Darkoski 04.05.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Z tego co już patrzyłem bo jak wiem z rozmowy z 02-05-2007 roku projekt bedzie dostępny do sprzedaży od 07-05-2007 roku i będzie miał ponad 250 metrów a jak dla mnie to o 50 za duzo. Tym bardziej że przy takim projekcie dół ma powierzchni całkowitej około 180 metrów i do tego dochodzi jeszcze góra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 05.05.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Z tego co już patrzyłem bo jak wiem z rozmowy z 02-05-2007 roku projekt bedzie dostępny do sprzedaży od 07-05-2007 roku i będzie miał ponad 250 metrów a jak dla mnie to o 50 za duzo. Tym bardziej że przy takim projekcie dół ma powierzchni całkowitej około 180 metrów i do tego dochodzi jeszcze góra. Projekt można zobaczyć już na stronie Dobrych Domow - link dawalem wyzej. Lacznie 222m2 powierzchni uzytkowej +39m2 garaz. Na dole 156m2, na poddaszu 66m2. Super info ze bedzie w sprzedazy juz od 7-05!!! W koncu bede mogl zaczac posuwac sie ze wszystkim do przodu . Z tego co widze jednak tylko ja bede budowal Artemide na razie . Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkoski 07.05.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Dziś dostałem odpowiedź na meila z dobre domy: Dzień Dobry,projekt domu Artemida bedzie dostepny już od ok 21-25.05, termin realicji zamówienia to ok 12dni. Cóż w nieskończoność przekładają dlatego pozostanę przy Afrodycie.Może ktoś z Was ma ciekawe pomysły na zaadoptowanie poddasza. Potrzebny by mi był jeden pokój z łazienką dla córki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nitka_31 08.05.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Witam Wszystkich Robert, jak wcześniej pisałam kominek przesuneliśmy w prawy narożnik. Jeśli chodzi o poddasze, to w projekcie wstawiliśmy okna dachowe i nic poza tym, będziemy kiedyś w przyszłości myśleć jak zaadoptować tę powierzchnię. Jak patrzę na wciąż rosnące ceny materiałów, to odechciewa mi się zwiększać powierzchnię użytkową domu Oby nam wystarczyło zdrowia i nerwów na wykończenie tego co na parterze, to już bedzie dobrze Dziś zalaliśmy fundamenty. Widać wreszcie, ze coś się zaczęło dziać na działce. I to był chyba najmilszy początek, bo dopiero teraz zaczynam napotykać problemy: bieganie za materiałami, wszędzie zapisy i kolejki, pół roku trzeba poświęcić na zgromadzenie materiałów na budowę W dodatku wszystkie ekipy z polecenia mają zajęte terminy, najwcześniej na koniec sierpnia przy dobrych układach mogą zacząć i nie wiem czy do jesieni zdążą przykryć, bo na blachę się czeka min. miesiąc a odradzają wycinać wg. projektu, bo potem są braki, niedociągnięcia i jakieś tam problemy. Kiedyś wrogowi życzono: "bodajbyś cudze dzieci uczył", a teraz to chyba będą życzyć "bodajbyś się budował" Rozmawiałam z kierownikiem ewentualnej ekipy budowlanej, powiedział, że ułożenie klinkieru będzie mnie wiecej kosztowało niż materiał na dom, za ułożenie jednej cegły biorą 1,50! Nie wiem jak w Waszych stronach, ale u nas klinkier jest po 2,00 złote + za ułożenie 1 szt. 1,50 to wychodzą kosmiczne pieniądze! Oklejanie cokołu płytkami elewacyjnymi odradzają, no i mam problem: robić z klinkieru czy szukać innego rozwiązania. A Wy jak planujecie rozwiązać ten problem? Może już ktoś zaczął budowę? Napiszcie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkoski 08.05.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Czemu odradzają płytki?????? Dziś byłem na rozmowie w sprawie budowy swojej Afrodyty i właśnie zachwalali płytki ponieważ klinkier doprowadziłby mnie do bankructwa. Firmy liczą 2.5 zł na ułożenie cegiełki. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s.m. 09.05.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Witam Mam pytanie do Nitki 31. W jakiej ilości kupiłaś pręty zbrojeniowego na ławy fundamentowe i o jakim przekroju 12 czy 14. Czy wartość z kosztorysu Dobre Domy na poziomie 1,5 t jest właściwa Z góry dziękuję za odpowiedź. s.m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RoboRob 09.05.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Nitka napisała Oklejanie cokołu płytkami elewacyjnymi odradzają, no i mam problem: robić z klinkieru czy szukać innego rozwiązania. A Wy jak planujecie rozwiązać ten problem? Może już ktoś zaczął budowę? Napiszcie pozdrawiam Nie wiem dlaczego odradzają Ci okładzinę. Ja planuję kłaść właśnie okładzinę ponieważ z cegły to dopiero byłoby bankructwo. Ale projektant adaptacyjny w razie czego zostawił mi trochę miejsca na ławie abym miał w razie czego na czym oprzeć cegłę elewacyjną. Wszystko zależy od tego jak będą wyglądały ceny okładziny i cegły w czasie kiedy będę robił elewację. Na razie zostaję przy okładzinie Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nitka_31 09.05.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Witam serdecznie,do s.m. Drut zbrojeniowy kupiłam 12 mm w ilości ok.500 kg, + stal gładka 6 mm kupiłam 139 kg i zostało jeszcze.Dziś rozmawiałam z ew. wykonawcą naszej Afrodyty po 20 - tym maja będę wiedziała jak i z czego będziemy budować i będę zorientowana w kosztach budowy.PozdrawiamNitka[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s.m. 09.05.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Dziękuję serdecznie za odpowiedź. W tym tygodniu zamierzam kupić. Cena w Częstochowie (najtaniej) to 3000 zł/tona za pręt 12mmPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RoboRob 14.05.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Witam! Pewnie że projekt zaje-fajny!!! Ja również usunąłem strop w salonie Na górze zmieściła mi się antresola, pokoik z garderobą i łazienka Pozdrawiam RoboRob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s.m. 14.05.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Mam nadzieję, że wątek się rozwinie a przy okazji znajdą się osoby, które kupiły projekt wcześniej i mogłyby sie podzielić doświadczeniami z budowy Afrodyty. s.m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMASZEWSKIM 14.05.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Szukam realizacji projektu Afrodyta z wrocławskiego biura DobreDom.Chętnie oglądne parę fotek z realizacji.Dzięki z góry & pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMASZEWSKIM 14.05.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Zamierzam wybudować dom na podstawie projektu Afrodyta z wrocławskiego biura Dobrdomy.Bardzo chenie oglądne zdjęcia z realizacji .Dziękuję i pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMASZEWSKIM 15.05.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Witam serdecznie ! Od tygodnia analizuję Artemidę i mam trochę wątpliwości co do wielkości dwuch mniejszych sypialni. Czy dokonywałąś jakiś zmian w tych pomieszczeniach. Nie wydają Ci się trochę małe . Jestem zdecydowany na Afrodytę alę nie chciał bym się spażyć na mojej pierwszej budowie. Wszystkie uwagi na wagę złota Dzięki z góry i pozdrawiam wszystkich Afromaniaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcelka 15.05.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Witam serdecznie, do s.m. Drut zbrojeniowy kupiłam 12 mm w ilości ok.500 kg Kurcze, w projekcie jest 1500 kg. Czy 500 starczyło Ci? czy to literówka? Też jestem w trakcie zamawiania materiałów, ale chyba 3x razy mniej drutu to trochę mało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMASZEWSKIM 15.05.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Cześć Robert !!Z tego co piszesz wygląda na to że faktycznie troszkę pozmieniałeś projekt Afrodyty.Interesuje mnie jak zmieniłęś łazienkę i czy kombinowałeś coś z wielkością dwuch mniejszych sypialni.Planuję powiększyć je o jakieś 2-3 m2 ale jeszcze się zastanawiam jak to zrobić.Gdybyś mógł prezsłać "szkic " parteru byłbym bardzo wdzięczny.mój e-mail : [email protected] PozdrawiamMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nitka_31 16.05.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Witam serdecznie, Marcelka - 500 kg drutu żebrowanego 12 mm poszło mi na sam fundament, w sumie kupiłam więcej na pozostałe zbrojenia. W projekcie jest 1500 kg, ponieważ są jeszcze tarasy, podciągi i naciągi itp. z drutu 12 mm. Sorki, że niezbyt szczegółowo opisałam zakup drutu:wink: Tomaszewski - ścianki działowe możesz dowolnie rozmieszczać i na to nie potrzebne są zmiany w projekcie, ja zostawiłam rozmieszczenie pokoi jak w projekcie. Jeżeli po wymurowaniu ścian nośnych stwierdzę, że coś trzeba przesunąć - to już żaden kłopot, jak będą ściany wtedy łatwiej będzie zorientować się czy i które pomieszczenie zmniejszyć lub powiększyć. Dla mnie największym atutem Afrodyty jest duży salon - tam ma toczyć się życie rodzinne, a to że pokoje są mniejsze to akurat dla mnie nie stanowi problemu, przecież i tak będą pełniły głównie funkcje sypialni. Nie wyobrażam sobie życia we własnym domu, gdyby każdy z nas pozamykał się w swoich pokojach a centrum rodzinne świeciło pustką Dodatkową zaletą Afrodyty jest garaż na dwa stanowiska, przynajmiej nie będziemy z mężem losować, które auto ma rdzewieć na dworze Obydwoje jesteśmy zadowoleni, że wybraliśmy właśnie ten a nie inny projekt. Pozdrawiam Wszystkich budujących Nitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RoboRob 16.05.2007 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Cześć Robert !! Z tego co piszesz wygląda na to że faktycznie troszkę pozmieniałeś projekt Afrodyty. Interesuje mnie jak zmieniłęś łazienkę i czy kombinowałeś coś z wielkością dwuch mniejszych sypialni. Planuję powiększyć je o jakieś 2-3 m2 ale jeszcze się zastanawiam jak to zrobić. Gdybyś mógł prezsłać "szkic " parteru byłbym bardzo wdzięczny. mój e-mail : [email protected] Pozdrawiam Mariusz Witam!! Owszem kilka zmian wprowadziłem do projektu, ale parter w niewielkim stopniu został zmieniony. Zmiany u mnie to głównie zmiany konstrukcyjne typu strop czy podpora więźby dachu. Osobiście nie chciałem powiększać dwóch małych pokoi (nawet jeden został zmniejszony) ponieważ musiałbym w tedy zmniejszyć salon a tego nie chciałem bo u mnie przy wejściu do salony będą schody, które trochę miejsca ukradną. Jak to wygląda zobaczysz na rzutach, które Ci wysłałem na podanego e-maila Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 18.05.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Hurrra! Dzisiaj w końcu udało mi się kupić projekt Artemidy. Odbieram w czwartek . Teraz tylko pozwolenie i mam nadzieję zacząć w sierpniu/wrześniu. Projekt jest bliźniaczy z Afrodytą więc pewnie nie jedno pytanie padnie w trakcie budowy z mojej strony . Na razie czas adaptacji projketu i kilka moich pytań: - zrobilibyście jedna bramę garażową (4,75m lub 5m) czy tak jak jest w projekcie 2 po 2,4m? - co z kominkiem na tarasie? Byłem zdecydowany go usunąć, ale... trochę mi go szkoda . Co radzicie? W sumie działkę mam dosyć dużą i tak pewnie zrobię grilla murowanego. Sam nie wiem. - chcę powiększyć łazienkę 1/9 kosztem pokoju 1/10. ile musi mieć łazienka żeby zmieścić sporą wannę, prusznic, toaletę i bidet, etc? Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTIN192 14.06.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Witam serdecznie! Od jakiegos czasu jestem rowniez fanem Afrodyty. Teraz niestety powstal problem, bo zagospodarowanie terenu wymaga kata nachylenie dachu minimum 35 stopni. Nie wiem czy da sie to zrobic, bo podobno w tym projekcie jest jakas nietypowa wiezba. Jesli macie jakies informacje na ten temat to bardzo prosze o pomoc. Chetnie przyjme wszelkie informacje na maila: [email protected] Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts