Nitka_31 01.04.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 U mnie ławy już wylane . Co daliście/planujecie dać na izolację poziomą ław? Witaj TS147, my położyliśmy papę izolacyjną zbrojoną włóknem szklanym. Pozdrawiam Nitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 01.04.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Tak sobie ogladam te wasze domki i naszlo mnie pytanie-jaka Afrodyta (i Artemida) ma powierzchnie dachu?Czy wysokosc parteru robiliscie na 2,70 wg projektu i jak to wewnatrz wyglada przy tak duzym salonie?(nie jest za nisko gdyby jeszcze dodad jakis sufit podiweszany?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Kielce 02.04.2008 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Afrodyta ma 340m2 powierzchni dachu, a co do wysokości miałam podobne wrażenie i na pewno dołożę dodatkowo jedną cegłę do 2,70 . PozdrawiamBeata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nitka_31 02.04.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Czy wysokosc parteru robiliscie na 2,70 wg projektu i jak to wewnatrz wyglada przy tak duzym salonie?(nie jest za nisko gdyby jeszcze dodad jakis sufit podiweszany?) U nas jest 2,75 m wysokości i wyglada ładnie. Sufit podwieszany też się zmieści Pozdrawiam Nitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 02.04.2008 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 BeataJa widzialam ze w projekcie jest 2.70 wiec chyba jnie musisz dokladac tej cegly?Dzieki za info o dachu -jestem zaskoczona ta powierzchnia bo moj do0mek jest duzo mniejszy (nie ma tych wysunietych pokoi z tylu) a dach mi9 wyszedl 350 m.Moze to kwestia ze mam nachylenie 35 st i scianke kolankowa na jeden pustak.Wasza afrodyta mi sie bardzo podoba i teraz sie zastanawiam czy jakbym zmienila kat na 35 czy duzo zwiekszylaby sie pwierzchnia dachu i czy dom nadla ladnie by wygladal Buduje ktos z was ten domek z maksa? Nitkate 2.75 masz juz an czysto czy dojedzie jeszcze np p[odlogowka i ubedzie cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nitka_31 02.04.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 BeataJa widzialam ze w projekcie jest 2.70 wiec chyba jnie musisz dokladac tej cegly?Dzieki za info o dachu -jestem zaskoczona ta powierzchnia bo moj do0mek jest duzo mniejszy (nie ma tych wysunietych pokoi z tylu) a dach mi9 wyszedl 350 m.Moze to kwestia ze mam nachylenie 35 st i scianke kolankowa na jeden pustak.Wasza afrodyta mi sie bardzo podoba i teraz sie zastanawiam czy jakbym zmienila kat na 35 czy duzo zwiekszylaby sie pwierzchnia dachu i czy dom nadla ladnie by wygladal Buduje ktos z was ten domek z maksa? Nitkate 2.75 masz juz an czysto czy dojedzie jeszcze np p[odlogowka i ubedzie cm? U nas poszło 443 m kw blachodachówki. Wysokość pomieszczeń na dzień dzisiejszy: 2,75 (posadzki już wylane). Ubędzie jeszcze ze dwa centymetry na gres/podłogi. Miejscami będzie sufit podwieszany. Pozdrawiam Nitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 02.04.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Nitka to fajna bedziesz miala wysokosc dopcelowa ja musze jakos pokombinowac aby mi przynajmniej te 2.70 zostalo. Czy dobrze zrozumialam z ta Twoja blachodachowka ze Wy kupiliscie 443 metry na pokrycie dachu ale dach jest mniejszy (te 340 wg projektu) tylko tyle bylo odpadow tak? Podobno przy takich dachach kopertowych bardziej oplaca sie kryc dachowka bo jest mniej odpadow-sama nad tym dumam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nitka_31 02.04.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Nitka to fajna bedziesz miala wysokosc dopcelowa ja musze jakos pokombinowac aby mi przynajmniej te 2.70 zostalo. Czy dobrze zrozumialam z ta Twoja blachodachowka ze Wy kupiliscie 443 metry na pokrycie dachu ale dach jest mniejszy (te 340 wg projektu) tylko tyle bylo odpadow tak? Podobno przy takich dachach kopertowych bardziej oplaca sie kryc dachowka bo jest mniej odpadow-sama nad tym dumam. Dobrze zrozumiałaś - dokładnie tak to wychodzi, mnóstwo odpadów zostaje z blachodachówki Musisz dokładnie sobie przeliczyć, który materiał ci się opłaca i co ci się podoba, bo to równie ważne Pozdrawiam Nitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Kielce 03.04.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Wysokość 2,7 jest jak najbardziej odpowiednia, tym bardziej byłam już w Afrodycie i sufit wcale nie przytłacza. Jednak moim marzeniem była pustka nad salonem - ale przeraziły mnie wyższe koszty ogrzewania i akustyka. Zamierzam połowicznie spełnić te marzenia dodając do wysokości ściany jedną cegłę (tj.ok 25cm). PozdrawiamBeata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAREK_ARTEMIDA 03.04.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Buduje ktos z was ten domek z maksa? Ja stawiam z "niemieckiego" max-a U nas poszło 443 m kw blachodachówki. Ciekawe bo 2 firmy którym zleciłem wycenę blachodachówki jak dobrze pamiętam to był - pruszyński szafir 350 mat. wyliczyły. a) 470 m kw blachodachówki. b) 480 m kw blachodachówki. Czyżby chciały dodatkowo zarobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcelka 03.04.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 U mnie wyszło na sam budynek mieszkalny ok. 430 m blachy. Razem z gospodarczym 500 m.Odpadów jest sporo, ale coż poradzić. Taki dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAREK_ARTEMIDA 03.04.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Witaj Marcelka; Bardzo Cię prosze prześlij mi swój kosztorys na PW. Bardzo mi by się przydał chdź ceny się zmieniają wiedziałbym co mnie czeka. Dzięx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga P. 03.04.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Marcelko! Ja także przyłączam się do prośby Darka! Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SEBA WLKP 03.04.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 JEŻELI MOŻNA TO JA TEŻ POPROSZE O KOSZTORYS NA PRIVATE. Z GÓRY WIELKIE DZIĘKI SEBA WLKP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damil1 03.04.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Witam Ja tez mogę się pochwalić postepami z budowy Afrodyty ,juz cos widac.tylko muszę rozszyfrować jak sie dodaje zdjecia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SEBA WLKP 03.04.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 CZEKAMY NA ZDJĘCIA DAMIL MAM NADZIEJE,ŻE BĘDZIE ICH TROCHE POZDROWIONKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damil1 03.04.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 coś trudno z tymi fotkami ale jeszcze troche popróbuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RoboRob 04.04.2008 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 coś trudno z tymi fotkami ale jeszcze troche popróbuje Witam Jakis czas temu wskazówek Celebre udzielał TS147 coś takiego; Zrób tak: 1. Wejdź na http://imageshack.us/ 2. Daj "przeglądaj" i znajdź swoją fotkę u siebie na compie 3. Naciśnij "host it" 4. Później z ramki, koło której po prawej stronie jest "Hotlink for forums (1) " przeklej całą zawartość do wiadomości na muratorze i to wszystko . spróbuj w ten sposób damil1 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 04.04.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Dare_Artemida a co to ten niemiecki max?Czym sie rozni od tego produkowanego u nas?Pytalam o maksa bo sama chyba bede z niego stawiac dom i nie wiem ina ile pustakow powinien byc parter aby wysokosc docelowa pomieszczen na dole wyniosla 2.70-2.75.Doczytalam ze max 29 ma wysokosc 22 wiec tak mysle ze z 13 bloczkow trzeba by bylo dac ale moze ja zle licze?Boje sie zeby dom nie starcil na proporcjach a mam bardzo podobny projekt do Waszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAREK_ARTEMIDA 04.04.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 kakusek Niemiecki dlatego że ściągnałem 2 Tiry dokładnie rok temu z Niemiec. Mieszkam blisko jednej z największch cegelni na mazowsku, ale cena w 05/2007 była zaporowa (8,80 za sztukę!!!) i myślałem że się już nie pobuduję. Poszukałem i zanlazłem gościa spod Kolonii i wyobraź sobie , że kupiłem bardzo dobrego jakościowo maxa (1. kl) za 3,90 z transportem. Żeby było jeszcze ciekawiej to zamówiłem 48 palet , a przywieźli mi 52 w cenie 48. Znajomi byli w szoku. Tak więc różnica to tylko cena, a raczej aż cena. Dlatego też cała chata będzie z Maxa i niemieckimi stęplami na każdej cegle. Jak ktoś będzie rozbierał kiedyś dom to się zdziwi. No ale niech on najpierw powstanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts