Meteor65 13.07.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Witam wszystkich budowniczych W czwartek uprawomocnia się moje pozwolenie na budowę. Pod koniec sierpnia, na początku września chciałbym zacząć budowę, ale u mnie będzie to przebiegało etapami. W tym roku fundamenty i mury i raczej nic więcej. Mam kilka dylematów dotyczących zmian w projekcie. Nie do końca wiem gdzie umieścić schody na górę- czy w okolicy kotłowni jak pionierka forum Nitka, czy w miejscu garderoby w części nocnej, czy może pomiędzy słupem w salonie a ścianką garderoby. Ściany na pewno z porotermu 25 plus 15 centymetrów styropianu. Na tą chwilę zaczyna szukać wykonawcy. Czy ktoś mógóby przesłać mi szkice umiejscowienia schodów? Zgóry dziękuję za pomoc. Meteor65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 13.07.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 wyzej jest na skanie wklejone 2 miejsca najlepszego umiejsowienia schodow, jakbym robil u siebie adaptacje to pomniejszyl bym pom. gosp. i tam z wiatrolapu dalbym schody, choc to rozwiazanie na scianie w czesci nocnej tez jest wygodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikaaa22 13.07.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Ania, Tomek i Wojtuś dzięki wielkie za zdjątka. Co do tego słupa przy drzwiach do sypialni to ja też bym się wkurzyła.Ale pocieszę was tym że niektórzy mają gorzej.Mi właśnie zdezerterował murarz z budowy no i muszę szukać innej ekipy. Na szczęście nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, bo pare rzeczy też zrobił nie tak jak chciałam i już tego nie zmienie.Co do schodów to będziemy mieć w tym samym miejscu co wy ale na górze skręcać będą w przeciwną stronę do waszych, no i ja uparłam sie na betonowe.Jak będe mieć chwile to wkleje pare zdjątek...powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigo1 13.07.2009 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 co to jest pod oknem tarasowym, styropian? kulca styropian jak się patrzy chłopaki założyli, przynajmniej myszy się po chałupie nie kręcą pozdrawiam, Zbigo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 13.07.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 a pozniej jak bedziecie konczyc pod tym oknem, tez zostanie styro zeby mostka termicznego nie bylo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigo1 13.07.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 w miejsce styropianu przyjdzie wylewka, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania, Tomek i Wojtuś 14.07.2009 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 malwinka&kubusNa tym zdjęciu widać naszą ściankę kolankową. Ponad strop wystaje 30 cm. Jak powstanie cała więźba i dach to będzie druga ścianka kolankowa z gipsu - wysokośc pewnie z 1m. Ta wylana jest po to aby cały dach poszedł do góry i było wyżej na poddaszu. http://img262.imageshack.us/img262/7281/dscn3373.jpg[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malwinkakubus 14.07.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 pewnie wymiary drzewa zostaly zmienione.... ile taka przyjemnosc kosztowala ? chodzi mi o sama zmiane w projekcie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania, Tomek i Wojtuś 14.07.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Nic z wymiarów więźby nie zmienialiśmy. Jedynie co zostało zmienione to przeprojektowanie stropu z drewnianego na lany - ale to zrobił nasz wykonawca gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 14.07.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Nic z wymiarów więźby nie zmienialiśmy. Jedynie co zostało zmienione to przeprojektowanie stropu z drewnianego na lany - ale to zrobił nasz wykonawca gratis. Z czego będzie zrobiony dach? W Afrodycie słupy podtrzymujące mają takie przekroje w projekcie? Wydaje mi się, ze u mnie byly 2 razy grubsze - moze to jednak roznica pomiedzy Afrodyta i Artemida. Pzdr, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 14.07.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 ten slup wygląda na tymczasowy, pewnie jak kalenice zrobią to podeprą właściwym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania, Tomek i Wojtuś 14.07.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Kulca masz rację- to tymczasowe podparcie. Cały materił był zamawiany zgodnie z projektem, a cieśla nic nie zmieniał. Kryć zaczynamy po niedzieli dachówką ceramiczną Roben. Za komplet materiałów z membraną, łatami i innymi cudami zapłacilśmy niecałe 32 tys. Robocizna 13 900. Nie wiem czy to drogo, ale takie ceny chodzą na podlasiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 14.07.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 no ciekawe ile u mnie wyjdzie dachowki, mam troche wiekszy dach z racji powiekszenia kuchni z wiatrolapem, wg mojego projektu 375m, zamowilem 400m bo na docinki troche pojdzie, za dachowki z folia 4 warstwowa wyliczyli mi 24tys, roben monza plus miedziana, wiezby poszlo na dach okolo 18m3, tez po niedzieli krycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania, Tomek i Wojtuś 15.07.2009 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Aha zapomniałam że u nas idą też 4 okna dachowe z kołnierzami i są tej cenie 32 tys. Blacha do obróbek też tam jest wliczona. A dachówka - średzka falista miedziana więc ceny są zbliżóne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 15.07.2009 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 O właśnie: w których miejscach dajecie okna dachowe? Ja tez myślę 2 lub 3 zamontować w dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania, Tomek i Wojtuś 15.07.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Jeszcze dokładnie nie wiemy. Jak pokryją dach membraną to dokładnie określimy, ale 2 w okolicy wykuszu w jadalni a 2 gdzieś po przeciwnej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 15.07.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Końcówka ocieplenia. Czeka już siatka z tynkiem, później pewnie cokół z cegły i... problemy z wyborem koloru tynku . http://img190.imageshack.us/img190/7909/img4117c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataKM 15.07.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 ja też bym już chciała mieć takie problemy gratuluje postępów, super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 15.07.2009 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 a jaka grubość styro i w jakich warstwach dajesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 15.07.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Dzięki . Wybór tynku to ryzyko, że zawsze może wyjść na przykład różowy zamiast piaskowego . Styro 18cm - lambda 0,038. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts