kulca 13.07.2008 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 W Twoim domku trochę długi ten wiatrołap się zrobił (przynajmniej dla mnie). Żona za to sie cieszy bo na calej scianie chce szafe, pewnie z lustrami zeby optycznie wiatrolap poszerzyc. Moze ja tez pomysle o rozlaczeniu WC i lazienki? Nitka mozesz wkleic obrazek rzutu parteru jak to wyglada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A_dam 16.07.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Witam! W Twoim domku trochę długi ten wiatrołap się zrobił (przynajmniej dla mnie). Żona za to sie cieszy bo na calej scianie chce szafe, pewnie z lustrami zeby optycznie wiatrolap poszerzyc. Moze ja tez pomysle o rozlaczeniu WC i lazienki? Nitka mozesz wkleic obrazek rzutu parteru jak to wyglada? Co do szafy, to nie będę dyskutował. Nie wiem, czy akurat to jest właściwe miejsce na tak dużą szafę. Może. Ta w projekcie w korytarzu też jest dość duża. Co do ubikacji to nikt mnie nie przekona, że może być razem z łazienką. Uważam, że powinna być oddzielnie. Dziwię się, że projektanci tak ładnych domów pakują wc i łazienkę do jednego pomieszczenia. Kombinuj z tą ubikacją, bo (chyba) warto. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaKuba 17.07.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Pragniemy bardzo serdecznie Was powitać! Jesteśmy z Poznania. My także zakupiliśmy projekt "Afrodyta". Załatwiamy właśnie adaptację, także mam cichą nadzieję, że uda nam się we wrześniu zalać fundamenty. Cieszę się, że jest tak dużo sympatyków tego domku. Gratuluję wszystkim, którym już udało się zbudować Afrodytkę, no i tym co są w trakcie. Zazdroszczę Muszę się przyznać, że od na prawdę długiego czasu czytam Wasze posty, oglądam fotki... Zdecydowałam, że nadszedł czas się ujawnić Tak więc dołączamy- jeśli możemy, do grona forumowiczów i budujących Afrodytkę. Witamy Was serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 17.07.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 no to rosniemy w sile, Afrodytowicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaKuba 17.07.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 No właśnie- obserwując forum od dawna- widzę, że sympatyków przybywa coraz więcej. Nie ma co się dziwić hi hi- projekt jest bardzo ładny... Również dołączam sie do prośby do Nitki i być może innych jeszcze osób o zamieszczenie rzutu jeśli ktoś ma z usytuowanym osobnym WC.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 17.07.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Dawno się nie odzywałem, ale wałczyłem ze stropem . Jutro na szczescie juz zalanie stropu. A strop Artemidy to niezłe wyzwanie . Tu pytanie do innych osób budujących Artemidę - czy Wam też poszło ponad 3,5t zbrojenia na strop????!!!!!! Czy robiliście jakiś zamiany w stropie? Bo mój kierownik budowy i projektant mieli zastrzeżenia i kilka rzeczy zmienili/udoskonalili. Aha - zalanie stropu to 'jedyne' 30-32m3 betonu... Pzdr, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sroczki 18.07.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 HEJ HEJ!!!! Właśnie wspólnie z mężem wybraliśmy projekt naszego wspólnego gniazdka i jest to oczywiście AFRODYTA!!!!!! przepiękny projekcik! mamy jednak ,,drobna" obawę ile nas wyniesie wybudowanie takiego domku. Nitka widzimy,że już jesteś w etapie końcowym, czy mogłabyś przesłac nam kosztorys???? pięknie urządzasz swój domek, naprawde w dobrym guście.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaKuba 18.07.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Sympatyków Afrodyty przybywa z dnia na dzień. My otrzymaliśmy do rąk projekt niecały miesiąc temu. W kosztorysie jest cena 440 tysięcy netto bez instalacji wewnętrznych. Natomiast autorzy policzyli to wliczając ekipy budowlane, wynajem sprzętu, dojazdy i takie tam. My będziemy budować systemem gospodarczym, na pewno będą to niższe koszty. Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sroczki 18.07.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 hej dzięki za szybką odpowiedź..... no my też mamy nadzieję, że uda nam sie taniej............kiedy zaczynacie budowe i w której cześci Polski>>> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaKuba 18.07.2008 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Sroczki- zaczniemy budowę jak tylko dostaniemy pozwolenie Aktualnie nasz projekt jest w trakcie adaptacji. Potem tylko czas oczekiwania na pozwolenie na budowę... dla nas to wieczność... Ale działkę mamy w pełni wyposażoną we wszystkie media itd.. także nie musimy czekac na podłączanie. Budujemy się w Wielkopolsce. A jeszcze co do kosztów to dodam że znam osoby które zaoszczedziły ponad 100 tysiecy poprzez budowanie systemem gospodarczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nickname73 22.07.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Czy mógłbym Was prosić o podanie kosztów łącznie (materiały + robocizna)stan zero?konstrukcja parteru?strop nad parterem oraz elementy żelbetonowe parteru?konstrukcja poddasza - roboty murowane (jeżeli ktoś ma artemidę albo zagospodarował poddasze w afrodycie)?konstrukcja i pokrycie dachu?stolarka okienna i drzwiowa zewnętrzna? Pozdrawiam Łukasz, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaKuba 23.07.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Nickname73- jeśli Cię to zainteresuje, to ja mogę jedynie wypisać koszty o które pytasz z kosztorysu jaki posiadamy, poneważ dopiero niedługo zaczynamy budowę. Tyle, że tam wszystko obliczone jest z ekipą budowlaną itp. Sroczki- kiedy Wy planujecie zacząć budowę i w jakiej części Polski? Pozdrawiam Was wszyscy Afrodytowicze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nitka_31 24.07.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Witam Wszystkich po krótkim urlopie. Beata, znalazłam zdjęcie holu z widokiem na wc i łazienkę, zrobione zaraz po wylewkach, ale na nim najlepiej widać dwa wejścia: http://img59.imageshack.us/img59/2144/wczazienkvo4.jpg Niestety, łazienkę mam jeszcze nie skończoną. Brak natchnienia. Jak wracamy z pracy wieczorem, to już nic nam się nie chce Drzwi wewnętrzne wstawione, teraz trzeba się zebrać i je pomalować Robert poznajesz ? http://img210.imageshack.us/img210/247/ostrudaks7.jpg Szkoda, że nie miałam telefonu do Ciebie Byłaby wspaniała okazja do wypicia kawusi. Pokaż, co u Ciebie na budowie nowego. Pozdrawiam serdecznie Nitka_31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nickname73 24.07.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Nickname73- jeśli Cię to zainteresuje, to ja mogę jedynie wypisać koszty o które pytasz z kosztorysu jaki posiadamy, poneważ dopiero niedługo zaczynamy budowę. Tyle, że tam wszystko obliczone jest z ekipą budowlaną itp. MonkaKuba Dzięki, kosztorys też posiadam. Chodzi mi raczej o rzeczywiste koszty poszczególnych etapów poniesione już przez naszych "budowniczych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata z Kielc 24.07.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Nitka, dzięki za fotkę, właśnie tak sobie to wyobrażałam.Byłam juz w Afrodycie u wera_padi i cały czas chodzi mi po głowie mój pierwotny pomysł z usytuowaniem WC. Rozmawialam dzisiaj z murarzem i chyba skrórę Ścianę działową między salonem a korytarzem o 25cm (tym samym bedzie dłuższy podciag) i zrobię WC opasając tę właśnie scianę. Wkrotce może uda mi się wkleić rzut. PozdrawiamBeata z Kielc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 28.07.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Witam, W końcu uporałem się ze stropem . Teraz w końcu domek nabiera kształtów . http://img144.imageshack.us/img144/2317/2484815jp1.jpg W tym tygodniu może zaczną już układać dachówkę . Do budujących Artemidę uwaga - 2 okna w projekcie są źle umieszczone - kolidują z koszami. Pzdr, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sroczki 28.07.2008 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Hej my planujemy rozpocząć budowę na wiosnę, czekamy teraz na wycenę robocizny przez ekipę budowlaną (narazie tylko domku w stanie surowym zamkniętym) mozecie nam zdradzic ile wzięly Wasze ekipy. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aranea 29.07.2008 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Witam:) chciałam pogratulować wszystkim postępów - TS, niedługo Cię dogonimy - również jesteśmy na etapie stropu:) TS od razu zapytam jaki masz plan co do wstawiania okien : wietrzysz dom przez Zimię czy dajesz już? Zastanawiam się również nad tarasikiem z tyłu - ktoś coś zmienia( modyfikuje)? Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JOHANSEN 01.08.2008 02:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 http://img255.imageshack.us/img255/7513/dsc08473eg4.th.jpg NA ETAPIR DOCIEOLENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JOHANSEN 01.08.2008 02:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 http://img526.imageshack.us/img526/9049/dsc08459fc6.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts