Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt AFRODYTA pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

BeataJa widzialam ze w projekcie jest 2.70 wiec chyba jnie musisz dokladac tej cegly?Dzieki za info o dachu -jestem zaskoczona ta powierzchnia bo moj do0mek jest duzo mniejszy (nie ma tych wysunietych pokoi z tylu) a dach mi9 wyszedl 350 m.Moze to kwestia ze mam nachylenie 35 st i scianke kolankowa na jeden pustak.Wasza afrodyta mi sie bardzo podoba i teraz sie zastanawiam czy jakbym zmienila kat na 35 czy duzo zwiekszylaby sie pwierzchnia dachu i czy dom nadla ladnie by wygladal :roll:

Buduje ktos z was ten domek z maksa?

Nitkate 2.75 masz juz an czysto czy dojedzie jeszcze np p[odlogowka i ubedzie cm?

BeataJa widzialam ze w projekcie jest 2.70 wiec chyba jnie musisz dokladac tej cegly?Dzieki za info o dachu -jestem zaskoczona ta powierzchnia bo moj do0mek jest duzo mniejszy (nie ma tych wysunietych pokoi z tylu) a dach mi9 wyszedl 350 m.Moze to kwestia ze mam nachylenie 35 st i scianke kolankowa na jeden pustak.Wasza afrodyta mi sie bardzo podoba i teraz sie zastanawiam czy jakbym zmienila kat na 35 czy duzo zwiekszylaby sie pwierzchnia dachu i czy dom nadla ladnie by wygladal :roll:

Nitkate 2.75 masz juz an czysto czy dojedzie jeszcze np p[odlogowka i ubedzie cm?

U nas poszło 443 m kw blachodachówki.

Wysokość pomieszczeń na dzień dzisiejszy: 2,75 (posadzki już wylane).

Ubędzie jeszcze ze dwa centymetry na gres/podłogi. Miejscami będzie sufit podwieszany.

Pozdrawiam

Nitka

Nitka to fajna bedziesz miala wysokosc dopcelowa :D ja musze jakos pokombinowac aby mi przynajmniej te 2.70 zostalo.

Czy dobrze zrozumialam z ta Twoja blachodachowka ze Wy kupiliscie 443 metry na pokrycie dachu ale dach jest mniejszy (te 340 wg projektu) tylko tyle bylo odpadow tak?

Podobno przy takich dachach kopertowych bardziej oplaca sie kryc dachowka bo jest mniej odpadow-sama nad tym dumam.

Nitka to fajna bedziesz miala wysokosc dopcelowa :D ja musze jakos pokombinowac aby mi przynajmniej te 2.70 zostalo.

Czy dobrze zrozumialam z ta Twoja blachodachowka ze Wy kupiliscie 443 metry na pokrycie dachu ale dach jest mniejszy (te 340 wg projektu) tylko tyle bylo odpadow tak?

Podobno przy takich dachach kopertowych bardziej oplaca sie kryc dachowka bo jest mniej odpadow-sama nad tym dumam.

Dobrze zrozumiałaś - dokładnie tak to wychodzi, mnóstwo odpadów zostaje z blachodachówki :( Musisz dokładnie sobie przeliczyć, który materiał ci się opłaca i co ci się podoba, bo to równie ważne :wink:

Pozdrawiam

Nitka

Wysokość 2,7 jest jak najbardziej odpowiednia, tym bardziej byłam już w Afrodycie i sufit wcale nie przytłacza. Jednak moim marzeniem była pustka nad salonem - ale przeraziły mnie wyższe koszty ogrzewania i akustyka. Zamierzam połowicznie spełnić te marzenia dodając do wysokości ściany jedną cegłę (tj.ok 25cm).

Pozdrawiam

Beata

Ja stawiam z "niemieckiego" max-a

U nas poszło 443 m kw blachodachówki.

Ciekawe bo 2 firmy którym zleciłem wycenę blachodachówki

jak dobrze pamiętam to był - pruszyński szafir 350 mat.

wyliczyły.

a) 470 m kw blachodachówki.

b) 480 m kw blachodachówki.

Czyżby chciały dodatkowo zarobić?

coś trudno z tymi fotkami ale jeszcze troche popróbuje :lol:

Witam

Jakis czas temu wskazówek Celebre udzielał TS147

coś takiego;

Zrób tak:

1. Wejdź na http://imageshack.us/

2. Daj "przeglądaj" i znajdź swoją fotkę u siebie na compie

3. Naciśnij "host it"

4. Później z ramki, koło której po prawej stronie jest "Hotlink for forums (1) " przeklej całą zawartość do wiadomości na muratorze i to wszystko .

spróbuj w ten sposób damil1

Pozdrawiam :wink:

Dare_Artemida a co to ten niemiecki max?Czym sie rozni od tego produkowanego u nas?Pytalam o maksa bo sama chyba bede z niego stawiac dom i nie wiem ina ile pustakow powinien byc parter aby wysokosc docelowa pomieszczen na dole wyniosla 2.70-2.75.Doczytalam ze max 29 ma wysokosc 22 wiec tak mysle ze z 13 bloczkow trzeba by bylo dac ale moze ja zle licze?Boje sie zeby dom nie starcil na proporcjach a mam bardzo podobny projekt do Waszego

kakusek

Niemiecki dlatego że ściągnałem 2 Tiry dokładnie rok temu z Niemiec. Mieszkam blisko jednej z największch cegelni na mazowsku, ale cena w 05/2007 była zaporowa (8,80 za sztukę!!!) i myślałem że się już nie pobuduję. Poszukałem i zanlazłem gościa spod Kolonii i wyobraź sobie , że kupiłem bardzo dobrego jakościowo maxa (1. kl) za 3,90 z transportem. Żeby było jeszcze ciekawiej to zamówiłem 48 palet , a przywieźli mi 52 w cenie 48.

Znajomi byli w szoku. Tak więc różnica to tylko cena, a raczej aż cena.

Dlatego też cała chata będzie z Maxa i niemieckimi stęplami na każdej cegle.

Jak ktoś będzie rozbierał kiedyś dom to się zdziwi.

No ale niech on najpierw powstanie :lol: