Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt AFRODYTA pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

celebre24 Dom z zewnątrz jest bardziej okazały niż wewnątrz (chyba, że to normalne wrażenie na tym etapie budowy). Jak patrzę od strony najdłuższej ściany to naprawdę jest długi, i ogólnie z zewnątrz wydaje się okazały. Natomiast w środku nie wydaje mi się aż tak duży, normalny domek dla 3-4 osobowej rodzinki. Salon naprawdę robi wrażenie, kuchnia również jest piękna i ustawna, no i piękny wydatek nas czeka, żeby ją zabudować :wink:

Budujemy z BK z Kozienic, tam bez problemu kupiliśmy BK i z natychmiastową dostawą, jesteśmy zadowoleni. W każdym składzie kazali nam zapłacić i czekać na bliżej nie określony termin, na co nie mogliśmy sobie pozwolić, ponieważ najpóźniej w połowie przyszłego roku chcemy zamieszkać w pełni wykończonym domu. BK z Kozienic ma wszystkie certyfikaty, spełnia wszystkie normy europejskie i jest ciepły. W dodatku dostawca jest godny polecenia i uczciwy. W razie czego dysponuję kontaktem.

Pozdrawiam

Nitka-31

witam wszystkich sympatyków afrodytki;-)

pisze tutaj w imieniu rodziców którzy lada dzień odbiora projekt.

mamy pytanie

rodzice chcą u góry zrobić 2 pokoiki małe, łazienkę i moze stryszek jak się da.

prosiłabym bardzo o przesłanie na maila projekty poddaszy do afrodyty- jak to rozwiązaliście ewentualnie jakies podpowiedzi co do zaadaptowania poddasza, i czy orientuajecie się jakie sa koszta tych zmian o ile to podnosi koszta budowy domu i jakie sa koszta dla projektanta przy zmianach w projekcie.

i oczywiście ZDJECIA, ZDJĘCIA ZDJĘCVIA z budowy bądź gotowych afrodytek:-)

pzdr serdecznie i z góry dziekuje :-)

Witajcie,

Uprzejmie informuje ze dołączyłem do grona osób zainteresowanych Afrodytą. Moim dylematem jest czy chałupka nie okaże sie za duża po tym jak mi młodzież wyfrunie. Spotkalem sie z wieloma opiniami, że 200m to za dużo jak na 2 osoby (planuje adaptować poddasze). Zastanawiał się ktoś nad tym?

Myślę o zmianie czesci domu 1/11 - 1/7 na następującą (licząc od garażu) schody na górę (z kibelkiem pod nimi), gabinet ok 9m, łazienka. Garderoba 1/7 i łazienke 1/8 chce zamienic w jedna dużą garderobe. Spodobało mi się jednak kilka waszych koncepji i chciałbym je zobaczyć o ile to mozliwe.

Mam prośbę o przesłanie mi:

1. Planow adaptacji poddasza bez podnoszenia scianki kolankowej.

2. Planów dółu z umiejscowieniem schodów i przenoszeniem kominka

na [email protected]

pozdrawiam

HoGo

Ja również proszę o fotkę z salonu, chcemy tam wmontować schody .

Dzięx ;-)

Ja również planuję wmontować schody przy słupie w salonie.

O coś takiego:

http://img256.imageshack.us/img256/6738/58dd4.jpg

Bardzo ładnie komponują się one w salonie zwłaszcza wchodząc na antresolę.

Schody te robi firma z Warszawy i robią je w średnicach od 155 do 300 cm więc mogą one nie zabierać zbyt wiele miejsca. Są to schody prefabrykowane, montowane z gotowych elementów.

Dlatego chciałbym, jeśli to możliwe zobaczyć jak wygląda salon w Afrodycie żeby móc sobie wyobrazić go razem ze schodami :D

Pozdrawiam

RoboRob :wink:

Witajcie,

Uprzejmie informuje ze dołączyłem do grona osób zainteresowanych Afrodytą. Moim dylematem jest czy chałupka nie okaże sie za duża po tym jak mi młodzież wyfrunie. Spotkalem sie z wieloma opiniami, że 200m to za dużo jak na 2 osoby (planuje adaptować poddasze). Zastanawiał się ktoś nad tym?

U mnie jest dwójka dzieci i buduję Artemidę czyli większą Afrodytę. Moim zdaniem wszytsko zalezy od tego ile lat mają dzieci. Jeśli więcej niż 16 to już wahałbym się, bo rzeczywiście czas wybycia z domu jest tuż tuż... :wink: . Jeśli jednak masz wizję mieszkania z dziećmi przez więcej niż 5-10lat to moim zdaniem warto zapewnić sobie większą przestrzeń.

Dla 2 osób optymalny dom moim zdaniem to około 120-140m2.

na [email protected]

pozdrawiam

HoGo

Ooo - fajnie, że ktoś z Wrocławia :) .

Pzdr,

TS

Hej TS,

A gdzie sie budujesz i na jakim jestes etapie? Mozna by było podskoczyc kiedys i zobaczyc to twoje cudo? :-)

pzdr

HoGo

Będę budował w Malinie/Ligocie Pięknej (działka na granicy tych miejscowości). Na razie czekam na pozwolenie na budowę :evil: , więc raczej wiele nie zobaczysz :wink: .

Pzdr

Na tym etapie budowy, chyba na niewiele się przydadzą zdjęcia z salonu, ponieważ wewnątrz znajdują się materiały i nie bardzo mam dostęp do każdego kąta :wink: Ale coś nam się udało sfotografować. Teraz robimy krótki, intensywny urlopik i za tydzień znowu budowa :wink:

Pozdrawiam

Nitka

http://img206.imageshack.us/img206/3593/salonus3.jpg

http://img214.imageshack.us/img214/6836/salon1sk8.jpg

http://img522.imageshack.us/img522/1738/salon2xa7.jpg

http://img522.imageshack.us/img522/1738/salon2xa7.377cfea0f3.jpg