doro 29.03.2003 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2003 Mam kawał (14ookw) ziemi do zagospodarowania, jest w niezłym stanie - wczesniej było tu pole, jesienią poprosiłam sąsiada -przeorał i zbronował, ale są nierównosci terenu.( i mnóstwo perzu) Skąd bierzecie ziemię w takich przypadkach? Czy nadaje się do tego ziemia wybierana z dna stawu (mam sporo w okolicy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olinka 01.04.2003 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2003 a czy taka denna ziemia przypadkiem nie "jadzie jak cholera"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doro 02.04.2003 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2003 Tego właśnie nie wiem, jutro pojadę i popytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.04.2003 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 napewno..'jadzie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 03.04.2003 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 może jakieś małe własne złoże ropy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 03.04.2003 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 a co tam jedzie? Jak wymieszasz z posiadaną, to co tam ma jechać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 03.04.2003 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 Oczywiście,ze się nadaje.Wcześniej radzę pozbyć się perzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olinka 04.04.2003 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Mój tata mówi, że nawet jak "jadzie", to "nie długo pojadzie", wypłukana przez deszcze i śniegi, za to jest bardzo żyzna (z reguły, chyba, ze wybierana ze stawów solankowych:smile: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olinka 04.04.2003 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Mój tata mówi, że nawet jak "jadzie", to "nie długo pojadzie", wypłukana przez deszcze i śniegi, za to jest bardzo żyzna (z reguły, chyba, ze wybierana ze stawów solankowych:smile: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olinka 04.04.2003 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 czemu to mi się pisze dwukrotnie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.04.2003 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 A może tak bardziej serio?... Mam działkę jak nad morzem, tzn., sam piasek. I żadnych żyznych stawów dookoła.... Gdzie można kupić w miarę tanio ziemię ogrodniczą w ilościach np. 3 ciężarówek? Dzięki i pzdr. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 13.04.2003 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2003 Tez mam taka sytuacje, tzn piaskowa nadmorska dzialke. Dlatego oszczednie gospodaruje cienka (ok.10 cm) zyzna warswa wierznia.Ziemie zebrana z fundamentow, sciezek i tarasow porozrzucalem na uprawiana czesc dzialki. Ze wzgledu na kiepska ziemie dostosowalem uprawiana roslinnosc : zamiast pieknego trawnika bede mial poprostu niewymagajaca lake, do tego posadzilem iglaki, dosadze jeszcze troszke tui i samosiejek lisciastych. Planuje tez zalozyc kompostownik i nim uzyzniac glebe, wspomagajac jakims sztucznym nawozem, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 16.04.2003 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2003 ewentualnie mozna jeszcze pytać w oczyszczalniach ścieków - niektóre z nich sprzedają kompost (osad kompostowy) - u mnie tak było...podczas wymiany wodociągu rozkopano mi w zeszłym roku ogród... zastrzegłem sobie w umowie przedwstępnej że muszą przywieżć czarnoziem... - kupili kompost w oczyszczali właśnie...przywieżli i jest ok... pozdrowkasnow Ps. co do osadów z jeziorek - wszystko zależy w jakim stanie to jeziorko było - bo jeśli było to składowisko opon i puszek po konserwach to nie wiem czy bym sie zdecydował...w osadzie z oczyszczalni też fiołków nie ma ale jest to przyjanmniej sama treść organiczna (i już przegnita) s. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia 17.04.2003 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2003 Też miałam problem skąd wziąć ziemię do ogrodu, ale poradzono mi, Żeby kupić "Autogiełdę" - faktycznie jest tam sporo ofert sprzedaży ziemi.Ijeszcze sporo innych ciekawych ogłoszeń ; a zawsze wydawało mi się, że w autogiełdzie ogłaszają się chętni do sprzedaży lub kupna samochodu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 17.04.2003 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2003 Asia, przez nasze Wilczedoły jeżdżą chłopaki dużymi autkami i zwożą ziemię z wszystkich stron świata. Może widziałaś takie duże czerwone łódki ? Taniej nie kupisz. Sam zwabiłem trzy sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts