Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt MALAGA pracownia KRAJOBRAZY

Recommended Posts

Krytycznie to

Po pierwsze , tył domu kuchnia obok salonu są usytuowane na południe lub południowy zachód, jeśli tak to źle bo w takiej kuchni przy ładnej pogodzie trudno się gotuje, lepiej już rzucić to wszystko i na tarasie posiedzieć.

Kuchnia powinna być umieszczona po wschodniej stronie domu.

Po drugie, duża przestrzeń salonu i kuchni, otwarta a zatem co z konstrukcją stropu czy są tam może jakieś drogie belki ( nie jestem architektem zaznaczam)

po trzecie , bardzo dużo okien dachowych

ogólnie domek ładny, ale jak się poszuka to i ładniejszy można znaleźć i bardziej funkcjonalny.

• 6 months później...

witam wszystkich serdecznie

wybraliśmy z mężem projekt i jesteśmy na etapie załatwiania pozwolenia

ponieważ mogę jeszcze wprowadzać drobne zamiany proszę o opinię do poniższego projektu:

http://www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=294

poddasze zamierzamy zrobić zupełnie inaczej więc należało by je w opiniach pominąć ;)

Wg mnie:

Plusy:

- dodatkowy pokoik na parterze

- wystarczająca łazienka na parterze

- przejście z garażu do wiatrołapu -> ok

- znośny rozkład pokoi na górze

- kominek w dobrym miejscu

Minusy:

-gdzie kotłownia? / w przejściu miedzy garażem a wiatrołapem? - ja preferuję inne rozwiązania:)

- nie ma balkonów

-garaż tylko na jeden samochód

Domek mi się podoba :)

• 2 months później...

Witam Malagowiczów

Szukamy juz od dłuższego czasu projektu który będzie pasował na naszą działeczkę i będzie nam odpowiadał w 100% :wink:

Ostatnio jesteśmy zafascynowani Malagą . Chodzi nam przede wszystkim o przestrzeń . Wydaje mi się że w tym projekcie pomimo tego że salon nie należy do dużych przestrzeń uzyska się dzięki połączeniu go z jadalnią.

Bardzo proszę o kilka słów na temat tego projektu

http://www.krajobrazy.com.pl

Pozdrowionka

• 5 weeks później...

hej

ja juz mam pozwolenie na malagę ;)

za dwa tygodnie zaczynamy budowę :)

ponieważ chcemy zrobić na dole sypialnie to powiększyłam ją trochę oraz zwiększyłam łazienkę kosztem spiżarki (zrezygnowałam z niej)

powiększyłam też pom. gospodarcze

poprzestawiałam wszystkie ścianki na poddaszu w ten sposób mam teraz dwa duże pokoje, stryszek na pranie oraz pustkę nad salonem

:)

jak chcesz to wszystko zobaczyc podaj e-maila

pozdrawiam

justyna

• 1 year później...