Extremer 21.08.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Jestem absolutnie początkujący w temacie "budowlanki" i wszystkim z czy m się ona wiąże. Niedawno nabyłem działkę wraz ze znajdujacym się na niej budynkiem g2k (gospodarczy dwukondygnacyjny). Wcześniej wydana została decyzja o warunkach zabudowy na panią X (poprzednią właścicielkę) i przepisana na pana XY (syna właścicielki) chyba po jej śmierci już. Zgłosiłem wniosek o przepisanie tych warunków na mnie ale czekam na pisemną zgodę pana XY (mieszka za granicą). Nie w tym jednak sęk choć owe warunki przewidują budowę domu wraz z podwójnym garażem i zabudowaniami technicznymi (cokolwiek miałoby to znaczyć). Chodzi o to, że budynek g2k wystarczy mi jak na razie - chciałbym przeprowadzić jego gruntowny remont i na dole zrobić garaże + pomieszczenia gospodarcze, a na górze (poddasze) mieszkanie. I teraz pytanie: czy wystarczy jak zgłoszę remont (sporo trzeba robić w tym wstawić bramy, zrobić tynk i naprawić dach) i czy muszę też zgłaszać wniosek o zmianę warunków użytkowania. Zależy mi na czasie więc na razie potrzebował będę jedynie garaże + pomieszczenia na dole, a mieszkanie dopiero za jakiś czas (kilkanaście miesięcy). Jak przeprowadzić operację by poszło jak najszybciej najlepiej wykorzystując kruczki i sztuczki ale jednocześnie w miarę zgodnie z prawem (choćby teoretycznie)??? Dzięki za pomoc! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts