Liakon 03.08.2010 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Dzieki beebee za odpowiedz. Ktos jeszcze moglby sie wypowiedziec na temat deskowania dachu i ewentualnie wrzucic foto swojego dachu w podaniem nazwy dachowki ... ...no i kosztów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kansiak 03.08.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 No witam witam dawno mnie tu nie było. U Nas rozwój na wszystkich płaszczyznach powiększyła nam się rodzinka widzę że "łódzka grupa" powiększa swoje grono. My też z łódźkiego niedaleko Bełchatowa. Jeśli chodzi o dach nie deskowaliśmy poszła membrana, łaty i dachówka Roben średzka falista lub monza (już nie pamiętam). Jak sobie przypomnę jak się wkleja fotki to cosik dodam. Pozdrawiam Bobów Budowniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kansiak 03.08.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 http://img9.imageshack.us/img9/4655/dach009.jpg' alt='dach009.jpg'> Uploaded with ImageShack.us[/img]http://img693.imageshack.us/img693/7977/dach018.jpg Uploaded with ImageShack.us to listopad tamtego roku. A dachówka+ "bajery dachowe"+ orynnowanie ok.26tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOMAR 05.08.2010 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Witam, Piszecie o kosztach to tez sie dolacze .U mnie koszt SSZ z oknami i brama garazowa ,ale jeszcze bez instalacji to ok 257 tys zl.Buduje Artemide w malopolsce wydluzona o 1 m. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beebee 06.08.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Kansiak gratulujemy powiększenia rodzinki!! widzę, że budowa Afrodyty wpływa pozytywnie na prokreację. Na jakim etapie jesteście teraz? Mam pytanie jak sprawowała się dachówka Robena przy układaniu? Bo ciągle mnie straszą, że jest krzywa i źle się układa, a przez to sporo odpadów.pozd Anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcelka 06.08.2010 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 wyczytałam, że niektórzy kładą podłogówkę w całym salonie. absolutnie nie polecam, zwłaszcza dla tych, którzy mają małe dzieci w domu. u nas było ciągle chore gardło, powietrze jest suche i takie ogrzewanie dla dzieciaczków na dobre nie wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 06.08.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Ja mam podłogówkę w całym salonie i... uważam, że była to jedna z lepszych decyzji odnośnie budowy . Mam też malutkie dzieci . Co prawda załapałem się tylko na końcówkę zimy, ale jak na razie w domu dzieci super leczą choroby z przedszkola . Do tego w miesiącach kiedy się grzeje połączenie drewnianej podłogi z podłogówką daje super komfort. Oczywiście to TYLKO moja opinia . Jeśli chodzi o samą przyczynę choroby - jesteś pewna, że to to? Dzieci najbardziej narażone byłyby na to w nocy, kiey zmienia się rytm i sposób oddychania - a w sypialniach i pokojach nie ma przecież podłogówki? Może winna jest wentylacja? U mnie jest mechaniczna i nie zauważam problemów z suchym powietrzem - jest wręcz o niebo lepiej niż w mieszkaniu, gdzie codziennie budziłem się z zaschniętym gardłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thomson 07.08.2010 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Jeśli chodzi o deskowanie - mój fachmen (czyt. dekarz) powiedział, że bezwzględnie deskowanie. Deski utrzymują całość dachu stabilniejszym jeżeli okazałoby się, że więźba była nie do końca wysuszona. Niby wtedy dach nie pracuje i dachóweczki równiutko wyglądają. Ja zakładam dachówkę Koramic Renesansowa L -15 - 25 tys zł. + 3 tys. rynienki. Pozdrawiam.PS. Po deskowaniu nie trzeba folii już kłaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZIBENN 08.08.2010 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Polecam wszystkim deskowanie ja sam osobiście obdeskowałem cały dach i wszystko jest związane w jedną całość co z całą pewnością wzmacnia dach żadna folia tego niezastąpi a pozatym deska wycisza i umacnia stabilność konstrukcji deski na cały dach kosztowały 4500 zł z impregnacją jeśli ktoś jest zainteresowany mogę wykonać usługę mam własną firme budowlaną w wielkopolsce ale pracujemy też w delegacji wienc niema problemu Pozdrwaiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZIBENN 08.08.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Polecam wszystkim deskowanie ja sam osobiście obdeskowałem cały dach i wszystko jest związane w jedną całość co z całą pewnością wzmacnia dach żadna folia tego niezastąpi a pozatym deska wycisza i umacnia stabilność konstrukcji deski na cały dach kosztowały 4500 zł z impregnacją jeśli ktoś jest zainteresowany mogę wykonać usługę mam własną firme budowlaną w wielkopolsce ale pracujemy też w delegacji więc niema problemu Pozdrwaiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcelka 10.08.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Ja mam podłogówkę w całym salonie i... uważam, że była to jedna z lepszych decyzji odnośnie budowy . Mam też malutkie dzieci . Co prawda załapałem się tylko na końcówkę zimy, ale jak na razie w domu dzieci super leczą choroby z przedszkola . Do tego w miesiącach kiedy się grzeje połączenie drewnianej podłogi z podłogówką daje super komfort. zasadniczo to była opinia pediatry leczącego moje dzieciaczki. ale tak się teraz zagłębiłam w temat, to opinie są różne, ale zasadniczo poza sypialniami nie ma przeciwskazań co do podłogówki. chyba, że ktoś ma problemy z żylakami to wtedy nie bardzo... na płytkach sprawdza się znakomicie, zatem musze podpytać lekarza co "autor miał na myśli" mówiąc, że im mniej podłogówki tym lepiej dla dzieciaczków. ps. jak się mieszka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aggawa 11.08.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Witam wszystkich serdecznie:)) podczytuję forum od baaaardzo długiego czasu.....a właściwie to dzięki Wam wszystkim zdecydowałam się na Afrodytę. Moja bogini zbliża się ku stropom..i mam pytanie gdzie umieściliście właz na poddasze nieużytkowe (schody opuszczane)???? Czytałam, że np. w korytarzu przed sypialniami.....ale jak jest u innych?? Może podpowiecie coś sensownego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 11.08.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 ja dałem w pom. gosp. zaraz jak się wchodzi otwieram z góry drabinkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aggawa 11.08.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Kulca, czyli masz na myśli kotłownię tak?? A co myślisz o włazie w garażu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liakon 12.08.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 U mnie mial byc wlaz w garazu po srodku miedzy samochodami. Ale to wtedy znaczni komplikuje konstrukcje stropu teriva. Najprosciej zrobic go w kotlowni miedzy kominem a sciana. U mnei jest w tym miejscu co na obrazku, wymiary 120x80cm. A jak tam moja prosba o fotki waszych dachow? Czy ktos jeszcze moglby zapodac foto wraz z opisem dachowki i orientacyjnego kosztu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 12.08.2010 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 zasadniczo to była opinia pediatry leczącego moje dzieciaczki. ale tak się teraz zagłębiłam w temat, to opinie są różne, ale zasadniczo poza sypialniami nie ma przeciwskazań co do podłogówki. chyba, że ktoś ma problemy z żylakami to wtedy nie bardzo... na płytkach sprawdza się znakomicie, zatem musze podpytać lekarza co "autor miał na myśli" mówiąc, że im mniej podłogówki tym lepiej dla dzieciaczków. ps. jak się mieszka? Najgorsze właśnie, że można usłyszeć totalnie krańcowe opinie na temat tej samej rzeczy z różnych źródeł. Ostatnio moją żonę straszyły koleżanki, że rekuperacji z wentylacją to straszny problem i że na pewno będziemy ciągle chorzy... niestety nie wiedziały nawet co to jest właściwie rekuperacja i myliły z klimatyzacją Niestety dużo osób nie ma pojęcia o nowych technologiach, etc i być może stąd wiele nieporozumień. A mieszka się SUPER . Na prawdę warto każdej chwili związanej z budową i zapomina się o ostatnich 2 latach zmagań . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Sylwek 12.08.2010 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Aggawa my zrobiliśmy wejście na strych w garażu - od strony okien, nad przejściem do gospodarczego będą opuszczane schody. Niestety nie mogę Ci jeszcze napisać jak się sprawuje bo strop zalany dopiero tydzień temu i jeszcze nie rozszalowany:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aggawa 12.08.2010 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Dzięki za wszystkie odpowiedzi aż dziw ilu nas buduje ten sam domek.........sama myśl jest budująca:P Drążąc jednak temat...czy ktoś z Was ma poddasze nieużytkowe tak jak ja, górą puścił instalację (czytaj :te paskudne rury;p) od rekuperatora i może mi powiedzieć, czy jest tam jeszcze miejsce na zabudowanie np:. jakiejś szafy na zbędne "graty" ..... czy korzystacie w jakiś sposób z tej powierzchni...a może zamknięta jest na amen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcelka 12.08.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Witam wszystkich serdecznie:)) podczytuję forum od baaaardzo długiego czasu.....a właściwie to dzięki Wam wszystkim zdecydowałam się na Afrodytę. Moja bogini zbliża się ku stropom..i mam pytanie gdzie umieściliście właz na poddasze nieużytkowe (schody opuszczane)???? Czytałam, że np. w korytarzu przed sypialniami.....ale jak jest u innych?? Może podpowiecie coś sensownego? ja mam w garażu przy oknie i drzwiach do domu. wg mnie jedyne rozsądne wejście na góre w całej chacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aggawa 16.08.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Opowiedzcie troszkę co kładziecie na tarasach i na wejściu do swoich afrodytek i artemidek:) czy preferujecie bardziej kostkę czy może płytki.................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts