laserdent 06.12.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Witam.Również jestem posiadaczem projektu afrodyta(w lustrzanym odbiciu).Startuję z budowa w okolicy Łodzi na wiosnę.Teraz zakupuję materiały(ale coś mi nie idzie)Czy ktoś z Was mógłby mi na powiedzieć ile drewna zamówić na strop,więźbę,ile stempli?i czy zmienialiście ew.grubośc belek stropowych.albo czy może zmniejszaliście odległości miedzy nimi.Może ktoś mógłby mi przesłać krążący wcześniej na forum kosztorys afrodytki.Moje zmiany to wydłużenie dachu nad cały taras.Myśle też o przestawieniu kominka wgłąb salonu. [email protected] witek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laserdent 06.12.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Witampodpowiedzcie mi czy zamiana drewnianego stropu na terivę lub lany strop wymaga zmiany dokumentacji przez projektanta,i a jeśli tak to ile projektant za taką zmiane u was wziął.Ja na razie za wydłużenie dachu nad tarasem i standartowe zmiany z naszego forum (drzwi z garażu,poszeżenie i podwyższenie drzwi garażowych)zapłaciłem 3,5 tys PLN.Czy zamieniając drewniany na terivę zgubiliście słup w salonie?pozdrawiam witek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meteor65 06.12.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Masz zezwolenie w projekcie na zmianę stropu z drewnianego na terivę. Słup zostanie, ale go bardzo ciekawie zaaranżować / cofnij się na forum do ubiegłego roku, ktoś go fantastycznie zabudował/. Przemyśl dokładnie gdzie i w którą stronę puścić schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kansiak 06.12.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 http://img207.imageshack.us/img207/3913/obraz002gb.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kansiak 06.12.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Nasza Afrysia już z dachem Troszkę małe to zdjęcie mi wyszło laserdent my też budujemy niedaleko Łodzi. Zmienialiśmy strop na terivę i nie zrobiliśmy słupa w salonie zrobiliśmy dodatkową belkę w stropie przez cały pokój dzienny. Fajnie to brzmi "zrobiliśmy" ja napewno nie robiłam bo noszę pod sercem nowego małego mieszkańca Afrodytki więc na budowie jestem władzą z palcem wskazującym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kansiak 06.12.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 http://img195.imageshack.us/img195/5808/obraz004nl.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kansiak 06.12.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Czemu mi takie małe te zdjęcia wychodzą ? pomocy może źle zmniejszam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laserdent 06.12.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Cześć Kansiak Moja afrodyta powstanie w tuszynie więc z waszej strony Łodzi.Czy mógłbym któregoś dnia podjechać i zobaczyć wasze dzieło?Czy projektant musi mi zmienić strop w projekcie(przeliczyć)?Czy wystarczy ,że muraż zrobi po prostu z terivy.Zdjątka wychodzą Ci bardzo duże po kliknięciu w nie.Pozdrawiam wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laserdent 06.12.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 murarz przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malwinkakubus 07.12.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Witam podpowiedzcie mi czy zamiana drewnianego stropu na terivę lub lany strop wymaga zmiany dokumentacji przez projektanta,i a jeśli tak to ile projektant za taką zmiane u was wziął.Ja na razie za wydłużenie dachu nad tarasem i standartowe zmiany z naszego forum (drzwi z garażu,poszeżenie i podwyższenie drzwi garażowych)zapłaciłem 3,5 tys PLN.Czy zamieniając drewniany na terivę zgubiliście słup w salonie? pozdrawiam witek Ja za zmiane stropu z drewnianego na terive + podniesienie scianki kolankowej o jeden pustak placilem 400 lub 500 zl. Slupek zostawilismy nie wiem czy tam nie jest oparta konstrukcja dachu w tym miejscu ale i tak nie chcielismy go usuwac, poprostu on jakos wypelnia ladnie ta duza przestrzen miedzy salonem kuchnia i korytarzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 09.12.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 ...nie zrobiliśmy słupa w salonie zrobiliśmy dodatkową belkę w stropie przez cały pokój dzienny. możesz podać więcej szczegółów, mój architekt twierdził że nie da się go usunąć, nie daruje mu jeśli można było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kansiak 09.12.2009 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Jako kobieta nie opisze tego tak fachowo. Mój tata jest budowlańcem i po wielogodzinnych obradach z naszym wykonawcą uradzili że jest to możliwe. My mamy strop teriva i zrobili taką belkę jak w wieńcu tylko z grubszego drutu (chyba 18tka żebrowanai) i wpletli ją w belki od teriwy. Belka oparta jest na ścianie kuchnia a wiatrołap i przebiega przez cały pokój aż na ścianie jak kominek. To tak po babskiemu może troszkę niejasno. A pan od nadzoru podobno to liczył że i może być takie obciążenie i belka spełnia swoje zadanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kansiak 09.12.2009 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Chcę spytać o koszty elektryki jakie ponieśliście? Jak robocizna i materiał? u nas w przyszłym tyg mają być okna więc czas najwyższy się tym zainteresować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kansiak 09.12.2009 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 laserdent zapraszam jak masz ochotę. tuszyn to faktycznie rzut beretem mój tel 502265368 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 10.12.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 kulca a jaka macie rozpietosc-szerokosc salonu?U mnie jest 6 m i tez nie mam zadnego slupa.Wzorowalam sie na projekcie Natalki z http://www.mgprojekt.com.pl gdzie slup tez byl tyle ze tam byl strop teriva a ja mam zwykly monolit.Murarze tak jak pisze kansiak zazbroili grubiej te belki poprzeczne i zeby podciagi nie "wisialy" w salonie "odwrocili" te belki a na poddaszu znikna one pod wylewka i ostateczna podloga.Mialam dobrego majstra ktory nie jeden dom wybudowal wiec jestem pewna ze wszystko jest ok.Podczas budowy poddal rowniez pomysl zlikwidowania slupow podpierajacych dach w pokojach na poddaszu,W sciance kolankowej ktora podmurowywali mi z pustaka na gorze porobili mini wience i tak samo na wszystkich scianach zrobili jakies"poduszki" z betonu aby wierzba miala soidne oparcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 10.12.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Chcę spytać o koszty elektryki jakie ponieśliście? Jak robocizna i materiał? u nas w przyszłym tyg mają być okna więc czas najwyższy się tym zainteresować. Materiały około 7-8tys, robocizna drugie tyle - tylko to w przypadku Artemidy (czyli) i z kilkoma dodatkowymi rzeczami (sterowanie rolet, sieci, etc).. Ogólnie zazwyczaj oscyluje to na poziomie 50%-50% . Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Sylwek 14.12.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Witam Mam pytanie do osób, które już wybudowały afrodytę (może w niej mieszkają?) odnośnie okna w salonie. Czy po zamurowaniu go nie jest za mało światła? Ze względu na kształt działki musimy tak ustawić dom, że jadalnia będzie od północy. Jesteśmy na etapie zmian w projekcie i od początku byliśmy zdecydowani zlikwidować to okno ponieważ jest tam okno w kuchni, jadalni i duże drzwi na taras. Jak oglądam fora to prawie wszyscy budowali bez tego okna. Tylko teraz się zastanawiam czy nie będzie trochę za ciemno? Poradźcie...Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malwinkakubus 14.12.2009 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 my zamurowalismy okno w salonie, ale to pewnie i tak indywidualna sprawa... my doszlismy do wniosku ze skoro sa duze drzwi na taras, 3 okienka w wykuszu i do tego okno w kuchni to tego swiatla bedzie troche mimo wszystko, a dodatkowo bedzie mozna cos postawic jakas komode w tym miejscu bo szczerze mowiac na takie cos w salonie miejsca nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Sylwek 14.12.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 U nas to będzie strona północna więc może być ciemno w ciągu dnia. Jak jest ze światłem po zamurowaniu tego okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 14.12.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 wg. mnie jest troche ciemniej, ja przesuwałem ścianę kuchenna więc tam wstawiłem okno, w samym salonie gdzie zrezygnowałem z tego okna jest lekki półmrok (dach jest dość mocno wysunięty i zacienia), jeśli nie macie zamiaru wstawiać mebli na tą ścianę nie rezygnujcie z tego okna, fakt że z uwagi na płn ścianę trochę ciepła więcej stracicie, ale za to widniej będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts