Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt AFRODYTA pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam bardzo serdecznie wszystkich bydowniczych Afrodyty i Artemidy. Mam nadzieję że w połowie roku też do was dołączę :) .

Mam takie pytanko czy ktoś z budującychAfrodytę zastosował ścianę trzywarstwową, a jeśli tak to jaki materiał. Czy beton komórkowy 24+ 10 cm styro( lub wełna)+12 cm beton kom. jest dobrym rozwiązaniem dla tego budynku. Cz w takiej technologii się wogóle jeszcze buduje. Odrazu chciałbym nadmienić że nie chcę ściany 2W a rozpatrywałem jeszcze jednowarstwową. Napiszcie w jakiej technologii budujecie.

I jeszcze jedna prośba czy ktoś mógłby w przybliżeniu napisać jakie są powierzchnie ścian nośnych Afrodyty i jaka powierzchnia ścian działowych, nie mam jeszcze projektu w domu a chcę kupić materiał jeszcze przed sezonem. I jeszcze jedno czy 2500 bloczków fundamentowych starczy na fundament do ściany 3W.

Z góry dzięki z odpowiedzi . Pozdrawiam

PS. Obserwując wszystkich budujących, co zamieścili fotki na forum stwierdzam że dokonałem trafnego wyboru co do projektu. Domek jest świetny :D

Witamy!

Tydzień temu kupiliśmy projekt Afrodyta. Jesteśmy w trakcie załatwiania pozwolenia na budowę i jak wszystko dobrze pójdzie we wrześniu postawimy fundamenty. Mam nadzieję, że czytając Wasze posty pójdzie na łatwiej, szybciej i przyjemniej. :D

Dom będiemy budować pod Białymstokiem. Może jast ktoś z okolic?