JW 20.08.2006 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Czy ktoś, kto wprowadził się w tym samym roku co zaczął budować miał problemy w domu np. z wilgocią. Zapobiegawczo mam zamiar zaopatrzyć się w osuszacz powietrza Może ktoś ma namiar na wypożyczalnię? Może były jakieś inne problemy po wprowadzeniu się do domu po kilku miesiącach od rozpoczęcia budowy [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 20.08.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 a nie wystarczą okna o odpowiedniej konstrukcji - żeby się otwierały no i je otwierać od czasu do czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imwbudowa 20.08.2006 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 nam jakoś odradzano osuszanie w ten sposób. zaczeliśmy budowę w maju, w listopadzie mamy zamiar się wprowadzić. Teraz sobie właśnie dom (tynki i posadzki) schnie - 2 tygodnie bez okien. Jutro montujemy okna i w przyszłym tygodniu rekuperator. Oczywiście będziemy codziennie wietrzyć, ale mury naszym zdaniem są suche, gorzej pewnie z posadzką. 1 października kładziemy parkiet. To powinno wystarczyć, acha, tynkowanie i ocieplenie we wrześniu.Z doświadczeń innych wynika, ze nie będzie problemu (przy wentylacji mechanicznej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgoss 20.08.2006 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Kto mi kiedy podał patent na osuszanie taki - starš lodówkę (znaczy się niepotrzebnš) stawia się na rodku pomieszczenia, odkręca "na maxa" i szeroko otwiera drzwiczki - podobno działa choć sama nie miałam okazji sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 21.08.2006 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Czy ktoś, kto wprowadził się w tym samym roku co zaczął budować miał problemy w domu np. z wilgocią. Zapobiegawczo mam zamiar zaopatrzyć się w osuszacz powietrza Może ktoś ma namiar na wypożyczalnię? Może były jakieś inne problemy po wprowadzeniu się do domu po kilku miesiącach od rozpoczęcia budowy [/b] Taniej już wyjdzie kupić nież wypożyczyć. Korzystałem z tej metody przy remoncie zakładu przemysłowego, termin jest terminem ,trzeba było przyspieszyć procesy - osuszacze działały w parze z nagrzewnicami. Nie było później probelmów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 21.08.2006 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Kto� mi kiedy� podał patent na osuszanie taki - starš lodówkę (znaczy się niepotrzebnš) stawia się na �rodku pomieszczenia, odkręca "na maxa" i szeroko otwiera drzwiczki - podobno działa choć sama nie miałam okazji sprawdzić Myślę, że po paru(nastu) godzinach wysiadłby agregat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 21.08.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 looknij tutaj:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=34773&highlight=rozpocz%EAciu+budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts