w całej części ogólnej domu. Poza tym nic nie zastąpi palącego sie kominka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thomson 04.09.2013 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 A propos podbitki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamilN 05.09.2013 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Witam, drodzy użytkownicy forum mam do was serdeczną prośbę o podanie realnych kosztów budowy Afrodyty w SSO, SSZ oraz w stanie pod klucz (Tylko tu chodzi o koszta domku ze wszystkimi instalacjami, wytynkowanego, z wylewkami itd. bez ułożonych podług, płytek zrobionych łazienek ponieważ te pracę moge wykonać sam w swoim zakresie). Interesuje mnie czy w kwocie 350tyś uda mi się postawić ten dom. Działkę już podsiadam. Z żoną jesteśmy na etapie wyboru projektu i Afrodyta według nas "miażdży" konkurencję ale nie chcieli byśmy mocno przekraczać w/w kwoty na samą budowę domku;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liakon 05.09.2013 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Musisz liczyć się z kwotą 550 a najlepiej 600 tysięcy w stanie pod klucz. To, że zrobisz sam wylewki czy łazienki to aż tak dużo na koszcie robocizny Ci nie odejdzie w stosunku do całej kwoty. Materiał na to i tak musisz kupić. Napewno mając 600 tysięcy możesz zaczynac budowę praktycznie bez obaw, że zbraknie Ci kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts