Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Osuszacz, kto zamieszkał po kilku miesiącach od rozp. budowy

JW

Recommended Posts

Czy ktoś, kto wprowadził się w tym samym roku co zaczął budować miał problemy w domu np. z wilgocią. Zapobiegawczo mam zamiar zaopatrzyć się w osuszacz powietrza :o

Może ktoś ma namiar na wypożyczalnię?

Może były jakieś inne problemy po wprowadzeniu się do domu po kilku miesiącach od rozpoczęcia budowy :( [/b]

nam jakoś odradzano osuszanie w ten sposób.

zaczeliśmy budowę w maju, w listopadzie mamy zamiar się wprowadzić. Teraz sobie właśnie dom (tynki i posadzki) schnie - 2 tygodnie bez okien. Jutro montujemy okna i w przyszłym tygodniu rekuperator. Oczywiście będziemy codziennie wietrzyć, ale mury naszym zdaniem są suche, gorzej pewnie z posadzką. 1 października kładziemy parkiet. To powinno wystarczyć, acha, tynkowanie i ocieplenie we wrześniu.

Z doświadczeń innych wynika, ze nie będzie problemu (przy wentylacji mechanicznej)

Czy ktoś, kto wprowadził się w tym samym roku co zaczął budować miał problemy w domu np. z wilgocią. Zapobiegawczo mam zamiar zaopatrzyć się w osuszacz powietrza :o

Może ktoś ma namiar na wypożyczalnię?

Może były jakieś inne problemy po wprowadzeniu się do domu po kilku miesiącach od rozpoczęcia budowy :( [/b]

Taniej już wyjdzie kupić nież wypożyczyć. Korzystałem z tej metody przy remoncie zakładu przemysłowego, termin jest terminem ,trzeba było przyspieszyć procesy - osuszacze działały w parze z nagrzewnicami. Nie było później probelmów.

Kto� mi kiedy� podał patent na osuszanie taki - starš lodówkę (znaczy się niepotrzebnš) stawia się na �rodku pomieszczenia, odkręca "na maxa" i szeroko otwiera drzwiczki - podobno działa choć sama nie miałam okazji sprawdzić :wink: :wink:

Myślę, że po paru(nastu) godzinach wysiadłby agregat.