Thomson 18.10.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Witam. Właśnie stałem się nowym członkiem projektu Afrodyta Planujemy zakupić ten projekt. Zastanawiam się tylko czy można np przesunąć ściankę w garażu - chcemy z pomieszczenia gosp zrobić mały gabinet. Planujemy częściowe podpiwniczenie i dlatego to pomieszczenie na parterze zostaje wolne. Jeśli ktoś może to prosiłbym o odpowiedź oraz o wymiary dokładne garażu i tegoż pomieszczenia gosp. Pozdrawiam. PS. Hm... chyba najrozsądniej będzie jak spytam czy ściana między garażem a pom. gosp. jest nośna czy działowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 18.10.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Ania, Tomek i Wojtuś widzę że macie przygotowane miejsce pod grilla tarasowego, mam pytanie czy w jego miejscu ocieplaliście ścianę styropianem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania, Tomek i Wojtuś 19.10.2009 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 kulca miejsce między kominem a słupem ociepliliśmy wełną mineralną 15 cm. Jest niepalna i mam nadzieję że wytrzyma. Z tyłu jest sypialnia więc szkoda zostawiać bez ocieplenia ze względu na straty ciapła. Thomson ściana z obu stron kotłowni jest nośna, więc bez architekta jej nie przesuniesz - zostaje Ci szerokość gabinetu około 1,85 m. U nas w końcu zakończono instalacje i w sobotę wylano posadzki. Jesteśmy na etapie zbierania papierów do nadzroru, gminy i elektrowni. Jak wszystko pójdzie po naszej myśli to do końca miesiąca będziemy mieć w domu prąd w dodatku mieszkaniowy a nie budowlany. Może w końcu odpalimy naszą pompę ciepła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thomson 19.10.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Ania, Tomek i Wojtuś - dzięki za szybką odpowiedź. Myślę,że 1,85m to dosyć sporo miejsca na gabinecik.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thomson 19.10.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Mam pytanko - dlaczego nie mogę oglądać zdjęć Marcelki? Hm... Może ktoś ma jakiś pomysł Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 19.10.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 miejsce między kominem a słupem ociepliliśmy wełną mineralną 15 cm. Jest niepalna i mam nadzieję że wytrzyma. Z tyłu jest sypialnia więc szkoda zostawiać bez ocieplenia ze względu na straty ciapła. a komin ocieplaliscie czy jest z welna wklad oblozony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania, Tomek i Wojtuś 20.10.2009 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Komin jest systemowy CRH - ten od strony kominka ocieplony wełną, ten od grilla bez wełny (będziemy go używać raczej letem więc ocieplenie nie ma sensu). Na zewnętrz dany tylko tynk struktualny.Dobra rada dla Budujących - jeśli planujecie ocieplenie Afrodyty od zewnątrz to odsuńcie komin od ściany zewnętrznej o grubość izolacji. My o tym zapomnieliśmy i 15 cm styropianu wlazło na komin, a dzięki temu jest problem z osadzeniem drzwiczek rewizyjnych do czyszczenia na kominie od strony tarasu. Może przy kominir murowanym zwykłym nie ma tego problemu - my mamy tego babola niestety. Zrobię zdjęcie i wkleję będziecie wiedzieć jak to dokładnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 20.10.2009 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Dobra rada dla Budujących - jeśli planujecie ocieplenie Afrodyty od zewnątrz to odsuńcie komin od ściany zewnętrznej o grubość izolacji. My o tym zapomnieliśmy i 15 cm styropianu wlazło na komin, a dzięki temu jest problem z osadzeniem drzwiczek rewizyjnych do czyszczenia na kominie od strony tarasu. Może przy kominir murowanym zwykłym nie ma tego problemu - my mamy tego babola niestety. u mnie dokładnie to samo, projektant mógł to przewidzieć :/ teraz jest trochę problematycznie z tymi drzwiczkami rewizji i podejściem do komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania, Tomek i Wojtuś 20.10.2009 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Projektant nie brał tego pod uwagę bo w oryginalnym projekcie nie ma ocieplenia z zewnątrz tylko gruby (chyba 40 cm) bloczek ytonga. A większość buduje z bloczków 24 cm + ocieplenie - stąd różnica. Ale projekt domu bardzo mu się udał więc chyba mu wybaczymy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 20.10.2009 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 tak, ja miałem na myśli mojego projektanta przerabiającego i adoptującego projekt, bo ten w oryginale jest jak najbardziej poprawny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 20.10.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Dobra rada dla Budujących - jeśli planujecie ocieplenie Afrodyty od zewnątrz to odsuńcie komin od ściany zewnętrznej o grubość izolacji. My o tym zapomnieliśmy i 15 cm styropianu wlazło na komin, a dzięki temu jest problem z osadzeniem drzwiczek rewizyjnych do czyszczenia na kominie od strony tarasu. Może przy kominir murowanym zwykłym nie ma tego problemu - my mamy tego babola niestety. u mnie dokładnie to samo, projektant mógł to przewidzieć :/ teraz jest trochę problematycznie z tymi drzwiczkami rewizji i podejściem do komina. Ja też mam podobnie . Niestety przesunięcie komina powodowałoby zmiany na górze w pokoju w moim przypadku. U mnie wykonawcy jakoś zmieścili drzwiczki we wnęce w styropianie. Dodatkowo w rejonie komina przy tarasie warto pomyslec o przepuście dla doprowadzenia powietrza do kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thomson 21.10.2009 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Witam. Mam prośbę - jeżeli ktoś posiada kosztorys Afrodyty, prosiłbym o przesłanie na PW. Głównie chodzi mi o ilość materiałów potrzebnych do budowy. Nie mam jeszcze projektu, a jest okazja zamówić materiały już teraz. Z góry dzięki.Pzdr. PS. Właśnie zobaczyłem że na PW nie można dołączać załączników - to mój emil [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 21.10.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 poszło na mail Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thomson 21.10.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 kulca - stokrotne thx. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madejka3 22.10.2009 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Marcelka dlaczego ja nie widze Twoich zdjec bardzo chcialabym zobaczyc uklad w srodku bo niestety jakos ciezko u mnie z wyobraznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meteor65 24.10.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 http://img163.imageshack.us/img163/9817/dscn0149.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meteor65 24.10.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 http://img7http://img27.imageshack.us/img27/536/dscn0154kj.th.jpg.imageshack.us/img7/6787/dscn0145t.th.jpg u mnie strop zalany, od poniedziałku ruszamy z więźbą. Potem dachówka, tarasy i na kilka miesięcy przerwa. Pozdrawiam wszystkich budowniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madejka3 26.10.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 witam, czy ja rowniez moge prosic o wyslanie kosztow budowy - moj mail [email protected] mamy trzy projekty do wyboru i wlasnie jestesmy na etapie porownywania z gory dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aylin 28.10.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Wklejam na prośbę mirekbas Afrodyta podkarpacka http://images47.fotosik.pl/220/630b8e9d71e8a2aamed.jpg http://images39.fotosik.pl/216/f34e6394cf8e4d7amed.jpg http://images37.fotosik.pl/215/b985a27e654ecfddmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirekbas 28.10.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Nasza Afrodyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts