AAgnieszk 19.08.2006 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Czekam na Wasza podpowiedż, poniwaz musze zdecydować czy umieszczamy zlew pod oknem.... a gdzie suszarka na naczynia? Podpowiedzcie coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 19.08.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Moim zdaniem świetne rozwiązanie. Mini suszarka na ociekaczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 19.08.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 jeśli parapet będzie jednością z blatem kuchennym, to nie otowrzysz oknawięc takie rozwiązanie jest kiepskiejeśli okno będzie wyżej to spokojnie możesz tak zrobić jak zamierzasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 19.08.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 My mamy zlewozmywak właśnie pod oknem . Sprawdza się doskonale . Ma 1,5 komory + ociekacz więc suszarka jest w zasadzie niepotrzebna , zważywszy że 99% naczyń ląduje w zmywarce . W dodatku blat jest jednocześnie parapetem ale u nas nie ma to większego znaczenia ponieważ okno jest 3-skrzydłowe . Wszystkie skrzydła są uchylno-rozwieralne . Bateria wypada na wysokości skrzydła środkowego , które rozwiera się nie do końca więc czyścić je łatwiej z zewnątrz ale na szczęście to parter więc nie ma problemu a poza tym nie robi się tego codziennie ( chyba że ktoś cierpi na nerwicę natręctw ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joga 19.08.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 jeśli parapet będzie jednością z blatem kuchennym, to nie otowrzysz okna więc takie rozwiązanie jest kiepskie jeśli okno będzie wyżej to spokojnie możesz tak zrobić jak zamierzasz W większości wypadków blat będzie tam gdzie parapet, więc pod ramą okna; skrzydło będzie więc kilka centymetrów nad blatem i także nad zlewem. Jedynie może przeszkadzać wylewka (kran) i to trzeba uwzględnić tak by można było umyć okno. Do wietrzenia wystarcza uchylność okna, nie musi być otwierane. Generalnie to zlew pod oknem to przyjemne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutek34 19.08.2006 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 U mnie pierwotnie zlew miał byc na środku ściany na której nie ma okna i tak też media zostały przygotowane ale teraz żona zmieniła zdanie i zlew ma być na środku okna i z tego powodu okno nie będzie się otwierało tylko uchylało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 19.08.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Są już baterie specjalne do zlewów umieszczanych pod oknem. Po prostu fikuśnie dają się składać, ale cenowo są dużo droższe od "zwyczajnych". Ja tam wolę mieć pod oknem blat roboczy, przy którym zwykle stoi się najczęściej i można podglądać widoczki pracując Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 19.08.2006 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Ja tam wolę mieć pod oknem blat roboczy, przy którym zwykle stoi się najczęściej i można podglądać widoczki pracując Ja mam 2 w 1 Na tyle duże okno że jest i zlew i blaty robocze po jego dwóch bokach . Nie mówiąc o widoczkach - mam wgląd w moje miniosiedle jak na dłoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
charlotte 20.08.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 dlaczego w takim razie wybieracie takie a nie inne okna? my tez zdecydowalismy wstawic zlew pod oknem, to jednak bedzie otwieralo sie nie na osciez, a przesuwalo "w sciane" szukalam bardzo dlugo okna, ktore przesuwa sie nie na boki a do gory lub w dol. idealne nad zlew. francuzi jednak nie lubia tego rozwiazania i musialabym zamowic. niestety w porownaniu z innymi oknami wychodzi dosc drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 20.08.2006 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Masz je tu: http://www.ms.pl/index.php/pl/produkty_okna_drewniane/ , ostatnie po prawej na dole. Niestety nie da jego fotki zapisać i wkleić A jeśli są w ofercie, może będą tańsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
charlotte 20.08.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 dziekuje za link problem jest w tym ze niestety buduje we francji a tubylcy boja sie tych okien. nawet firma budujaca kreci glowa kiedy zaproponowalismy, ze sami takie okno gdzies wykrecimy. a bardzo bym chciala taka gilotynke do kuchni to chyba najlepsze rozwiazanie, zwlaszcza kiedy pod spodem jest zlew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 20.08.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 A może skontaktujesz się z ela.tu-i-tam w celu wymiany doświadczeń? Oto jeden z jej linków: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35&w=38162493&a=38162493 Przemiła osoba i też buduje we Francji, więc może wspólnie będziecie przecierać szlaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
charlotte 20.08.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 widze ze ela remontuje, u nas troche inna historia. na razie jest dzialka i plan. czekamy na pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 20.08.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Ja mam pod oknem. MAm też zwykłą baterię. Jestem świadmoy, że nie moge otworzyć na ościerz okna. Ale plusów dodatnich jest więcej. A okno moge uchylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dr.opsik 20.08.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 A moja żona ma w ten sposób, że bateria wypada na środku okna, więc żadne z dwóch skrzydeł nie zahacza podczas otwierania. W końcu im szerzej otwieramy , tym bardziej skrzydła oddalają się od siebie. pzdrw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.08.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Jesli okno jest dwudzielne ze "słupkiem" w środku bateria "wyjdzie" na tym słupku, da się otworzyć bez problemu. Dr.opsik - pisaliśmy chyba razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 21.08.2006 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Dziekuję za wszystkie rady, jednak po dokładnym przeanalizowaniu wymiarów mojej kuchni, stwierdziłam, że zlew moge mieć w rogu, a nad nim suszarka, natomiast obok, pod oknem będzie zmywarka... Co Wy na to, czy zlew narożny jest ok.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 21.08.2006 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 moi rodzice mają zlew pod oknem w kuchni i wiem, że W ŻYCIU nie zrobie sobie czegoś takiego. Ostatnio myłam u nich okna. Dziekuję bardzo za skakanie po szafkach. A inaczej się nie da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 21.08.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Jak napisałam wyżej, nie zrobię zlewu pod oknem, lecz blat roboczy. Mając zmywarkę (a nawet jej nie mając ) i tak więcej czasu spędza się przy blacie niż przy myciu garów, więc dłużej można sobie popatrzeć za okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ed-mar 21.08.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 AAgnieszko!!! W tamtym tygodniu stałam przez takim samym wyborem jak ty. W pierwszej wersji chciałam zlew pod oknem, ale jak sobie przeanalizowała, że po prawe stronie mam kuchenkę, to bedzie widać nieporządek no i w zlewie też. Ponadto mam prawie otwarta kuchnie na salon i wszytsko widać. Więc zdecydowałam że zlew będzie w rogu i ewentualny bałagan będzie tylko w jednym kącie, a pod oknem będzie czysto Mam nadzieje, że będzie dobrze Pozdrawiam Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts