Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt AFRODYTA pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

aggawa co do Twojego pomysłu aby schody dać w garażu, trochę niepraktyczne, bo trzeba będzie wyprowadzać auto żeby z nich skorzystać

instalację zarówno DGP jak i wentylacji mechanicznej mam na strychu, wszystkie przewody idą po obwodzie, jest kupa miejsca do zabudowy szafy, zrobienia pomieszczenia, lub po prostu składowania gratów :)

a na tarasach ja daję płytki, są łatwiejsze do zmywania od kostki

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Opowiedzcie troszkę co kładziecie na tarasach i na wejściu do swoich afrodytek i artemidek:) czy preferujecie bardziej kostkę czy może płytki....................

na tarasach najpraktyczniejsza jest kostka!!!!!!!!!!!!!!!! kostki nie trzeba myć ani przecierać wystarczy na wiosnę pociągnąć karherem i gotowe . A kto będzie miał płytki to miękkiego lądowania w okresie zimy haha pozdrowienia dla starych i nowych forumowiczów

U mnie jest teriva i podciagi mam tylko na scianie w wykuszu a drugi podciag mam w korytarzy miedzy sciana naprzeciwko wykusza a scianą prostopadlą w korytarzu. Oprocz tego mam w salonie trzy zebra mniej wiecej co piec pustaków. Nie wiem czy jasno to wytlumaczylem, ale jak nie zapomne aparatu na budowe to zrobie fotki i wrzuce.

Szanowni Państwo,

czy ktoś z Was buduje w kujawsko-pomorskim lub ościennych województwach Artemide? Przymierzamy się do zakupu projektu i chcielibyśmy zobaczyć dom od stanu surowego zamknietego. Z góry dziekujemy za mozliwość "rzucenia okiem" na Artemide

Paweł i Aga

Liakon, wychodzi na to , że mam te podciągi w tym samym miejscu ;/ zastanawia mnie tylko jak będzie się z tym czymś prezentował wykończony sufit w salonie......buuuuu zapłaczę się , jeśli to strasznie zeszpeci mi chałupkę....... jeśli nie sprawi Ci to wielkiego problemu, to wrzuć te focie:) pozdrawiam

Obiecane podciągi:

W Wykuszu

http://wszechnica.nazwa.pl/maciek/images/DSCF4837.jpg

Między ścianą "telewizyjną" a scianą od kotłowni (po lewo kibelek, którego oczywiście nie ma w standardowym projekcie - wyszedł nam naprawde superowy)

http://wszechnica.nazwa.pl/maciek/images/DSCF4841.jpg

Żebra, których w salonie jest w sumie 4

http://wszechnica.nazwa.pl/maciek/images/DSCF4849_resize.jpg

i jeszcze przy okazji Afrodyta Cybulska (bo powstała w Cybulicach) ;) po zalaniu stropu:

http://wszechnica.nazwa.pl/maciek/images/DSCF4857.jpg

http://wszechnica.nazwa.pl/maciek/images/DSCF4870.jpg

http://wszechnica.nazwa.pl/maciek/images/DSCF4875.jpg

Liakon, chylę czółko za te fotki, naprawdę wielkie dzięki :) pięknie tam u Ciebie :) Afrodytka prześliczna i bardzo cieszy oczy:):) Widzę, że jestem krok od Ciebie ( czekamy na stropy), cyknę jakąś focię to się pochwalę...... te podciągi wcale nie są tak straszne jak myślałam....jeszcze raz dzięki za pomoc:)

Liakon jakiej grubości przewidujesz ocieplenie?

Standardowo styropian 15 cm. Buduję z U220 wiec sciany beda mialy w sumie 40 cm.

Liakon idziesz jak burza!!!! U nas mury się ciągle budują, w tym tygodniu będę na budowie to sprawdzę stan obecny i jakieś fotki obiecuje...

pozd Anka

Ee tam wcale nie jak burza. Poprostu za rzadko wrzucam tu zdjecia i tak oto widac postępy ;)

A co do czasu jaki plynie na budowie, to od dwoch tygodni czekam na cieśli, cieślów - nie wiem jak sie to odmienia, ale zaczyna mnie to powoli złościć.

Edytowane przez Liakon

Witajcie :)

Dawno mnie tu nie było, ale okres letni, sporo spraw z załatwianiem formalności z zakupem dzialki, przemyślenia w sprawie projektów i kosztów.

Ale widzę że tu bdowy pędzą cudnie. Już się nie mogę doczekać kiedy my zaczniemy choć nie będzie łatwo :( ale jak piszecie to na pewno warto :))

Wasze uwagi i opinie na tym forum na pewno będą pomocne i chętnie z nich będę korzystała.

Pozdrawiam WSZYSTKICH AFROMANIAKÓW :))

Odezwijcie się ludziska z okolic Piotrkowa Tryb, którzy przeszliście lub przechodzicie budowę Afrodyty. Chętnie bym obejrzała efektyy, może podniosą mnie na duchu przed rozpoczęciem tego "bałaganu "

Lenkamoto a Ty gdzie zaczynasz?? w piotrkowie?? Nasza Afryśka powstaje koło Zelowa:)

Kansiak To niedaleko :)

Jak Wam się układa budowa??

Napisz kilka słów o kosztach, sposobie budowy (gospodarczy czy ekipa kompleksowo)?? mój prywatny mail [email protected]

Ja dopiero załatwiam formalności z działką ale jak będę miała akt w ręku to zaraz walczę z resztą pozwoleń tak by móc w przyszłym roku wystartować:)

Pozdrawiam

Oooo, widzę, że coraz to więcej osób jest z okolic Bełchatowa!

My również , zaczniemy na wiosnę budowę Afro-Astry :)

Na razie robi się projekt indywidualny.

Kansiak, ja akurat kojarzę Twój domek :) Przejeżdżam tam dość często i zastanawiamy się z mężem, żeby kiedyś zajrzeć i oglądnąć to Wasze cudo :)

Pozdrawiam!!