Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DROGA

Recommended Posts

Witam! szukam rady odnośnie drogi. Domek się budował od czerwca ( a więc w upał stulecia!). Przyjechałam na działkę w zeszłym tygodniu, wyszłam z auta i......zapadłam się po kostki! Wreszcie dotarło do mnie to o czym mówili moi sąsiedzi, tzn. że trzeba jakoś utwardzić drogę. Czy może ktoś ma jakieś propozycje jak to zrobić?! chodzi o jakiś materiał na 3-4 lata, bo w terminie późniejszym (jak otrząśniemy się z szoku pobudowlanego) planujemy drogę z prawdziwego zdarzenia. Z góry dziękuję za pomysły

zapewne tanio i szybko ma byc ta droga?? a wiec proponuje rozgladnąć sie za okazałą cieppłownią lub kotłownią gdie można załatwic tzw "aszkę" jest to najlepszy materiał na broge przepuszcza wode jest tani a jak czasami wystąpiły by jekies dziury to mozna niewielkimi nakładami ja doprowadzic do stanu używalnośći

Witam! szukam rady odnośnie drogi. Domek się budował od czerwca ( a więc w upał stulecia!). Przyjechałam na działkę w zeszłym tygodniu, wyszłam z auta i......zapadłam się po kostki! Wreszcie dotarło do mnie to o czym mówili moi sąsiedzi, tzn. że trzeba jakoś utwardzić drogę. Czy może ktoś ma jakieś propozycje jak to zrobić?! chodzi o jakiś materiał na 3-4 lata, bo w terminie późniejszym (jak otrząśniemy się z szoku pobudowlanego) planujemy drogę z prawdziwego zdarzenia. Z góry dziękuję za pomysły

wykorytowac droge zbierajac wierzchnia warstwe i w to nasypac gruzu (najlepiej betonowy) i utwardzic.jak masz wiecej kasy utwardzic tluczniem. potem tak przygotowana droge mozesz przykryc ziema i zasiac trawe,wysypac warstwe zwiru...lub nawet wylozyc bruk.