gotyslawa 01.07.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 jak dobrze pójdzie to my też jakoś tak w okolicy września przeprowadzimy się. Na chwilę obecną jesteśmy na etapie wyboru płytek, kolorów ścian itp. schody i parapety drewniane mamy już przygotowane do montażu a z zewnątrz nasz Hornówek prezentuje jak poniżej obecnie opaski wokół okien są już także wytynkowane (o jeden ton jaśniej od elewacji) a słupki są już wszystkie obłożone klinkierem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gotyslawa 02.07.2010 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 faktycznie problem okna łukowego można rozwiązać w ten sposób jak opisano - my nie pomyśleliśmy w porę i nawet nasi budowlańcy chcieli podciąć nam 'wnękę' okienną (nie pamiętam jak to się fachowo nazywa) we wspomniany sposób ale ostatecznie zrobiliśmy tak, że mniejsza część jest tylko uchylna a ta większa otwiera się normalnie także nawet przy myciu nie będzie problemów. Rozwiązań pewnie może być wiele no ale akurat my na taki sposób zdecydowaliśmy się ostatecznie a u nas.... jesteśmy teraz na etapie robienia półeczek z regipsu i ... coraz intensywniej przebieram nóżkami i JUŻ SIĘ CHCĘ WPROWADZAĆ!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wemima 05.08.2010 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Witam się po długim czasie:)Czy ktoś tu jeszcze zagląda? My mieszkamy już w nowym domu, choć wciąż jeszcze go wykańczamy. Może by tak znów rozruszać ten watek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morrodiel 06.08.2010 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 hej, wemima podesłałabyś jakieś zdjęcia:) my mamy tynki i wylewki pod koniec sierpnia wchodzą z suchymi tynkami a w połowie września startujemy z podłogami (oczywiście to są plany - zdążyłam się nauczyć że życie koryguje plany......) jak rozmieściliście łużko w sypialni (wychodzi mi taka mało ustawna (chyba że zdecydujemy się na osobne łóżka pod przeciwnymi ścianami:)pozdrawiam i przeogromnie zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wemima 06.08.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 morrodiel, Domyślam jak się rwiesz do przeprowadzki:) My przeprowadziliśmy się właściwie hmm... na budowę. Cały dół czekał na wykończenie. Ale podjęliśmy decyzję i nie było odwrotu. Z perspektywy czasu nie żałuję ale wtedy nie było mi wesoło, ciągle się pyliło, kurzyło, praktycznie nie chowałam mopa. Dziś wciąż nie mam jeszcze zrobionego dołu, kuchnia prowizoryczna, teren wkoło niezagospodarowany ale nie narzekam i cieszę się tym co już mam. Oczywiście wszystko rozbiło się o finanse i wciąż czekam jeszcze na pieniądze ale w perspektywie mam mieć położone schody i parapety w przyszłym tygodniu i podłogi pod koniec miesiąca, więc jest światło w tunelu, że będziemy mieszkać już jak w domu a nie na budowie;) Mieszkamy tak;)Wkleję zdjęcia jak będzie co pokazać na razie jest zadyma;) http://lh5.ggpht.com/_C-WGvyUeUIQ/S_qcYlg0JXI/AAAAAAAAHU0/Fy8n4YZEMQ0/s512/DSC_0031.JPG Co do łóżka w sypialni, ustawiliśmy je równolegle do okna balkonowego przesuwając drzwi do łazienki maksymalnie w prawo( przy kominie) a do garderoby centralnie. Na ścianie gdzie są drzwi wejściowe ustawiłam dwie komody. Nie narzekam na brak miejsca. Pstryknę wieczorem jakieś fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ASIAWOJMIR 10.08.2010 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Witam wszystkichmy już 2 miesiące w domku. Wszystko ok tylko sprzątania strasznie dużo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morrodiel 11.08.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Chwalcie się dziewczyny zdjęciami!!! szukam inspiracji!!!!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z-big 14.08.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Witamy wszystkich, Jesteśmy na etapie wybierania projektu i urzekł nas projekt Hornówka. Szukamy domu z wejściem od południa i hornówek jest idealny. Jesteśmy z Lublina – może ktoś buduje (lub zbudował) ten dom w okolicy (Lublin, Wa-wa, Kielce) i mógłby nam go pokazać w realu. Kontakt do nas: [email protected]. Dużo piszecie o problemie z dachem – czy MG usunęło już ten błąd ? Proszę piszcie – będziemy wdzięczni za wszelkie informacje. Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiikrzyś 17.08.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 U nas w tym tygodniu wylewki, góra i połowa piwnicy już zrobione, do końca tygodnia zrobią wszystko. A potem od września się zacznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wemima 19.08.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Mam parapety i schody i balustrada też już prawie gotowa. Prawie, bo relingów jeszcze brak.Dół powoli zaczyna wyglądać jak dom a nie jak budowa;) KlaudiiKrzyś- kiedy planujecie przeprowadzkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof.barszcz 19.08.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 WitamJesteśmy na etapie zakupu projektu domu „Hornówek”, wersja z piwnicą, raczej zdecydowani, ale zawsze są jakieś wątpliwości:). Istnieje możliwość rozwiać przynajmniej kilka z nich i obejrzeć Hornówka „na żywo”? Mieszkamy w Mielcu (podkarpackie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiikrzyś 20.08.2010 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Mam parapety i schody i balustrada też już prawie gotowa. Prawie, bo relingów jeszcze brak. Dół powoli zaczyna wyglądać jak dom a nie jak budowa;) KlaudiiKrzyś- kiedy planujecie przeprowadzkę? Chciałabym na wiosnę, może kwiecień,wszystko zależy od tempa prac.Teraz robimy małą przerwę i chcemy na trochę wyjechać a po połowie września zaczynamy.Wiele rzeczy chcemy zrobić sami(oczywiście żeby zaoszczędzić na kosztach robocizny), kafelki w piwnicy, panele, malowanie itp.Zobaczymy jak nam pójdzie. Jeżeli o mnie chodzi to mogłabym już tam mieszkać na tych pięknych równiutkich podłogach, ale mamy małą córeczkę(wczoraj skończyła 1,5 roczku - MAJA)więc chociaż dół musi być w miarę wykończony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gotyslawa 21.08.2010 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 a u nas w planach przeprowadzka za jakieś 2-3 miechy - to czekanie jest straaaaaaaaaaaaaaaszne!!!! no ale... postanowiliśmy przeprowadzić się już 'na gotowo', póki co robi się kominek i kładą nam kafelki, schody, parapety i drzwi mamy już zmagazynowane i czekają na swoje 5 min. aaaaa i dziś do naszego 'magazynu' dołączyly jeszcze szafki kuchenne które też w stosownym momencie będą 'instalowane' - na razie podłogę w kuchni już mam! i póki co to mi musi wystarczyć z-big - DZIĘKUJEMY ZA PRZEMIŁE ODWIEDZINY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wemima 26.08.2010 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 a u nas w planach przeprowadzka za jakieś 2-3 miechy - to czekanie jest straaaaaaaaaaaaaaaszne!!!! no ale... postanowiliśmy przeprowadzić się już 'na gotowo', póki co robi się kominek i kładą nam kafelki, schody, parapety i drzwi mamy już zmagazynowane i czekają na swoje 5 min. aaaaa i dziś do naszego 'magazynu' dołączyly jeszcze szafki kuchenne które też w stosownym momencie będą 'instalowane' - na razie podłogę w kuchni już mam! i póki co to mi musi wystarczyć z-big - DZIĘKUJEMY ZA PRZEMIŁE ODWIEDZINY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Na święta będziecie cieszyć się ogniem w kominku i pachnącą choinką we własnym domu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morrodiel 26.08.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 EEEE to my 100 lat za Wami:( Dziś zaczeli ocieplać strych i poddasze, dopiero pod koniec miesiąca mają zacząć łazienki i podłogi, końca nie widać:(Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogi102 28.08.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Hej , mam wielką prośbę do wszystkich w temacie- zapodajcie jakieś zdjęcia jak możecie bo mi już głowa pęka od pomysłów i różnych opcji;) I to zarówno chodzi o wew. jak i zew. ; z góry dzięki i pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wemima 30.08.2010 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 (edytowane) Kładziemy klinkier. http://lh5.ggpht.com/_C-WGvyUeUIQ/THuLIuVrTMI/AAAAAAAAH3g/RYHGA-ZDi2k/s800/DSC_0757.JPG Nieskończona sypialnia. http://lh6.ggpht.com/_C-WGvyUeUIQ/TGTusYh4_JI/AAAAAAAAHyo/0p9F--QSuGg/s720/DSC_0445.JPG Łazienka dzieci( na razie wspólna) http://lh5.ggpht.com/_C-WGvyUeUIQ/TGTvhEAwNlI/AAAAAAAAHzI/3xoZ0Y9EZFg/s720/DSC_0412.JPG Kominek http://lh3.ggpht.com/_C-WGvyUeUIQ/TGT3SGieo1I/AAAAAAAAH0A/sW2pu_Nwsak/s720/DSC_0378.JPG Zamówiłam Płytki na dół poza salonem. http://goldgres.sote.pl/media/products/5-1_80-t-1040/images/thumbnail/large_Arkesia_Grafit_poler_60x60.JPG?updated_at=1260358971 Tapetę na ścianę z kominkiem i tv już mam taką http://lh4.ggpht.com/_C-WGvyUeUIQ/THuPUbW7pBI/AAAAAAAAH30/lMyLSGZNlao/s640/20100304220.jpg i taką: http://lh5.ggpht.com/_C-WGvyUeUIQ/THuQZqkXAcI/AAAAAAAAH4I/WsCn15pZqJo/s512/20100304218.jpg Czeka aż położymy płytki. Na razie tyle mogę pokazać Pozdrawiam:) Edytowane 30 Sierpnia 2010 przez wemima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wemima 30.08.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Ups..poobcinało mi zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wemima 03.09.2010 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Od wczoraj kładziemy płytki na dole! jupiiiii:) Są piękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiikrzyś 03.09.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 u nas dziś zamontowali solary i zamówiliśmy kominek.Teraz przerwa - urlop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts