AAgnieszk 21.08.2006 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Edytko napisz, a może pokaż jakąś fotkę, jak to się prezentuje, gdzie umieściłaś suszarkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 21.08.2006 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 http://foto.onet.pl/upload/8/74/_498227_n.jpg U mniw taki zestaw funkcjonuje juz trzeci rok. I nie zamieniłabym na inny. Zachlapane szyby - bez przesady - nie wiecej niż inne podczas deszczu. Mycie ramy - raz na rok - otwieram do połowy i myję od środka albo od zewnątrz. Zero problemów. Prawa strona otwiera sie na 100%. A jaka frajda wyglądać przez okno podczas pracy w kuchni. A zlew w rogu? Na tym forum było juz sporo głosów przeciw - okropnie niewygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 22.08.2006 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 anna99...myjesz ramy raz w roku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 22.08.2006 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 anna99...myjesz ramy raz w roku?? Hmm... Jaki związek ma Twoja wypowiedź z pytaniem wątku, bo nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 22.08.2006 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Słoneczko, związek z wątkiem może żaden, ale to tylko pozory...bo jeśli ktoś myje ramy okienne raz w roku to nie ma problemu, niech skacze po szafkach, żeby umyć okno. Jeśli to robi raz w roku, to nie będzie to robiło na nim żadnego wrażenia. Bez komentarza pozostawię sprawę estetyki. Ale jeśli ktoś myje okna częściej to nie wydaje mi się, żeby rozwiązanie ustawienia zlewu pod oknem było fajne. Ale to jest tylko moje skromne zdanie oparte na myciu okien raz na jakiś czas u rodziców, którzy mają takie właśnie ustawienie w kuchni. Ja u siebie na pewno tak nie zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 22.08.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 anna99...myjesz ramy raz w roku?? Tak, raz w roku myję wnętrze ramy, które jest najmniej dostępne, bo okno otwiera się do połowy. Mimo, że mam wycięte fragmenty uszczelek i nieutwardzoną drogę za oknem. Normalnie myję całe okna 2-3 razy w roku, szyby przecieram w razie potrzeby. Nie widzę zbytniej różnicy w "skakaniu po szafkach" (nawet wygodniej, bo szerzej ) niż w skakaniu po drabinie. Bez komentarza pozostawię sprawę estetyki. Zapewniam cię, że zarówno okna jak i ja na szafkach nie budzą zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 22.08.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 anna99, nie miałam zamiaru Cię urazić. Po prostu zastanawiałam się jak to mzliwe i czy tylko ja jestem taka "nienormalna", że myję okna raz na 2 miesiące.... u mnie na szczęście okna będą bardzo nisko osadzone (od podłogi jakieś 60 cm) na wys. okna w sumie 165 więc mam nadzieję, że nie będę skakać po drabinach. Pod oknem w kuchni marzy mi się jakiś taki duuuuzy kwiat, ale nie wiem czy jest to realne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 22.08.2006 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Widzę, że zdania są mocno podzielone, może więc porozmawiajmy o zlewie w rogu? Teraz opcja "zlew pod oknem" odpadła... zastanawiam sie nad zlewem w rogu..i prosze o opinie, a moze jakies fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 22.08.2006 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 anna99, nie miałam zamiaru Cię urazić. Po prostu zastanawiałam się jak to mzliwe i czy tylko ja jestem taka "nienormalna", że myję okna raz na 2 miesiące.... u mnie na szczęście okna będą bardzo nisko osadzone (od podłogi jakieś 60 cm) na wys. okna w sumie 165 więc mam nadzieję, że nie będę skakać po drabinach. Pod oknem w kuchni marzy mi się jakiś taki duuuuzy kwiat, ale nie wiem czy jest to realne... Zaraz urazić . to nie tak. Przecież każdy robi tak jak mu pasuje. Ja zakładam od razu, że sezon na mycie okien ma ok. 7 m-cy (od kwietnia do pażdziernika - poza tym nie myję, bo moje zdrowie ważniejsze od okien). Więc srednia statystyczna wyjdzie w sam raz. Moje okna kończa się na górze na wys. 2,30 m więc bez drabiny ani rusz. Agnieszko, na temat zlewu w rogu były już wypowiedzi na tym forum. Z tego co pamiętam, większość było przeciw - niewygodnie. Ale to sama musisz zdecydować. W każdym razie dla mnie zlew pod oknem jest super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 23.08.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Z tego co czytałam, to jest to podobno niewygodny jest zlewozmywak w rogu normalnej szafki, natomiast chyba chodzi o zlewozywak narożny - gdzy szafka jest "ścięta". Sama planuję takie rozmieszczenie, mam nadzieję, że będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 27.08.2006 01:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Ja tam wolę mieć pod oknem blat roboczy, przy którym zwykle stoi się najczęściej i można podglądać widoczki pracując O to! To! Z ust mi to wyjęłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akinom 27.08.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 ja mam zlew pod oknem i jest super. Polecam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imwbudowa 27.08.2006 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 anna99, nie miałam zamiaru Cię urazić. Po prostu zastanawiałam się jak to mzliwe i czy tylko ja jestem taka "nienormalna", że myję okna raz na 2 miesiące.... u mnie na szczęście okna będą bardzo nisko osadzone (od podłogi jakieś 60 cm) na wys. okna w sumie 165 więc mam nadzieję, że nie będę skakać po drabinach. Pod oknem w kuchni marzy mi się jakiś taki duuuuzy kwiat, ale nie wiem czy jest to realne... Zaraz urazić . to nie tak. Przecież każdy robi tak jak mu pasuje. Ja zakładam od razu, że sezon na mycie okien ma ok. 7 m-cy (od kwietnia do pażdziernika - poza tym nie myję, bo moje zdrowie ważniejsze od okien). Więc srednia statystyczna wyjdzie w sam raz. Moje okna kończa się na górze na wys. 2,30 m więc bez drabiny ani rusz. Agnieszko, na temat zlewu w rogu były już wypowiedzi na tym forum. Z tego co pamiętam, większość było przeciw - niewygodnie. Ale to sama musisz zdecydować. W każdym razie dla mnie zlew pod oknem jest super!!! Ja myję okna raz do roku! na razie mieszkam wysoko w wieżowcu, wiem że w domu będę myła częściej, bo bardziej będzie się kurzyło, ale na pewno nie raz na dwa miesiące. Mój zlew wypadnie po jednej stronie okna, więc tylko jedna połowa nie będzie się otwierała, drugą i tak prawdopodobnie zastawię sprzętami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts