wojtek z Kielc 03.12.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 NITKA 31 A TY W JAKIM MIEŚCIE ZBUDOWAŁAŚ SWÓJ DOMEK??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek z Kielc 03.12.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 CELEBRE,NITKA,MARCELKA CZY U KTÓREJŚ Z WAS BYŁA BY MOŻLIWOŚĆ ZOBACZENIA WASZYCH DOMKÓW NA ŻYWO ??? A CO ZA TYM IDZIE POROZMAWIANIA??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 03.12.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Witam sciany ze suporexu24cm = styropian 12cm patio 1200 cmx1200x1200cm drzwi przesuwne profil 90mm Ja planuję ocieplenie 15 lub 18cm. Patio u mnie 1800 x 1800 i stą pewnie profil 102mm i cena... . Czy ktoś z Was planuje moze wentylację mechaniczną z reku i ma już wycenę? Mi rekuperatory.pl wyceniono na 18tys. Myślałem, że będzie trochę mniej. Pzdr, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nitka_31 04.12.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Witam Wszystkich, Wojtek, do mnie masz około 180 km, znajdź na mapie Lublin a to już blisko Do Warszawy masz nieco dalej, najdalej masz do Marcelki. W razie gdybyście się wybierali do nas, pisz na PW, to spróbuję jakoś wygospodarować trochę czasu i może z mężem ustalimy jakiś wolny terimn:wink: Pozdrawiam Nitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek z Kielc 04.12.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 NITKA31!!Ja z żoną chcielibyśmy odwiedzić was jak najszybciej !!!Mamy teraz troszkę czasu w tą sobotę i niedzielę !Zajelibyśmy wam najwyżej ze dwie godzinki czasu!!Zostawię kontakt do siebie 691-747-227.Dziękuję i pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisddd 04.12.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Witam wszyskich budowniczych TS147 pytałeś o wentylację mechaniczną z odzyskiem ciepła, ja zamierzam u siebie taką zainstalować. Oferta, którą otrzymałem, w najprostrzej wersji (centrala Mistral 300 + sterownik RC3) opiewa na kwotę 13.000 PLN. Z tym, że o ile dobrze pamiętam to Ty budujesz ARTEMIDĘ, więc będziesz potrzebował centralę 400 oraz więcej kanałów wentylacyjnych, co może dać różnicę ok 5.000 PLN. Zastanawiam się jeszcze czy zdecydować się na centralę typu DUO, która pozwala na odzysk ciepła do 96% (+1.100 PLN), jednakże jest to również związane z niemalże podwojonymi kosztami bieżącej obsługi systemu.(zużycie prądu ok. 25 PLN/m-c + wymiana 2 filtrów po 12 PLN raz na kwartał, jak widać nie są duże, ale czy ma to sens). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kukułka 07.12.2007 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Witam Wszystkich! Czy może już ktoś zetknął się z takim problemem? Warunku zabudowy nie przewidują dachu o nachyleniu 30 stopni (Sudety) czy jest możliwe, że po podniesieniu dachu o te 5 stopni dom nie straciu na wygądzie . Afrodyta to szczególnie piękny dom i warto go zbudować ale co z tym dachem.Prosze o pomoc!!!!!. Może jednak warto zazyzykować i podnieść ten dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcelka 07.12.2007 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Witam Wszystkich, najdalej masz do Marcelki. No wiesz, do mnie ma najbliżej, tylko 90 km, mieszkam w Piotrkowie Tryb. Mój etap budowy się skończył, dach już jest (kończy się robić ), reszta czeka na wiosnę. Może jeśli się jeszcze uda (pogoda) to wyrównam teren i nawiozę ze 200 ton ziemi Ale z tym się nie pali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek z Kielc 10.12.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 MARCELKA !czy byłaby możliwość przyjechania do pitrkowa i zobaczenia twojego domku??Bardzo z żona chcielibyśmy zobaczyć afrodytkę w naturze!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomchy1975 10.12.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Witam.Niedawno natrafiłem na projekt afrodyty i bardzo mi i mojej lepszej połowie się spodobał. Praktycznie nie szukamy już inych projektów bo wypadają one dość słabo.Prace zamierzam rozpocząć na wiosnę 2008.Mam kilka pytań na które proszę o odpowiedź:1. Pierwsze banalne ale mi nie daje spokoju, jak należy usytuować dom względem stron świata ( działka duża więc pełna dowolność od wschodu i zachodu otoczona lasem)- zastanawiam się czy od południa wyjście na taras czy odwrócić i ustawić stoną okien od jadalni do południowej strony. Napiszczie jak wy macie.2. Z czego macie ściany zewnętrzne( czytając wasze posty stwierdziłem dużą różnorodność) czy silka40 bez ocieplenia lub poroterm50 będzie dobry?3. Czy wielki problem jest zastosować strop inny niż drewniany, a może właśnie zostać przy orginale z projektu i dlaczego?Narazie tyle, pozdrawiam wszystkich budujących i czekam na odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek z Kielc 11.12.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Ja tez zastanawiam się nad zmianą stropu z drewnianego na lany i z tego co wiem wymaga to przeprojektowania przez projektanta ponieważ będa inne obciązenia ale ile to kosztuje tego jeszcze nie wiem.A co do materiałów to ja będe budował z LEIERA 30 cm +12 cm styropian!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 11.12.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 1. Pierwsze banalne ale mi nie daje spokoju, jak należy usytuować dom względem stron świata ( działka duża więc pełna dowolność od wschodu i zachodu otoczona lasem)- zastanawiam się czy od południa wyjście na taras czy odwrócić i ustawić stoną okien od jadalni do południowej strony. Napiszczie jak wy macie. Witam, U mnie okna jadalni, i salonu (czyli dłuższy bok) na południe, taras od wschodu (las). Wjazd od zachodu. 2. Z czego macie ściany zewnętrzne( czytając wasze posty stwierdziłem dużą różnorodność) czy silka40 bez ocieplenia lub poroterm50 będzie dobry? Silka40 - chyba jakaś pomyłka . Poza tym jeśli silka to tylko z ociepleniem. Porotherm 50 - sam rozważałem 44, ale wydaje mi się, że sciana dwuwarstwowa to lepszy pomysł i mniejsze ryzyko mostków cieplnych/etc. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcelka 11.12.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 MARCELKA !czy byłaby możliwość przyjechania do pitrkowa i zobaczenia twojego domku??Bardzo z żona chcielibyśmy zobaczyć afrodytkę w naturze!! nie ma problemu, zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SEBA WLKP 11.12.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Witam wszystkie osoby budujące Afrodyte!!! Bardzo proszę o więcej zdjęć i kosztorys tego wspaniałego domu, przymieżamy się z żoną do budowy tego okazu pod Poznaniem. Czy jest ktoś, kto buduje z pustaków ceramicznych WIENERBERGER-a 38 lub 50 bez docieplenia??? Czy to wogóle warto budować ściany jednowarstwowe??? Czy może lepiej pustak ceramiczny 24cm+12cm stropian??? Z czego najlepiej budować??? prosze o porade Chcielibyśmy zobaczyć AFRODYTKE na żywo, czy jest może ktoś z WAS, kto realizuje inwestycje w okolicy wielkopolski??? Z GÓRY WIELKIE DZIĘKI ZA INFO POZDRAWIAM!!! SEBA WLKP [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomchy1975 11.12.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Dzięki wszystkim za odpowiedzi.Zastanawiam się tylko jeżeli ustawię dom oknami od jadalni i salonu w stronę południa to automatycznie wszystkie pokoje będą od północnej strony i to mnie martwi najbardziej, dlatego myślałem że może lepiej będzie stroną od tarasu do połunia- jak myślicie?Do TS147 dzięki za podpowiedzi a co do muru to producent silki wypusił ostatnio pustak o grubości 40 cm. do ściany jednowarstwowej o przenikalności U=0,23. Co o tym myślicie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 11.12.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Zastanawiam się tylko jeżeli ustawię dom oknami od jadalni i salonu w stronę południa to automatycznie wszystkie pokoje będą od północnej strony i to mnie martwi najbardziej, dlatego myślałem że może lepiej będzie stroną od tarasu do połunia- jak myślicie? Ale te pokoje od północy to sypialnie/gabinet - czyli strefa nocna. Mi zalezało, żeby strefa dzienna była dobrze doświetlona (jadalnia, salon, kuchnia) i stad decyzja o taki ulozeniu domu. Poza tym takie ulozenie ma tez plusy pod wzgledem ogrzewania . I chyba ogolnie lazienki, pomieszczenia gospodacze, garaze lokuje sie od strony ciemnej/polnocnej, a pozostale od jasnej. optimum to z tego co pamietam taras od poludnia i wejscie od polnocy. Do TS147 dzięki za podpowiedzi a co do muru to producent silki wypusił ostatnio pustak o grubości 40 cm. do ściany jednowarstwowej o przenikalności U=0,23. Co o tym myślicie? Pozdrawiam Ale ten pustak to pewnie beton komorkowy a nie silikat, czyli CALKOWICIE inne cechy/etc. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magmur 12.12.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 My jednak zdecydowalismy sie na Artemide (siostra bliżniaczka Afrodyty). Projekt juz mamy w domu.Mam ogromna prośbę do Marcelki, CELEBRE i NITKA i czy byłaby możliwość przyjechania do was i zobaczenia waszego domku??Bardzo chcielibyśmy zobaczyć afrodytkę w naturze!!My budujemy nasz domek w Ostrowcu Sw. wojewodztwo świętokrzyski.proszę o kontakt [email protected] pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek z Kielc 12.12.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Marcelka!! Chcielibyśmy przyjechać do was w niedzielę 16-12-2007,o ile oczywiście macie czas ?Moglibyśmy być w granicach godz. 12 i zajęlibyśmy wam najwyzej giodzinkę. podaję kontakt do mnie 691-747-227 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SEBA WLKP 12.12.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Witam ponownie!!! Czy jest ktoś z Naszych kochanych forumowiczów kto spełni moją prośbe dotyczącą przesłania większej ilości zdjęć Afrodyty i odpowie na moje pytania zadane powyżej?????????? DZIĘKI WIELKIE!!! CZEKAM Z NIECIERPLIWOŚCIĄ Pozdrawiam SEBA WLKP [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SEBA WLKP 12.12.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 I jeszcze jedno mam pytanko he, czy warto budować ściany z WIENERBERGER-a 38 lub 50 bez docieplenia czy lepiej zastosować pustak 24cm + 12 styropian??? A może produkty SILKA??? Prosze o rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts