Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W MELISIE pracownia ARCHON

Recommended Posts

Witam ! dołączyłam dziś do forum , wybralam dom w melisie (Archon) chciaz nie jest praktyczny, ale chcialam zeby do domu "weszla przestrzen" i widok ; jak to bedzie?

jak sie bedzie w takim "kosciele" zylo?

jak bede myla te okno? czy z pomoca alpinistów?

co ze stratami ciepła ?

Pytałam projektantki czy ktos jeszcze kupił ten projekt , w odpowiedzi napisala, że obowiązuję ją tajemnica handlowa i ustawa o ochronie danych osobowych. Obecnie jestem na etapie stan surowy bez okien.

Moj superpraktyczny brat, a jednoczesnie sasiad, pomimo wczesniejszych bardzo sceptycznych opinii, gdy znalazł się w srodku stwierdzil ze niezle to wyszło. Mam nadzieję że odezwie do mnie ktos kto buduje dom w melisie, ale licze rowniez na opinie i cenne uwagi innych uzytkownikow forum;

http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&sid=m41f4da6c0544a

• 2 weeks później...
  • 3 months później...
  • 1 year później...
  • 3 weeks później...
  • 2 months później...
Mi się osobiście podoba ten domek i też mam wielką prośbę, poszukuję zdjęć z realizacji, szczególnie zależy mi o rozmieszczeniu dołu, przeróbki-lub nie :) jestem ciekawa wielkości dolnej łazienki, ponieważ jesteśmy prawie zdecydowani na ten projekt, a sypialnie chcielibyśmy zrobić na dole i własną łazienkę, oddzielne wc, ale czy się tak da?? :oops: :-? proszę o odpowiedz :roll:

Widzieliśmy je z mężem i bardzo nam się podobają :) cieszymy się, że chociaż u Ciebie zobaczyliśmy co nieco :D

w prawdzie mnie ciekawi środek mieszkanka, nie musi być wykończony...

Czy już zamieszkujecie Waszą Melisę? czy spełniła Wasze oczekiwania?

chyba za dużo pytam :roll: :oops:

Pytaj śmiało. Jeśli mogę pomóc, chętnie to zrobię. Niestety jeszcze nie mieszkamy. Mamy zamiar przeprowadzić się w czerwcu. Teraz jesteśmy po ociepleniu poddasza. W zasadzie dom prawie gotowy. Trzeba go pomalować, zamontować drzwi i parapety, które już czekają i położyć podłogi. Zamówiłam też schody. Niestety bardzo trudno jest zrobić sensowne zdjęcia wnętrza. Najlepiej zobaczyć na żywo. U nas nie ma kominka na środku salonu i dzięki temu jest on olbrzymi. Wyszedł naprawdę rewelacyjnie. Jadalnia też jest spora. Powiem tak, nie jest to mały, ekonomiczny domek, ale ja uwielbiam wysokie salony i antresolę. Dom jest oryginalny i nam bardzo odpowiada. U nas jest sporo zmian w stosunku do projektu, zwłaszcza na pietrze. Mamy dwie sypialnie, a nie trzy za to duże ze sporymi garderobami. W miejscu górnego hallu, mamy górną łazienkę. Przesunięcie kominka ze środka na ścianę od gabinetu też było świetną decyzją, choć długo się wahałam. Niestety brakuje spiżarki i pralni, przynajmniej jak dla mnie. Zajrzyj na forum archonu, tam jest trochę zdjęć z realizacji Melisy. Gdzie planujecie budowę waszego domku?

Z tym kominkiem na środku to jest dobry pomysł, że go tam nie ma :) po zdjęciach widać większą przestrzeń :D my chcielibyśmy na parterze zrobić z gabinetu sypialnię, oczywiście projekt nie zamówiony jeszcze bo trwa debata czy na 100% ten... jesteśmy nim zauroczeni, bo widzieliśmy tylko od frontu ten domek w realu :D :D mam jedno zdjęcie zrobione 8) mam nadzieję,że właściciele nie będą mieli nic przeciwko :oops: :roll: niestety żeby zobaczyć całość , musimy poczekać do wiosny... mieszkamy za granicą... stąd ta moja zapalona ciekawość wnętrz, wiadomo, zdjęcia nie oddadzą całego piękna domu... już po nocach mi się śni jak to będzie :oops:

mogę Tobie przesłać to zdjęcie elewacji na e-mail, tylko proszę go podć bo nie umiem wysyłać na forum, taka ze mnie gafa :oops: jestem początkująca :roll:

Nasza doprojektowana łazienka na górze jest całkiem spora. Jest w niej jedno trójkątne okno. Z armatury jest umywalka, kibelek, bidet, kabina prysznicowa i duża wanna. Wanny jeszcze nie kupiliśmy, ale zmieści się nawet 180ka. Ponadto jest naprawdę sporo miejsca do komunikacji. Jeśli chcesz zrobię fotki i wkleję do fotosika, bo rzutów niestety nie mam. A co do dolnej, to połączyłam kotłownie z łazienką i jest tam wszystko oprócz wanny, czyli umywalka, kibelek, piec ze zbiornikiem na wodę, pralka, kabina prysznicowa, a w przyszłości stanie sauna 150/200cm.

Ja rowniez jestem juz na prostej drodze do zamowienia projektu :) Pani Jolu ja rowniez baaardzo chetnie zobaczylabym nowe zdjecia dodane w fotosiku.

Zastanawiam sie, jak mozna ustawic najkorzystniej meble w salonie, zeby jednak nie zaslaniac pieknego okna, a miec dobry dostep do widoku kominka i tv... Ciezko mi to sobie wyobrazic.

I stoje przed jeszcze jednym dylematem:

1. zrobic piwnice, a pom. gosp. polaczyc z lazienka i miec przestrnne pomieszczenie - przy czym problem tkwi w tym, ze ja nie znosze piwnic, nawet jasnych i czysciutkich

2. zrobic gdzies 1,3 m powierzchni nieuzytkowej, aby zalapac sie na kredyt z doplatami. tylko gdzie ta przestrzen tam wydzielic

ha, mam jeszcze problem z kuchnia, ale to juz zupelnie inne zmartwienia...