dorocik1 19.08.2006 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Witam ! dołączyłam dziś do forum , wybralam dom w melisie (Archon) chciaz nie jest praktyczny, ale chcialam zeby do domu "weszla przestrzen" i widok ; jak to bedzie?jak sie bedzie w takim "kosciele" zylo?jak bede myla te okno? czy z pomoca alpinistów? co ze stratami ciepła ?Pytałam projektantki czy ktos jeszcze kupił ten projekt , w odpowiedzi napisala, że obowiązuję ją tajemnica handlowa i ustawa o ochronie danych osobowych. Obecnie jestem na etapie stan surowy bez okien.Moj superpraktyczny brat, a jednoczesnie sasiad, pomimo wczesniejszych bardzo sceptycznych opinii, gdy znalazł się w srodku stwierdzil ze niezle to wyszło. Mam nadzieję że odezwie do mnie ktos kto buduje dom w melisie, ale licze rowniez na opinie i cenne uwagi innych uzytkownikow forum; http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&sid=m41f4da6c0544a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorocik1 30.08.2006 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Ludzie kochani ! powiedzcie coś przyjme kazda krytyke , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 30.08.2006 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Fajne rozmieszczenie wewnatrz...mam podobnie tzn.będę miała bo od wiosny ruszam do boju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rena777 21.12.2006 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 ja buduje ten dom!! prosze o kontakt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rena777 21.12.2006 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 dorocik1, dopiero teraz zobaczylam, ze jestes z olsztyna!!no to budujemy ten sam projekt i do tego po sasiedzku!!! odezwij sie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eurostylbs 17.11.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Witam wszystkich budowniczych domu w melisie.Odezwijcie sią ,gdyż ja planuje realizację tego projektu i mam wiele pytań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 03.12.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Hej! My właśnie wykańczamy naszą melisę. Albo raczej ona nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 06.02.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Może tutaj uzyskam odpowiedź ? poszukuję zdjęć z realizacji projektu melisy, może znajdzie się miły inwestor i mi poleci jakąś stronkę... udzieli kilku informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 06.02.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Mi się osobiście podoba ten domek i też mam wielką prośbę, poszukuję zdjęć z realizacji, szczególnie zależy mi o rozmieszczeniu dołu, przeróbki-lub nie jestem ciekawa wielkości dolnej łazienki, ponieważ jesteśmy prawie zdecydowani na ten projekt, a sypialnie chcielibyśmy zrobić na dole i własną łazienkę, oddzielne wc, ale czy się tak da?? proszę o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 07.02.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Zajrzyj do mojego fotosika. Jest tam parę zdjęć. Wprawdzie bardzo już nieaktualne, ale co nieco można podejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 07.02.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Widzieliśmy je z mężem i bardzo nam się podobają cieszymy się, że chociaż u Ciebie zobaczyliśmy co nieco w prawdzie mnie ciekawi środek mieszkanka, nie musi być wykończony... Czy już zamieszkujecie Waszą Melisę? czy spełniła Wasze oczekiwania? chyba za dużo pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 07.02.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Pytaj śmiało. Jeśli mogę pomóc, chętnie to zrobię. Niestety jeszcze nie mieszkamy. Mamy zamiar przeprowadzić się w czerwcu. Teraz jesteśmy po ociepleniu poddasza. W zasadzie dom prawie gotowy. Trzeba go pomalować, zamontować drzwi i parapety, które już czekają i położyć podłogi. Zamówiłam też schody. Niestety bardzo trudno jest zrobić sensowne zdjęcia wnętrza. Najlepiej zobaczyć na żywo. U nas nie ma kominka na środku salonu i dzięki temu jest on olbrzymi. Wyszedł naprawdę rewelacyjnie. Jadalnia też jest spora. Powiem tak, nie jest to mały, ekonomiczny domek, ale ja uwielbiam wysokie salony i antresolę. Dom jest oryginalny i nam bardzo odpowiada. U nas jest sporo zmian w stosunku do projektu, zwłaszcza na pietrze. Mamy dwie sypialnie, a nie trzy za to duże ze sporymi garderobami. W miejscu górnego hallu, mamy górną łazienkę. Przesunięcie kominka ze środka na ścianę od gabinetu też było świetną decyzją, choć długo się wahałam. Niestety brakuje spiżarki i pralni, przynajmniej jak dla mnie. Zajrzyj na forum archonu, tam jest trochę zdjęć z realizacji Melisy. Gdzie planujecie budowę waszego domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 07.02.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Z tym kominkiem na środku to jest dobry pomysł, że go tam nie ma po zdjęciach widać większą przestrzeń my chcielibyśmy na parterze zrobić z gabinetu sypialnię, oczywiście projekt nie zamówiony jeszcze bo trwa debata czy na 100% ten... jesteśmy nim zauroczeni, bo widzieliśmy tylko od frontu ten domek w realu mam jedno zdjęcie zrobione mam nadzieję,że właściciele nie będą mieli nic przeciwko niestety żeby zobaczyć całość , musimy poczekać do wiosny... mieszkamy za granicą... stąd ta moja zapalona ciekawość wnętrz, wiadomo, zdjęcia nie oddadzą całego piękna domu... już po nocach mi się śni jak to będzie mogę Tobie przesłać to zdjęcie elewacji na e-mail, tylko proszę go podć bo nie umiem wysyłać na forum, taka ze mnie gafa jestem początkująca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 07.02.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Mam jeszcze prośbę, oczywiście odpowiedź wolałabym uzyskać prywatnie. Chodzi o koszta wykończenia stanu surowego zamkniętego... mój e-mail: [email protected] aaaa... my mamy zakupioną już działkę pod Słupskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 07.02.2009 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Oczywiście bardzo chętnie zobaczę tę fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 07.02.2009 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Jolu zacikawila mnie Twoja zmiana lazienki.Czy w nowopowstalej zmiescilas i natrysk i wanne?Jezeli tk mozesz przynajmniej opisac (jezeli nie masz rzutow) jak te sprzety sa porozmieszczane i jakie wymiary ma nowa lazienka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 10.02.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Nasza doprojektowana łazienka na górze jest całkiem spora. Jest w niej jedno trójkątne okno. Z armatury jest umywalka, kibelek, bidet, kabina prysznicowa i duża wanna. Wanny jeszcze nie kupiliśmy, ale zmieści się nawet 180ka. Ponadto jest naprawdę sporo miejsca do komunikacji. Jeśli chcesz zrobię fotki i wkleję do fotosika, bo rzutów niestety nie mam. A co do dolnej, to połączyłam kotłownie z łazienką i jest tam wszystko oprócz wanny, czyli umywalka, kibelek, piec ze zbiornikiem na wodę, pralka, kabina prysznicowa, a w przyszłości stanie sauna 150/200cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 10.02.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Wklej wklej Jolu zdjęcia to i ja przy okazji zobaczę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 17.02.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Jola dzieki za odpowiedz.U mnie zastoj w poszukiwaniu projektu dlatego nie nudzialam o foty Raczej nie bedzie to jednak Melisa niemniej bede nadal zagladac do twojego fotosika bo ladne wnetrza sie zapowiadaja (mam nadzieje ze pokazesz jeszcze co nieco ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumka_gumka 18.02.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Ja rowniez jestem juz na prostej drodze do zamowienia projektu Pani Jolu ja rowniez baaardzo chetnie zobaczylabym nowe zdjecia dodane w fotosiku. Zastanawiam sie, jak mozna ustawic najkorzystniej meble w salonie, zeby jednak nie zaslaniac pieknego okna, a miec dobry dostep do widoku kominka i tv... Ciezko mi to sobie wyobrazic. I stoje przed jeszcze jednym dylematem: 1. zrobic piwnice, a pom. gosp. polaczyc z lazienka i miec przestrnne pomieszczenie - przy czym problem tkwi w tym, ze ja nie znosze piwnic, nawet jasnych i czysciutkich 2. zrobic gdzies 1,3 m powierzchni nieuzytkowej, aby zalapac sie na kredyt z doplatami. tylko gdzie ta przestrzen tam wydzielic ha, mam jeszcze problem z kuchnia, ale to juz zupelnie inne zmartwienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts