Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 271
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Moniuś . Też szukamy takiej osoby jak ty , która realizuje bądź nabyła ten projekt. Bardzo chcemy poszukać taki domek by móc obejrzeć go na żywo. Ale czy to się uda ? Domek jest ogólnie czadowy i dostosowany do naszych potrzeb ale czy zaistnieje możliwość odszukania osoby która go wybudowała ??????

• 5 months później...
  • 1 month później...

Witam

niestety zrezygnowalismy z budowy tego prześlicznego domu... ale zawsze pozostanie naszym marzeniem. Widziałam ten dom w relizacji pod Piasecznem, znalazłam zupełnie przypadkiem bo w pracowni nie chcą podać dokładnego adresu.My zdecydowalismy się na projekt indywidualny, na podstawie projektu Elektra z pracowni Dobre Domy

http://www.dobredomy.pl/?id_project=90

narazie w przygotowniu.

Pozdrawiam wszytstkich miłośników Hornówka!

:D

• 2 months później...
  • 2 months później...

Dawno nie zaglądałem na tę stronę. Szkoda, że nikt nie buduje tego domu. Ja jeszcze nie załatwiłem pozwolenia na budowę. Warunki zabudowy ograniczają wysokość domu do 8,5 m, a w projekcie jest 8,7 m. Wstąpiłem o zmianę warunków, ale jeden z sąsiadów owołał się. Polska rzeczywistość. I wszystko się przeciąga. Tak, że w tych warunkach w tym roku nie wystwrtuję.

jurek

Ps. a jak tobie idzie z budową? Pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 2 months później...

Witam

Mi się bardzo podoba projekt domu Hornówek II. Narazie jestem na etapie poszukiwan ale przyznaję ze ten projekt jest najbliższy moim oczekiwaniam jesli chodzi o wnętrze. Dlatego zwracam się z pytaniem do osób które zaczely budowe tego domu jaki przewidujecie koszt postawienia stanu surowego zamkniętego ( materialy nie z najwyższej pólki)...czy jest on zgodny z zestawieniem MGprojekt 2007?

Stawiam piersze kroki i dopiero się rozgladam więc każda pomoc i uwaga mi się przyda. :D

Najlepiej byloby zobaczyc taki dom w realu bo to rozwiazuje wiele spraw ale nie jest to projekt zbyt popularny (ciekawe dlaczego?) jak np Orchidea...gdzie się nie obejrze tam widze Orchidee a Archonu.

Może ktos z forumowiczów wie gdzie można podziwiać wybudowany Hornówek II?

Pozdrawiam i liczę na wymianę spostrzeżen

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam, my też zaczynamy budowę hornówka. Chcemy ruszyć w kwietniu 2008 jak pogoda pozwoli. Przeszliśmy przez parę projektów, z czego chyba dwa kupiliśmy. Jeden zdołaliśmy oddać ale została nam Melania z Archipelagu :roll: W ostatniej chwili zmieniono nam WZ jak już mieliśmy projekt :evil: A może tak miało być? Bo wydaje się nam teraz, że Hornówek to najpiękniejszy projekt pod słońcem :D

k.