Aranea 17.04.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 RobRob , ja też zaczynam pod koniec kwietnia!!! dzięki za fotkę!!! i do tego jeszcze pod koniec czerwca mamy wesele( swoje) także stres co najmniej podwójny:) TS ja mam tak samo jak Ty działkę opadającą ku ogrodowi i też przyjdzie mi nasypać troszkę ziemi, żeby nie było Klifu do ogrodu jak w Irlandii:) NITKA chciałam pochwalić Twoje okna i drzwi - rewelacja ten kolor!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcelka 17.04.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Nitka, drzwi fajne. Co do koloru, to też myśleliśmy nad dębem od Jezierskiego, ale wydawało nam się, że wyjdą prawie czarne.Ale myliliśmy się, wygląda superowo. Masz już położone podłogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nitka_31 18.04.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Nitka, drzwi fajne. Co do koloru, to też myśleliśmy nad dębem od Jezierskiego, ale wydawało nam się, że wyjdą prawie czarne. Ale myliliśmy się, wygląda superowo. Masz już położone podłogi? Aranea i Marcelka dzięki za opinie. Marcelka, podłogi w trakcie. Panowie mówią, że na 2 maja powinni skończyć. Narazie wszystko w rozsypce. Ściany zagruntowane i pobiałkowane - można zaczynać malowanie ale zaczekamy, aż skończą się pylące prace. Jeszcze jest ich trochę Pozdrawiam Nitka_31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata z Kielc 18.04.2008 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Witam wszystkich, Mam pytanie do Damila - czy masz projekt zmiany stropu z drewnianego na Terive. Z Twoich zdjęć wynika że dokonałeś takiej zmiany. Jeśli tak to proszę o info na PW. Nitka, Ty jak zwykle dodajesz adrenaliny każdemu z nas. Twój kolor okien i drzwi bardzo nam się podoba (szkoda że u nas jeszcze nie ten etap). Marcelka, Twój dom zmienia się takze w niewiarygodnym tempie, a klinkierowe parapety zrobiły na mnie duże wrażenie. Cały czas obserwuję wasze poglądy i wymiany zdań. Tak jak pisałam wczesniej ruszamy w maju. PozdrawiamBeata z Kielc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damil1 20.04.2008 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Witam wszystkich !! oto szkic ułozenia belek stropowych Terivy,na Afrodycie!!(dla zainteresowanych)http://img87.imageshack.us/img87/7615/skanuj0011aa6.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RoboRob 20.04.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Witam damil1 mam pytanie do Ciebie. Twoja ekipa robi Ci strop z widocznymi podciągami czy będą one schowane w stropie?. Ja również będę kładł terivę i u mnie podciągi mają być widoczne więc szukam innego rozwiązania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damil1 20.04.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Właśnie jutro będę rozmawiał na ten temat,bo majster chce zrobić widoczna belke (nadciąg) a ja uwżam ,że równie dobrze może być niewidoczna(czyli w stropie ). Według planu ,chyba dobrze to rozszyfrowałem jest niewidoczna o wymiarach 24cm na 35cm a w niej 7 drutów 12mm i tej wersji chcę sie trzymać,zobacze co z tego wyjdzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damil1 20.04.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Tym razem ja mam pytanie czy na stropie należy przemurować jedną a moze dwie szychty cegły i dopiero wieniec??,bo więźba na samym stropie to chyba nisko,obawiam się ,że dach przysłoni mi okna?? proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damil1 20.04.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Pytanie do NITKI ,jakie wymiary mają Twoje okna?/tarasowe,kuchnia ,sypialnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 20.04.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Damil 1 oryginalny projekt jest bez scianki kolankowej i widze ze kilka osob tak wlasnie wybudowalo ten dom (rafalek ,celebre 24) Nie wydaje mi sie abys mial ciemno w salonie gdyz masz tam przeciez bardzo duze przeszklenia.Jezeli chodzi o samo podnoszenie to z reguly osoby podnosza aby uzyskac wiekszy metraz na poddaszu.Nalezy jednak pamietac o wydluzeniu krwokwi aby dom nie stracil na wygladzie.(proporcje).Musisz sie z tym jednak liczyc ze wyjdzie wieksza powierzchnia dachu i szerszy okap.Jezeli mialabym robic tam scianke kolankowa to maksymalnie na jednego pustaka plus wieniec-taka jest moja opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RoboRob 20.04.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Tym razem ja mam pytanie czy na stropie należy przemurować jedną a moze dwie szychty cegły i dopiero wieniec??,bo więźba na samym stropie to chyba nisko,obawiam się ,że dach przysłoni mi okna?? proszę o info. Moim zdaniem jedna szychta musi być, bynajmniej tak ja będę robił. Jeśli dobrze mi się wydaje to z fotorelacji np. Nitki czy Mattiego wynika że też tak robili. Ale może niech się lepiej sami wypowiedzą Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nitka_31 20.04.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Pytanie do NITKI , jakie wymiary mają Twoje okna?/tarasowe,kuchnia ,sypialnia. Damil1, wszystkie w/w okna według projektu. Wydłużyliśmy okno w łazience przy sypialni, tak aby były na jednej wysokości. pozdrawiam Nitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafalek 20.04.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 damil1 napisał: Tym razem ja mam pytanie czy na stropie należy przemurować jedną a moze dwie szychty cegły i dopiero wieniec??,bo więźba na samym stropie to chyba nisko,obawiam się ,że dach przysłoni mi okna?? proszę o info. Moim zdaniem, zmiana proporcji budynku jest poważnym błędem. Dotyczy do np. podnoszenia ścianki kolankowej. Rok wcześniej budowałem dom Emanuela II tej samej firmy. Murarz namówił mnie na podniesienie poddasza o jeden pustak ( 25 cm). Dom stracił całkowicie swój urok. Co prawda pomieszczenia na poddaszu znacznie się powiększyły ( aż za bardzo) lecz dach wydawał się nieproporcjonalnie mały w stosunku do reszty budynku. Był to jeden z ważniejszych powodów dla których postanowiłem pozbyć się tej budowy. A potem trafiłem na projekt Artemidy.Wracając do tematu. W moim domu przez błąd murarza a moje niedopatrzenie góra okien jest oddalona od sufitu 0 30 cm. ( trochę mało) ale dach nie przesłania okien. Myślę że jest OK. PozdrawiamRafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nitka_31 20.04.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Tym razem ja mam pytanie czy na stropie należy przemurować jedną a moze dwie szychty cegły i dopiero wieniec??,bo więźba na samym stropie to chyba nisko,obawiam się ,że dach przysłoni mi okna?? proszę o info. Damil1, u mnie jest tak: 10 warstw suporeksu + wieniec + 1 suporeks, na to murłata itd. /myślę, że nic nie pomyliłam/. W domu jest widno, mimo, że zamurowałam 1 okno w salonie - przy wyjściu na taras. Moim zdaniem dach jest super. Ja mam strop drewniany. Zobacz jak Celebre zbudowała (3 i 4 str. forum). Pozdrawiam Nitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nitka_31 20.04.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 A właśnie, czy ktoś wie, co się dzieje z Celebre24. Celebre, odezwij się, bo zaczynam sie poważnie martwić, że coś się stało Czekam z nadzieją, że się odezwiesz do nas. Nitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damil1 21.04.2008 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Dzieki za rady,dzisiaj ustaliłem z majstrem ,ze jednak nie podnosimy dachu.Kładziemy na stropie murłat i powinno byc ok U nas od góry okna do murłat wyjdzie 80cm - roleta 21 belka nad oknem 20cm i strop 38cm ,to już chyba jest duzo,zobaczymy . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nitka_31 22.04.2008 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Damil1, a jak masz w projekcie? U nas w projekcie jest tak jak zbudowaliśmy.Nitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robunio73 22.04.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Witam wszystkich symapytków Afrodyty. Sam należę do nich od zeszłego roku, a dwa tygodnie temu zacząłem budowę. Ja osobiście wieniec będę wylewał zgodnie z planem, ale na wieńcu podciągnę ścianę kolankową na ok. 30 cm tak aby w razie czego mieć kiedyś w miarę wygodne poddasze. Nie wiem czy na tym forum, czy innym była wypowiedź kogoś z biura architektonicznego i stwierdzi, że 20-30 cm nie zmieni wyglądu budynku. Mam tylko nadzieję, że tak będzie i domek wyjdzie taki jak na rysunku Pozdrawiam wszystkich budujących i przymierzających sie do budowy tego "pałacu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nitka_31 22.04.2008 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 robunio73 witamy serdecznie Życzę szybkich postępów na budowie i samych solidnych wykonawców. Pozdrawiam Nitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkoski 22.04.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Dawno nie odwiedzałem tej strony ponieważ moja Afrodytka dzielnie rosła. Postaram się dołączyć zdjęcia z budowy. Widzę że chcecie podnosić ściankę kolankową aż o 30 cm. Ja podniosłem o 7cm i na górze uzyskałem 2 duże pokoje oraz łazienkę prawie 17 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts