Nitka_31 09.02.2009 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 WOW!!! Ale Was wysypało jak grzyby po deszczu Miło, że wzrasta liczba miłośników Afrodyty/Artemidy Cieszę się, że rośnie "nasza rodzinka" Budujcie się szybko i bezproblemowo Ps. Darkzk macie już pozwolenie na budowę? Nitka_31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielona121 09.02.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Witam, jestem na etapie wykańczania Afrodyty.. i siebie... Nie mam pomysłu na kuchnię i kominek i schody na górę, które będą w salonie. Czy mogłabym się skontaktować z kimś, kto jest juz na etapie meblowania.Pozdrawiam wszystkich!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nickname73 09.02.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Witam wszystkich, wiem że pewnie ten temat już był poruszany ale mam ogromną prośbę odnośnie ocieplenia domu. Jakie zastosowaliście materiały styropian/wełnę mineralną. Jakie są plusy minus styropianu/wełny.Czy macie jakieś namiary firm/hurtowni gdzie za przyzwoitą cenę można kupić w/w Jeżeli ktoś z Forumowiczów ma doświadczenie w tej sprawie i zechciałby się podzielić wiedzą będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SEBA WLKP 09.02.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 LUDZISKA MOŻE JAKIEŚ FOTKI ZACZNIECIE WKLEJAĆ SWOICH AFRODYTEK?????? CZEKAMY Z NIECIERPLIWOŚCIĄ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rademenes 09.02.2009 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Drodzy forumowicze!!!! Czy ktoś z Was podnosił dach artemidy lub afrodyty o np.40 - 60cm??? Mój majster zachęca mnie do takigo posunięcia, dzięki temu mam uzyskać większą przestrzeń na poddaszu... Obawiam się jednak, że mogę przez to popsuć ogólny wygląd domu. Dziękuję za odpowiedzi i za zdjęcia!!! Nie wypowiem się odnośnie Afrodyty, ale odnośnie Artemidy zadam proste pytanie - Po co? Byles na poddaszu jakiejs Artemidy? Wydaje mi sie, ze to KONIECZNE przed taka decyzja. Poddasze jest naprawde duze - pytanie co w Twoim przypadku ma się tam zmieścić. Mi też robotnicy radzili, żeby podniesc, bo... wszyscy podnosza o 1-2 pustaki. Tylko chyba nie wszyscy maja juz w oryginale poddasze o powierzchni podlogi okolo 200m2... Na dzien dzisiejszy po zakonczeniu SSZ moje argumenty na 'nie': - zeby dom nie stracil na urodzie bedziesz musial wydluzac krokwie i kombinowac z wiezba - normalnie dach lezy na murlacie bez scianki kolankowej. efekt tego bedzie taki, ze dachu nie bedziesz mial 400m2 a 450m2 - bedziesz musial kombinowac polozenie okien. Czesc z nich wchodzi w kosze juz w oryginale i wymusza polozenie na dosyc duzej wysokosci. Jak do tego dodasz scianke kolankowa, to mozesz zapomniec o wygladaniu przez okno - zwiekszasz kubature domu, poddasze bedzie wyzsze i drozsze do ogrzania - poddasze jest naprawde duze. U mnie bedą 2 pokoje po ponad 40m2 po podlodze, spory hall, lazienka i otwarty pokoj rekreacyjny. Oczywiscie to moja SUBIEKTYWNA opinia! . Pzdr, Adam dziękuję za tą opinię!!! Niestety nie widziałem artemidy na żywo...afrodytę tak... Byłbym wdzięczny za wstawienie fot poddasza artemidy. pozdrawiam[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nickname73 10.02.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 http://img3.imageshack.us/img3/174/20081128045kv7.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nickname73 10.02.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 http://img3.imageshack.us/img3/174/20081128045kv7.th.jpg http://img160.imageshack.us/img160/5945/20090123058jo2.th.jpg http://img515.imageshack.us/img515/9224/20090130062tz3.th.jpg http://img515.imageshack.us/img515/7241/20090202069gg1.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avensis 10.02.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Witam wszystkich po dłuższym czasie, nasz rodzina hihi, rodzina miłośników afrodyty/artemidy napradę rośnie w siłę, postepy u sporej grupy superowe, ja jestem na etapie kładzenia dachówki, postaram się wkleić kilka zdjęć, mam nadzieję, że mi się uda ta sztuka udahttp://img172.imageshack.us/img172/2093/budowa058ga8.jpg ta fotka sprzed kilku miesiecy, pózniej dołączę nowszepozdrawiam z Pomorza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kempes2008 10.02.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Witam wszystkich, w szczególnosci weteranów bo chcę się poradziać. Na wiosnę ruszam z budową Afrodyty i nie wiem co zrobic z najmniej fajną ścianą w Afrodycie czy Artemidzie + ewentualnym klikierem wokół domu. Mam prośbę do Was, czy możecie wrzucić fotki ( którejkolwiek bogini) ściany od strony okien łazienek? Ponieważ wiekszosc z Was zalączała zdjęcia głownie z tych fajnych stron, nie wiem zas jak mozna zagospodarowac tą dłuuuuugą ścianę (wczesniej pojawiały się rady, ze trzeba na to zwrocic uwage) Reasumując, bede wdzieczny za zdjęcia z wykończonej tej jednej sciany i dajcie znać kto z Was zdecydował się na obłożenie elewacji od dołu klinkierem, no i jakie wrazenia Pozdrowienia dla forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek00 11.02.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Witajcie.mam pytanie do osob ktore buduja lud budowaly ARTEMIDE.chcialbym wiedziec ile zuzyliscie betonu na fundamenty.z gory dziekuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigo1 11.02.2009 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Witam, Drodzy Afrysiomaniacy, bardzo proszę o informację ile Was kosztowały materiały oraz robocizna za instalację elektryczną, kanalizacyjną, wodną oraz grzewczą. Jeśli jesteście w stanie to napiszcie jakie zastosowaliście rurki oraz piec. Ja planuję zainstalować rurki PP na zgrzew do wodnej, rurki PEX do grzewczej oraz piec na ekogroszek z obracanym ślimakiem + zasobnik. Pozdrawiam,Zbyszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 12.02.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Witajcie.mam pytanie do osob ktore buduja lud budowaly ARTEMIDE.chcialbym wiedziec ile zuzyliscie betonu na fundamenty.z gory dziekuje za odpowiedz Z tego co pamiętam na chudziaka 9m3, na ławy 27m3. Pzdr, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A_dam 12.02.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Nie mogę oglądać zdjęć wklejanych przez Marcelkę. Może wiecie dlaczego? Jakiś extra program muszę zainstalować? Poradźcie mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stella_duda 12.02.2009 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Czy ktos z forumowiczów mogłby wkeic fotki łazienki i choc jednego z tych 2 mniejszych pokoi. Chodzi mi o przestrzen. Czy metraz tej łazienki i pokoju jest w zupełnosci wystarczajacy? Chciałabym sie zorientowac jak to wyglada wizualnie. Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A_dam 13.02.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Witam!Wkleję tu przekrój przez projektowany dom parterowy z poddaszem nieużytkowym. Mam kilka wątpliwości co do założeń projektanta. Może to ja błądzę. Zaznaczam, że nie mam pojęcia o budownictwie. Moja wiedza "pochodzi" z Internetu i tego forum. Oto kawałek przekroju:http://img7.imageshack.us/img7/8695/przekrjdonetuuy3.jpg Mam takie uwagi:- parapet na wysokości 60 cm w pokoju dziecka (?),- na zdjęciu nie ma przekroju przez strop (na rysunku u mnie jest tak: 24 cm strop teriva, 5 cm styropian fs 30, 5 cm wylewka),- wieniec stropowy na nim cegła i znowu wieniec (?),- ława na głębokości 120 cm. Wiem, że parapet jest za nisko. Uważam, że 5 cm styropianu to żadne ocieplenie. Te dwa wieńce mnie dobijają. Nie wiem czy nie można zrobić jednego wyższego (pomijając tamtą cegłę). Nie ma murłaty, a miał zaprojektować z murłatą. Sądzę, że ława może być posadowiona płycej.Czy ocieplenie stropu może "opierać" się o murłatę (drewno), czy to musi być cegła/beton? Napiszcie proszę, jak Wy macie u siebie zrobione ocieplenie stropu. Napiszcie cokolwiek, bo mnie "trag szlafia" z tym ...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nitka_31 13.02.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Witam serdecznie, stella_duda Czy ktos z forumowiczów mogłby wkeic fotki łazienki i choc jednego z tych 2 mniejszych pokoi. Chodzi mi o przestrzen. Czy metraz tej łazienki i pokoju jest w zupełnosci wystarczajacy? Chciałabym sie zorientowac jak to wyglada wizualnie. Z gory dziekuje. Zdjęcie jednego z pokoi wkleiłam na 16 stronie tego forum. Zdjęcie łazienki przy sypialni jest na 12 stronie. U nas "duża" łazienka została powiększona z szer. 180 cm (wg projektu) do 260 cm kosztem sąsiadującego z nią pokoju. Powstał w ten sposób mały pokój gościnny o wym. 2,83 m x 3,80 m. Wymiary większego pokoju: 3,35 x 3,80 m. Wymiary łazienki przy sypialni: 1,78 x 2,54 m. A-dam Parapety mam na wysokości średnio 72 cm. Strop mam drewniany, ocieplony wełną mineralną grubości 20 cm. Fundamenty musieliśmy pogłębić na 180 cm - nakaz projektanta, który adaptował projekt, w związku z tym "poszło" ponad 50 m3 betonu. I tu u każdego będzie różnie, ponieważ głębokość fundamentów zależy od gruntu, na którym ma być posadowiony dom. Nie można samowolnie zmniejszać głębokości ław- to grozi katastrofą budowlaną! Konieczna jest konsultacja z projektantem! W gotowym projekcie Afrodyty fundament jest zaprojektowany na 120 cm, więc radziłabym posłuchać projektanta i nie zmniejszać głębokości ław. Wieniec mamy jeden, na nim 1x suporeks i murłata. Jak powinno być przy stropie lanym - pytaj tych forumowiczów co takowy zrobili, bo ja niestety nie pomogę Pozdrawiam i życzę dużo cierpliwości Nitka_31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokrasek81 13.02.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 WITAM wszystkich!!! Poszukuję kogoś kto buduje bądź już wybudował Afrodytę na terenie podkarpacia lub województwa lubelskiego. Jeżeli można to też prosiłbym o przesłanie zestawienia materiałów potrzebnych do budowy i jakiś realny kosztorys. [email protected] Proszę o jakieś informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejKraków 14.02.2009 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Witam wszystkich. Jestem nową osobą na tym forum. Mnie tak jak i Was urzekła Afrodyta. Mam zamiar kupić jej projekt ale mam taką małą prośbę. Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś napisał ile go kosztowały poszczególne etapy pracy. Tzn fundamenty, ściany i dach. Byłbym również wdzięczny za zaznaczenie ile na każdych etapach kosztowała sama robocizna a ile sam materiał. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwaipiter 16.02.2009 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 witamy właśnie z mężem kończymy adaptacje domy ktora wyniesie nas 5 tys. przerabiamy kąt dachu na 35 stopni oraz robimy schody i użytkowe poddasze które wyniesie 100 m dodatkowej przestrzeni ( na przyszłosc) Oczywyście musimy przerobić więźbę. Ale będzie na pewno super. Jak tylko zaczniemy budowę zaczniemy wklejac zdjecia zapewne od kwietnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malwinkakubus 19.02.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 nickname73 czy jest taka mozliwosc obejrzenia afrodyty na zywo? my mieszkamy tez kolo poznania i chcielibysmy zobaczyc domek na wlasne oczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts