Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zginęła bez sladu!

cyla

Recommended Posts

Szukam od kilku dni na forum _Beti_ i jej postów :( czy to możliwe ,że całkowicie ślad po nich zaginął.Wiem ,że prowadziła dziennik budowy i była też na moim wątku Czy ja coś wybudujęjej posty zniknęły a z 3 stron zrobiły sie 2. Można tak całkiem urwać się z FORUM :o Proszę sie nie śmiać . Nie wiem to pytam :oops:

I serdecznie pozdrawiam cyla 8)

• Odpowiedzi 113
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No nawet jakby złamała regulamin Forum :roll: to przecież nie wszystkimi postami :o Dziwna sprawa :-?

Jeżeli uczestnik forum łamie regulamin - likwidoawne jest jego stare konto. Może ponownie zalogować się - ale już innym loginem. Posty, któe napisała są najczęściej podpisane GOŚĆ. Sprawdź, czy posty, którepisała nadal są ale z innym podpisem.

Maxi może mieć racje. Zawsze można zlikwidować swoje posty (tzn usunąć). A w najgorszym razie usunąć ich treść.

Słyszałem o sytuacjach, że ktoś spoza forum (lub uczestnik, co trudno udowodnić) czytał posty, zapisywał pewne informacje i wykorzystywał np podczas włamań. Bo ma dane (np fotki), adres (często łatwo można zlokalizować domek) oraz stan budowy (czyli co w domku można już ukraść). Może Beti się tego obawiała??? Trudna sprawa. MOże sama się odezwie.

A może _Beti_ sama z jakichś powodów skasowała swoje posty ?

Jeśli tak decyzję należy uszanować .

Maxtorka - forumowicz kasując sam swoje posty pozostawia slad w postaci napisu "edytowano, data, godzina "

po _Beti_ nie pozostało prawie nic , pozostała tylko pamięć i słowa forumowiczów ...

To prawda - jesli juz uczyc sie teraz taniego budowania to tylko od Beti :D

Ale przyznajmy szczerze - wiekszosc z nas nie ma szans na takabudowe - za wiele roznych ograniczen ...

owszem - _Beti_ mogła sie zwrócić - z jakis powodów - do admina z prosba o skasowanie wszystkich postów i admin mógł prosbe uwzględnić - ale wtedy nalezało dodac do tego choć słowo komentarza - dlatego, ze _Beti_ czytało mase osób i miała tu swój "fan club" ...

przypomne, ze Jej budowa została zilustrowana bogato zdjeciami w "dzienniku budowy", a sposób prowadzenia budowy był wzorcowy - dla tych którzy nie majac duzej kasy chcieli wybudowac dom solidnie i tanio ...

stosujac rozwiazania stare i sprawdzone i przy duzym wkładzie pracy własnej - budowała nie gorzej (a wręcz lepiej ! ) niz ktos dysponujacy duzymi srodkami ale wydajacy je niesensownie ...

_Beti_ niedawno napisała, ze wylano u Niej trzeci strop (zelbetowy nad poddaszem)

czekalismy na zdjęcia ...

... Słyszałem o sytuacjach, że ktoś spoza forum (lub uczestnik, co trudno udowodnić) czytał posty, zapisywał pewne informacje i wykorzystywał np podczas włamań ...

fizyk słyszałes pewno plotke związane z historią Zielonej ... ?

jesli Ci o te plotke chodzi to wyjaśniam :

Zielona, owszem skasowała zdjecia (po tym jak Ją faktycznie okradziono ) bo przychodziły Jej do głowy różne pomysły ... m.in miała taką "wizje", ze złodziej przegąda Jej posty ... :o

potem po wykryciu sprawców to zdementowała ...

Wiem już, że dziennik na forum muratora nie był inspiratorem złodziei.

Wiem też, że osoby, które kupiły nasz sprzęt na allegro, to nieświadomi poszukiwacze okazji, którzy nie zdawali sobie sprawy, że sprzęt pochodzi z kradzieży.

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1039680&highlight=#1039680

ale zanim Zielona zdementowała podchwycili plotke inni ... dorobili do tego rózne "ideologie", ze włamywacz to moze byc: "uczestnik" forum ... czyli inaczej mówiąc - forumowicz ... :-?

byli tacy których - po rozpowszechnieniu sie tej plotki - ogarnał amok :(

w panicznym szale kasowali zdjęcia od fundamentów do więźby - wszystko jak leci (bali sie pewno ze złodziej rozpozna ich dom po takich szczegółach jak ława, więźba ...) i tez ich okradnie ! :evil:

Może Beti się tego obawiała??? ...

ja mysle jednak, ze _Beti_ jest rozsądna, w takie ploty nie wierzy

i mysle, ze nie obawiała sie ze jej jakiś forumowicz zap ... li pare cegieł czy worek cementu z budowy ...

pzdr

Czesc Brzoza.

Nie myśłałem o Zielonej. O innej osobie. I nie jest to soba rozpuszczająca plotki. A w tym co napisałem jest wiele prawdy. Bo powiedz co to za problem. żeby złodziej wszedł na forum i poczytał np o kimś ze swojego rejonu i wykorzystał te informacji w swoich celach?? Żaden problem. Niestety.

Ja np wiem, że paru znajomych czyta moje posty a potem dopytuje się telefonicznie o szczegóły. I nie piszą na forum.

A niezależnie od wszystkiego, trzeba uważać co się pisze.

Ale historia _Beti_ jest rzeczywiście dziwna :roll:

witaj fizyk

przy obecnych technologiach budowy złodziej nie musi sie wysilac, bo sa juz na to opracowane sposoby

na ytonga wystarcza mu zwykła piła spalinowa ... wycina kawałek sciany wpycha do srodka i wchodzi

w domach z karton gipsów - sciaga pare dachówek i jest w domu

na porotherm wystarczy młotek czy siekierka ... nawet dziecko to rozbije

cyganka ominie alarm, najczujniejszego psa i bez czytania forum okradnie w dzień, (patrząc Ci w oczy na dodatek ...) :p

na szczescie _Beti_ nie budowała ani a ytonga, ani z karton gipsu ani porothermu - tylko z solidnych materiałow ...:wink:

i mysle, ze na tym etapie budowy nie musiała sie martwic o złodziei ...

sciany i strop trudno jest ukraść ...

niemniej - zaskoczyłes mnie stwierdzeniem, ze osoba nierozpuszczajaca plotek opowiedziała Ci

...Słyszałem o sytuacjach, że ktoś spoza forum (lub uczestnik, co trudno udowodnić) czytał posty, zapisywał pewne informacje i wykorzystywał np podczas włamań...
... :-?

... Ja np wiem, że paru znajomych czyta moje posty a potem dopytuje się telefonicznie o szczegóły...
- zgodze sie z Toba - to jest powód aby skasowac posty ...:wink:

Ale historia _Beti_ jest rzeczywiście dziwna :roll:

prawie tak samo dziwna - jak historia znikniecia z forum Aga444 ...

Cyla - a tak na marginesie - wiesz, to bardzo miłe z Twojej strony, że dopytujesz się o Beti :D .

Maksiu kiedyś napisał, że Forum ma krótką pamięć jeśli chodzi o Forumowiczów i bardzo smutno mi się wtedy zrobiło.

Ty udowodniłaś, że jednak tak nie jest - dzięki :D .

Spróbujcie wykasować swoje wszystkie posty :roll: Nie da sie . jedynie góra to moze zrobić :-? -beti_ nie pisała żadnych dziwnych postów ,opisywała tylko swoje tanie budowanie. I to wszystko . jak się chciała ustrzec złodzieji mogła wykasować zdjęcia,ale nie sądze by o to miało chodzić. Może ktoś z Góry nam to wyjasni :( w koncu.

Dziwna sprawa i tyle!!!!

Aga444 nie zniknęła z forum, po prostu zgubiła jedną

4-kę :wink: :) i jest teraz Agą44 ...

Soniko - to ładne okreslenie "zgubiła literke ", a tak naprawde to Aga wzieła udział w konkursie Muratora ( na temat jak sobie zartobliwie wyobrażam przyszłość (rozwój) Muratora czy cos w tym stylu... :-? - nie pamietam dokładnie tytułu ) i ...

NO I STAŁO SIĘ!!!

Usunięto mnie :cry: :cry: :cry:

Mój post miał być żartem. Niestety "WIELKI BRAT" to chyba "bardzo wrażliwy" człowiek i mój humor mu się nie udzielił :oops: :wink: .

Więc zaczynam od nowa, chyba, że wyrok zostanie cofnięty (jeszcze się łudzę).

Może macie jakieś znajomści :wink: tam na górze i wstawicie się za mną o mój wielki powrót :p .

Pozdrawiam stara AGA444 8) .

http://forum.muratordom.pl/posting.php?mode=quote&p=792081

dla "otarcia łez" facio "ufundował" wtedy "nagrode pocieszenia" - kubek

Z dedykacją dla AGA444 & AGA44 za krzywdy wyrządzone przez Forum...

http://foto.onet.pl/upload/10/33/_524507_n.jpg

http://forum.muratordom.pl/posting.php?mode=quote&p=814992

Brzoza - wiem, pamiętam całą historię o tamtym konkursie.

Napisałam o cyferce :wink: , bo nie chciałam przywoływać złych wspomnień u Agi gdyby to przeczytała.

Ale ostatnio żadnych konkursów Redakcja nie urządzała - chyba :wink: :-? , więc co się stało z Beti jest zagadką :o .

Może nam ktoś z WŁADNYCH odpowie - HAAALLLOOOO......., GÓRO...........

... Ale ostatnio żadnych konkursów Redakcja nie urządzała - chyba :wink: :-? , więc co się stało z Beti jest zagadką :o ...

ech te wspomnienia ...

Maksiu nie urządza teraz zadnych konkursów ... bo pewnie nie ma czasu ...

Redakcja tez pewnie czasu nie ma na wysyłanie nagród

Sebo sugeruje, ze długo sie czeka na nagrody konkursowe ... post z czerwca

Ja bezskutecznie czekam na obiecany prezent- ale cóż i tak bywa Redakcja tez czasami nie dotrzymuje słowa :-?

Sebo8877

http://forum.muratordom.pl/posting.php?mode=quote&p=1271122

o tym, ze miałem kiedys - dawno dawno temu - obiecana torbe -zapomniałem

a _Beti_ jak nie ma ... tak nie ma ... :(

A co do złodzieji :roll: to myślę ,że informacje z Forum (no może poza zdjeciami wnętrz) nie są jakąś specjalną wskazówką. Myślę ,że te okradane budowy sa poprostu obserwowane w realu przez lokalnych złodziejaszków(moze nawet takich bez dostepu do netu :wink: )To przejezdni,sąsiedzi i gapki wiedza najlepiej co sie na budowe przywozi ,co sie teraz robi itd. :evil:

Pozdrawiam i dziekuje za odzew :p cyla 8)