Ania, Tomek i Wojtuś 06.04.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Luiza &Adam z informacji otrzymanych swego czasu od Nitki wiem że na pddaszu jest około 55m2 bez podnoszenia dachu. Sami podniesiemy o 1 pustak i zostawiamy jedną duża przestrzeń, którą da się podzielić na 2 pokoje, łazienkę i garderobę. na 16 lub 17 stronie forum wkleiłam nasz rzut przyszłego poddasza - aczkolwiek do tej pory koncepcja padła i mamy nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luiza Adam 06.04.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Dziękujemy za szybką odpowiedź ale czy podnosząc o jeden pustak dom nie straci na wyglądzie , bo dla nas jest ważne żeby wyglądał tak jak w projekcie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rademenes 06.04.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Witajcie!!ja mam zamiar podnieść poddasze Artemidy o ok.40cmi sądzę, że nie popsuję zbytnio wyglądu, choć pewne obawy zawsze będą...(nie lubię poprawiać architektów!!). Majster doradzał mi podnieść strych nawet o 80cm, ale wg mnie to spora przesada, więc pozostałem przy swoich 40cm.pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 06.04.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Witajcie!! ja mam zamiar podnieść poddasze Artemidy o ok.40cm i sądzę, że nie popsuję zbytnio wyglądu, choć pewne obawy zawsze będą... (nie lubię poprawiać architektów!!). Majster doradzał mi podnieść strych nawet o 80cm, ale wg mnie to spora przesada, więc pozostałem przy swoich 40cm. pozdrawiam serdecznie Artemidy o 80cm? Jestem ciekawy Waszych odczuc, jak juz wejdziedzie na to poddasze kiedy bedzie wiezba i pokrycie dachowe... . Podnosząc poddasze o 40cm, stworzycie nową ściankę kolankową (Artemida takowej nie ma - jedynie pozniej ogranicza sie wielkosc poddasza lekka zabudowa na wysokosci 80cm), ktora bedzie przesunieta az nad wieniec. Po podlodze gora powinna miec wtedy okolo 215m2. Niezle . Pzdr! Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania, Tomek i Wojtuś 07.04.2009 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Luiza & Adam wcześniej na forum była dyskusja na ten temat i podobno nawet samo biuro projektowe mówiło że nie popsuje to wyglądu całego domu. Poza tym widziałam Afrodytę z bliska i też mam wrażenie, że na nic to nie wpłynie. U nas wczoraj zaczęli murować fundamenty-pogoda sprzyja więc dom rośnie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nitka_31 08.04.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Staropolskim obyczajem dużo szynki życzę z jajem. Niech zające i barany pospełniają Wasze plany, niech to będzie czas uroczy życzę miłej Wielkanocy!!! Niech ten czas Wielkanocny utrzyma nasze marzenia w mocy by wszystkie życzenia okazały się do spełnienia i aby nie zabrakło nam wzajemnej życzliwości abyśmy przez życie kroczyli w ludzkiej godności. Samych sukcesów zawodowych I na budowach I w życiu osobistym życzy Nitka_31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata z Kielc 10.04.2009 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Witam, Wszystkim Budowniczym życzę zdrowych ,spokojnych i pogodnych Świąt Wielkanocnych. U mnie po zimowej przerwie zamontowano właśnie okna.http://img177.imageshack.us/img177/4107/zdjcie008.th.jpg PozdrawiamBeata z Kielc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 10.04.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 ZDROWYCH,WESOŁYCH ŚWIĄThttp://www.skrzacik.now.pl/Grafika/Pocztowki/bordowa%20pisanka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania, Tomek i Wojtuś 11.04.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 My również życzymy wszystkim Wesołych Świąt !!!! A to nasze postępy. http://img2.imageshack.us/img2/8092/dscn2971.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 11.04.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 To i ja zycze Wam Wszystkim Wesołego Alleluja ps. Ania, Tomek i Wojtuś gratuluje postepow ale nie widze izolacji przeciwwilgociowej poziomej na lawach pod scianami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luiza Adam 11.04.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 My również życzymy wszystkim Wesołych Świąt !!!! A to nasze postępy. http://img2.imageshack.us/img2/8092/dscn2971.th.jpgWitajcie . Dlaczego macie taki wysoki fundament i ile wyszło wam bloczków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SEBA WLKP 14.04.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 no właśnie ile potrzeba bloczków na fundamenty???? i ile m3 betonu na ławy???? pozdr [/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania, Tomek i Wojtuś 15.04.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 My kupiliśmy 3000 całych 24*24*14 i 500 połówek. Po wymurowaniu 7 rzędów w górę zostało jeszcze sporo na murki oporowe - powinno wystarczyć. Na ławy 20m3 B20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania, Tomek i Wojtuś 15.04.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Izolacja jest z papy i lepiku za zimno. Papa z jakaś z posypką więc może dlatego jest słabo widoczna. A budujemy pod Białymstokiem i tam jest 1,2 m strefy przemarzania, poza tym mamy działkę ze spadkiem i musieliśmy sie podnieść w stosunku do drogi. Na fundamentach będzie jeszcze 20 cm wieńca i mamy 1.20. W projekcie jest 1.0 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata z Kielc 17.04.2009 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Witam, Bardzo proszę o podpowiedź w sprawie ocieplenia!!!Czy ocieplaliście styropianem sufit na tarasie i sufit przed wejściem do domu, a także komin na tarasie ? Z góry bardzo dziękujęPozdrawiamBeata z Kielc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nitka_31 20.04.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Bardzo proszę o podpowiedź w sprawie ocieplenia!!! Czy ocieplaliście styropianem sufit na tarasie i sufit przed wejściem do domu, a także komin na tarasie ? Z góry bardzo dziękuję Pozdrawiam Beata z Kielc Beata, w tych miejscach nie dawaliśmy styropianu. U nas elewacja w toku. Część domu już zaciągnięta pierwszą warstwą kleju. Bałagan przy tym niesamowity. Wszędzie mnóstwo śmieci z docierania styropianu i pełno kurzu Jak się mieszka to takie prace są bardzo uciążliwe a utrzymanie czystości w domu graniczy z cudem Pozdrawiam Nitka_31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOMAR 22.04.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Witam ! Dolaczam do waszego grona budowniczych i mam zamiar budowac Artemide ''.NA razie czekam na pozwolenie na budowe . mam pytanie do TS147,bo Ty chyba masz aktualne wiadomosci co do kosztow.Ile potrzeba kasy na stan zerowy ,zamkniety z dachem i ten na ktorym teraz jestes-orientacyjnie oczywiscie ?Czy robiles piwnice ,ja mam zamiar zrobic jakies 60-70 m?.czy nie wydaje Ci sie za mala lazienka przy sypialni na dole ?jakie pomieszczenia planujesz na gorze? czy ktos buduje artemide w malopolsce lub podkarpackim ,chcialbym zobaczyc w realu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 22.04.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Witam ! Dolaczam do waszego grona budowniczych i mam zamiar budowac Artemide ''.NA razie czekam na pozwolenie na budowe . mam pytanie do TS147,bo Ty chyba masz aktualne wiadomosci co do kosztow.Ile potrzeba kasy na stan zerowy ,zamkniety z dachem i ten na ktorym teraz jestes-orientacyjnie oczywiscie ?Czy robiles piwnice ,ja mam zamiar zrobic jakies 60-70 m?.czy nie wydaje Ci sie za mala lazienka przy sypialni na dole ?jakie pomieszczenia planujesz na gorze? czy ktos buduje artemide w malopolsce lub podkarpackim ,chcialbym zobaczyc w realu ? Witam - miło będzie oglądać postępy w budowie kolejnej Artemidy . Odpowiadając na Twoje pytania - no właśnie ja nie do konca mogę mieć aktualne wiadomości. SSZ budowałem jeszcze kiedy ceny byly na gorce. Dopiero teraz w tym roku korzystam mocno z tańszych ekip, materiałów, etc. Dużo też zależy od zastosowanych materiałów - możesz mieć na dachu Robena a mozesz Creatona i różnica tylko w tym to już około 10-15tys. Ogólnie SSO szacuję na około 250-300tys, a z instalacjami, wylewkami, tynkami, etc na około 420-460. Piwnicy nie robiłem. Łazienka przy sypialni wydawała mi się za mała i dlatego powiększyłem ją kosztem pokoju - teraz zmieści mi się tam wanna, przysznic, wc i bidet. Pzdr, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata z Kielc 26.04.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Witam Was, Moja Afrodytka już ocieplona i kończy się rozprowadzanie elektryczności.http://img90.imageshack.us/img90/7577/dsc2906v.th.jpghttp://img218.imageshack.us/img218/8364/dsc2898.th.jpghttp://img512.imageshack.us/img512/7873/dsc2904.th.jpgPozdrowionkaBeata z Kielc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania, Tomek i Wojtuś 27.04.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Proszę o podpowiedź na jakiej wysokości od podłogi robiliście okno w kuchni? Zgodnie z projektem czy niżej? Czy jak się parapet zlicuje z blatem kuchennym na którym pod oknem będzie zlew to nie będzie pryskać woda na okno podczas zmywania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts