Rafal Morawski 20.08.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Witam czym przykleic parapety wewnetrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 20.08.2006 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Ale jakie drewnopodobne, Pcv, kamienne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal Morawski 20.08.2006 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 drewnopodobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 20.08.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym klejeniem, przykładowy opis montażu parapetu http://www.muratordom.com.pl/ekspert_budowa.htm?advices=97504,2189 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 21.08.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Jeżeli chodzi o montaż pod oknem, to ja wsuwałem parapet pod ramę okienną, blokowałem klinami i wpuszczałem piankę pod parapet. W efekcie siła rozpierająca pianki docisnęła parapet to ramy tak, że nie widać najmniejszej szparki. Jeżeli parapet jest głęboki, mozna ponadto przymocować podpórki metalowe (ok 5zł szt.), aby w przyszłości się nie wyginał.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 21.08.2006 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Parapety wewnętrzne robiłem z drzewa klejonego. Sosna +capon+ trzykrotne malowanie twardym lakierem. Murek zagruntowany i pomalowany folią w płynie. Parapet wsunięty pod ramę okna, wypoziomowany z lekkim spadem do wewnątrz. Zaklinowany listwami od dołu i przymocowany dwoma kołkami samomocującymi wpuszczonymi w parapet. Wszystko zapiankowane. Wpierw użyłem piankę szybkomocującą,dwuskładnikową.To był błąd. Zamocowałem jeden parapet a resztę pianki musiałem wyrzucić. Do reszty parapetów użyłem pianki o małej prężności (żeby mi parapetów nie wysadziło). Kołki mocujące zaślepione kołkami drewnianymi i zamalowane. Efekt super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts