obcyrm 29.03.2003 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2003 No i mam problem. Mam wjazd dla samohodu, ale za mały aby zrobić oddzielnie i bramę i furtkę dla pieszych. Myślałem o bramie dwuskrzydłowej, ale co z pieszymi. Chciałbym zrobić jakiś interkom, albo co, aby nie wpuszczać wszystkich do ogródka. Jak to rozwiązać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 29.03.2003 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2003 Zrób bramę wjazdową przesuwaną z furtką w bramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
obcyrm 29.03.2003 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2003 Nie jarze, prosze jaśniej jak to by wyglądało i jak odbywałby się ruch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 29.03.2003 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2003 Ja miałem podobny problem. Wkońcu zrobiłem tylko przesuwną bramę oraz napęd z funkcją "furtka" czyli częściowe otwarcie bramy dla pieszych. Od zewnątrz zamontowany jest przy videodomofonie zamek szyfrowy do otwierania bramy (głównie dla naszych dzieci). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
obcyrm 29.03.2003 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2003 Trochę głupio by to u mnie wyglądało, jerzeli chodzi o przesuwaną bramę. Bo brama musiała by się przesówać w kierunku, z którego należy wchodzić. Po prostu wygląda to tak: | dom | sąsiad | |sąsiad 2 | |we |Czyli po rozsunięciu bramy byłoby wejście od sąsiada2, i trzeba wchodzić po ukosie do wejścia domu (no i jakoś chyba to głupio).A co myśliie o 2 skrzydłach, jedno małe a jedno duże, ale jak to opleść elektroniką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
obcyrm 30.03.2003 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2003 No kochani tyle ludu, a tak mało pomysłów? Please! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 30.03.2003 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2003 Proponuję cofnąć bramę wgłąb działki o ok. 1,5m.Bramę zrobić dwuskrzydłową rozwieralną a z boku w tym 1,5m wstawić furtkę dla pieszych. Ja cofnęłam bramę o 5m, ale mam dużą działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
obcyrm 30.03.2003 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2003 Odpada. Mam już położony polbruk, wymagało by to zrobienia jakieś ścieżki i wyglądało by to nieestetycznie. No i koszty - to kawałek płotu słupki itd.Przyglądałem się ofercie firmy NICE i jej automatyce do bram. Są tam centrale do bram dwuskrzydłowych, które mają możliwość traktowania jednego skrzydła jako bramki. Może ktoś coś podobnego ma? Tu pytanie do użytkowników bram skrzydłowych z automatyką - Czy taka brama jest bezpieczna przed wyważeniem - gdyby zdarzył się wypadek pchania na siłę przez kogoś . A jeśli tak, to jakie to muszą być siłowniki i jak wejść gdy np. zabraknie prądu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolantas 29.08.2003 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Proszę o jakieś sprawdzone systemy i firmy do bram przesuwnych w okolicy Krakowa.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolantas 31.08.2003 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2003 Rozumiem że temat zamarł w marcu i nikt nie ma i nie może polecić bramy wjazdowej przesuwnej w okolicach Krakowa! Na sieci jest trochę adresów ale nie mogę znaleźć producenta bram przesuwnych o pełnym skrzydle no z drewna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts