kingaolp 16.09.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Bateria nie jest łamana, ma tylko wylewkę z wężem. jest pewien problem z jej umiejscowieniem bo prawe skrzydło okna nie otwiera się do końca ale to nam nie przeszkadza.Ze spiżrni nie rezygnowaliśmy, wejście jest od strony kuchni, na lewo od wejścia z holu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krybka20 23.09.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 witam wszystkichzaczeliśmy hornówka w lipcujesteśmy na etapie oczekiwania na więźbę (ma być na początku tygodnia)realizujemy wersję gw samym Toruniu znaleźliśmy dwa Hornówki jeden skończony ok 2 lat temu (prześliczny) drugi świerzo skończony na wiosne no... nie tak ślicznyzdjęcia niedługopozdrawiam[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gotyslawa 25.09.2009 04:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 w końcu i ja mogę się pochwalić rosnącym dachem:-) to zdjęcie sprzed kilku dni a teraz patyków na domu mamy jeszcze nieco więcej http://lh5.ggpht.com/_Efeg6qssrXk/SrvLJzXuivI/AAAAAAAAJmY/hY7cwTK_qlA/s912/bud1.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wemima 25.09.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Gotysława, taki widok cieszy oko:) U nas jest tak:http://lh6.ggpht.com/_C-WGvyUeUIQ/SryoWz4qVsI/AAAAAAAAFgQ/JWLjoKI7Wjo/s912/DSC_1188.jpg http://lh4.ggpht.com/_C-WGvyUeUIQ/SryoaTxCm8I/AAAAAAAAFgc/-2iALHeYZl0/s912/DSC_1192.jpg http://lh5.ggpht.com/_C-WGvyUeUIQ/Sryobb3PLdI/AAAAAAAAFgg/XK5m12SSjMc/s912/DSC_1193.jpg http://lh3.ggpht.com/_C-WGvyUeUIQ/SryoekRslxI/AAAAAAAAFgs/gNEfo-2QJ0s/s912/DSC_1196.jpg http://lh5.ggpht.com/_C-WGvyUeUIQ/SryoSiAOzfI/AAAAAAAAFgA/pMurqg05New/s912/DSC_1184.jpg http://lh5.ggpht.com/_C-WGvyUeUIQ/SryoFwIlXfI/AAAAAAAAFfM/z9XbNIaI_94/s912/DSC_1172.jpg http://lh4.ggpht.com/_C-WGvyUeUIQ/Sryn5OzXTKI/AAAAAAAAFeI/Tz3gp6sjX7A/s912/DSC_1161.jpg http://lh3.ggpht.com/_C-WGvyUeUIQ/Sryn2p2IozI/AAAAAAAAFd8/T6lkWrdkzXA/s912/DSC_1159.jpg http://lh4.ggpht.com/_C-WGvyUeUIQ/Srynt1dwf9I/AAAAAAAAFdg/JBUiuYHquZc/s912/DSC_1140.jpg http://lh5.ggpht.com/_C-WGvyUeUIQ/SryouOy8GTI/AAAAAAAAFhk/NW4_-WUcl4w/s912/DSC_1129.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
german 27.09.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 CześćMam pytanie do forumowicza Wemima i do pozostałych. Co zaplanowaliście na podłogach, jakie podłogi i w związku z tym jakie ogrzewanie? Głównie chodzi mi o salon ale chętnie poznam wasze koncepcje. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wemima 28.09.2009 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Witaj german, W salonie zaplanowaliśmy deski i kamień w części od okna tarasowego po łuku do rogu okna witryny. W jadalni kuchni i pozostałych pomieszczeniach będzie kamień- pod kamień idzie podłogówka, podłączona również do kominka z salonu. Oprócz tego w salonie będą dwa grzejniki. Całe centralne ogrzewanie będzie gazowe.Podsuwam pomysł- w wiatrołapie umieściliśmy grzejnik w szafie z wieszakami na kurtki i płaszcze. Będziemy je ciepłe zimą wyciągać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wemima 03.10.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Co słychać na innych budowach?U nas ocieplona już góra, w niektórych pomieszczeniach już sufity się pojawiły.Mam projekt kuchni, zamawiam w przyszłym tygodniu meble. Zimno się zrobiło tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
german 04.10.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Witajcie,Ja jeszcze chciałem wrócić do tematu podłóg. Czy słyszeliście aby ogrzewanie podłogowe było pod panelami? Czy są jakieś techniczne przeciwwskazania, bądź inne? A tak przy okazji to nasz hornówek jest na etapie stropów i mamy plan aby w tym roku zrobić stan surowy otwarty. Jeśli macie jakieś cenne wskazówki na tym etapie to będę wdzięczny. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wemima 04.10.2009 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Witaj german, możesz podłogówkę położyć pod panele ale muszą to być odpowiednie panele, żeby Ci się za chwile nie wypaczyły. Wiem że Barlinek miał w swojej ofercie coś takiego. tutaj piszą A nie lepiej w takim przypadku położyć płytki imitujące drewno? Co do stanu surowego, dobrze przemyśl dach. Wielu z nas hornówkowiczów podnosiło ścianki kolankowe o pół metra. Między innymi my tak zrobiliśmy i wiem na 100%, że gdybyśmy tego nie zrobili żałowalibyśmy tego bardzo.Podniesienie poddasza niesie za sobą kilka zmian ale naprawdę warto się nad tym zastanowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
german 04.10.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Wemima - dzięki za wskazówki. Odnośnie ściany kolankowej to w projekcie mam 120cm (od poziomu podłogi - paneli do płatwi pośredniej - włącznie). Do tego wymiaru dodaliście 50cm? Nie zaburzyło to geometrii budynku oraz jego bryły? Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wemima 04.10.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Nie wiem jak pierwotnie u nas było ale pewnie tyle samo, bo to "ten sam" projekt. Dodaliśmy dwa porotermy i przez to musieliśmy na przykład ścianę nad wejściem przesunąć do przodu i w bok. Czy dom stracił przez to na wyglądzie, moim zdaniem nie. A my zyskaliśmy przez to dużo dodatkowej przestrzeni, bo skosy nie są takie "ostre". Może ktoś jeszcze się wypowie, bo o ile się nie mylę gotysława robiła podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.z. 05.10.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Witam, niedługo i u mnie zacznie się budowa. Przeczytałem na forum, że projekt ma błąd w dachu możecie podpowiedzieć na co mam jeszcze zwrócić uwagę co przerobić żeby dom był bardziej funkcjonalny ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wemima 06.10.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Dla każdego funkcjonalność ma inny wymiar. Ja napisze co my zmieniliśmy:1. podnieśliśmy dach2. odwróciliśmy schody3. dodaliśmy ściankę wiatrołapu4. powiększyliśmy okna5. zmieniliśmy wejście do spiżarki No tak z grubsza to tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krybka20 09.10.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Witam ponownie ze zdjęciami troche potrwa zanim znajdę chwilę żeby przećwiczyć jak to robićAle kilka uwag z budowyJesteśmy na etapie więźbyW projekcie G podane są niepoprawne wysokości wieńców!!!!!! Ekipa stała na dachu i rozkładała ręcePozostawało albo skuwanie wieńca nad garażemalbo zmiana konta dachuproblem dotyczy prawie 20 cm różnicy w wysokościmiędzy wieńcami nad garażem a nad łazienką i gabinetemKąt wychodzi 30 stopni!!! Przesuwając murłaty i wykonując podcięcia mozna zniwelować do 32-33 stopniNiestety lecą przez to wymiary na lukarnachBogu dzieki asekuracynie wszystkie krokwie zamówołem z 20 cm zapasemA z innych informacjiDom z gwc wodnym i rekuperatorem, ogrzewnie gaz ziemnyna poddaszu zmiany dość znaczneZaplanowane są trzy duże pomieszczenia plus jedna duża łazienkaRozkład z projektu strasznie zabiera przestrzeń (oglądaliśmy dwa gotowe hornówki) i na poddaszu pokoje są naprawdę wtedy małekoniecznie polecamy podwyrzszenie poddaszaMy podnieśliśmy się o jeden bloczek (24 cm)Ale polecamy nawet o dwa (nam nie pozwalały warunki zabudowy)Piwnicy nie planowaliśmy ze względu na wysoki poziom wodyPrzepieknie wygląda inne okno niż w projekcie w lukarnie nad wejściemjak tylko będę mógł dam fotkęW zasadzie budujemy kopie hornówka stojącego w Toruniu-Kaszczorku jest to przykład jak pięknie można zaaranżować projekt budowlany hornówek w tej wersji to bajkaDachówka suwakowa reńska prawie zdecydowani na Creatona w kolorze łupkaewentualnie koromic w analogicznym kolorze (ale cena powala)Zlikwidowaliśmy wszelkie załamania w murach (tzn wpust przy kuchni i gabinecie) oraz zrezygnowaliśmy z wykuszaNa obu fasadach "ogrodowych" 2 okna tej samej wielkości z oknami tarasowymi po środku nadają zwartości i symetriZrobiliśmy wycene okien białe w drewnie Maranti ze szprosami wiedeńskimi 50 tys wersja skromna (ale u góry 3 okna łukowe w tym jedno balkonowe)no to tyle pzdr innych forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.z. 12.10.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Witam ponownie. Dziekuję koledze za tak obszerną wypowiedz dziś byliśmy u Pani która bedzie nam nanosiła projekt na działkę i ona troche nas odwodzi od zmian, natomiast ja tylko boje się garażu mamy dwa auta z czego jedno to hilux i obawiam się że bedzie stał pod chmurką. W przyszłości jak zmienię auto to myślę, że podobnych gabarytów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gotyslawa 13.10.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Witam ponownie ze zdjęciami troche potrwa zanim znajdę chwilę żeby przećwiczyć jak to robić Ale kilka uwag z budowy Jesteśmy na etapie więźby W projekcie G podane są niepoprawne wysokości wieńców!!!!!! Ekipa stała na dachu i rozkładała ręce Pozostawało albo skuwanie wieńca nad garażem albo zmiana konta dachu ..my też to przerabialiśmy i właśnie... u nas było skuwanie wieńca nad garażem bo dach się 'ciutkę' rozjeżdżał budowlańcy klęli a my się z nich śmieliśmy, że mogli tak solidnie nie budować to łatwiej byłoby im burzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gotyslawa 01.11.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 a co tu taka cisza? czyżby budowy zapadły w sen zimowy? wemima - podziel się postępami prac na swojej budowie! masz już kuchnię? - bo ciekawa jestem układu. u nas już w końcu kompletne (no prawie kompletne) ścianki działowe, konstrukcja dachu stoi i w tym tygodniu (PODOBNO) uda się im w końcu pokryć dach - no oby! teraz właśnie w wolnych chwilach głowię się nad optymalnym ustawieniem kuchni i ...pustka gości w mej głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kingaolp 04.11.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Witam,My od tygodnia mieszkamy w nowym domu, a właściwie usiłujemy rozpakować się po przeprowadzce, mam nadzieję, że za kilka dni uda mi się zamieścić parę zdjęć z gotowego Hornówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ASIAWOJMIR 15.11.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Witam My jesteśmy na etapie instalacji wod-kan, elektrycznej a w jutro wpadają tynkarze. Jesteśmy ciekawi jak wyszedł was koszt budowy przez firme do stanu deweloperskiego. a nikt nie miał problemu z parapetem nad wejsciem do domu pod tymi oknami z łukami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krybka20 21.11.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 witam u mnie właśnie zakończono deskowanie i krycie papą jest szansa że zaczną schnąć zalane ściany na dole skończone ścianki działowe zamiast kabiny zrobiliśmy ślimaka i powiem szczerze nawet niezłe to to już fachowcy przy więźbie mówili że z tym parapetem będzie problem jak to się mówi zobaczymy od ostatniego postu kilka nowych przygód ale wieńców nic nie pobije ciągle brak czasu na zabawę zdjęciami zresztą żonka zakomunikowała że pączkuje tak więc na lato dom drugi bobas obrona doktoratu a na początku roku zakładanie firmy potrzebuje pilnie dublera Decyzja o podwyższeniu słuszną się okazała naprawdę jest to odczuwalne Stwierdziłem że strych na samej górze jest całkiem obszerny a i stać można tam spokojnie zastanawiam się nad stałymi schodami tam i dwoma oknami z super widokiem (dom postawiłem nieco wyżej i teraz mam najwyższy dom w okolicy) ciekawe czy ktoś juz o tym myślał Znaleźliśmy świetnego i chyba niedrogiego stolarza od okien za okna: 2 tarasowe przesuwne, 1 balkonowe (ciepłe), cztery 1,50 m i jedno 2,20 normalne, dwa łukowe (ciepłe), jedno małe łazienkowe, do tego drzwi wejściowe i parapety - drewno maranti białe ze szprosami wiedeńskimi i stopkami i główkami całość 32,000 zł a pierwsze wyceny w firmach zaczynały się od 50 tys creaton balance kolor łupka już kupiony zmieściliśmy się w 30 tyś (25 tys sama ceramika) rynny tytan cynk niemalowane zmykam bo żona zaczęła buszować w lodówce 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts