rudykot8 21.08.2006 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 DOSTAŁAM WYCENE ZA DOM 159 ZAQ STAN SUROWY ZAMKNIETY(MURY,DACH,OKNA) W WYSOKOŚCI 144000. cZY TO DUZO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 21.08.2006 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Troszku więcej danych. Tak trudno coś powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zender 21.08.2006 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 DOSTAŁAM WYCENE ZA DOM 159 ZAQ STAN SUROWY ZAMKNIETY(MURY,DACH,OKNA) W WYSOKOŚCI 144000. cZY TO DUZO a Ja za dom dostalem stan zamkniety bez okien 58 tys!! (197m2 p.uzytkowej) tak ze widze ze bardzo duzo biora u Ciebie wykonawcy !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolR 24.08.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Ja postawiłem dom 185m Kw użytkowych (z kotłownią garażem i pralnią). Parter z poddaszem.Mur trójwarstwowy poroterm+styropian+klinkier jako warstwa elewacyjna.dach 260m kw czterospadzisty. koszt stanu surowego tzn: fundament, ściany, schody wew i zew, taras, dach z pełnym deskowaniem i pokryty papą, wyniósł 100 tyś (materiały + pozwolenia) i 40 tyś robocizna za całośc. Bez pracy własnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wsbmalwa 25.08.2006 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 ile biorą za m2 i jakiej powierzchni użytkowej, czy netto, całkowitej, bo już się pogubiłam ja mam mały parterowy domek powierzchnia użytkowa 86m2 netto 100,1m2. muratora D60a Pomyślny -wariant I 3 sypialnie, salon mały ale będzie powiększony o taras i z kuchnią otwartą garaż jak myślicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielinsk 27.08.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Średnia za stan surowy zamknięty to ok. 800 zł/m2 pow. użytkowej /koszt całkowity robocizna + materiały/.Oczywiście uzależnione jest to od stopnia skomplikowania obiektu, rodzajów materiałów itp. Ważne czy wykonuje Pan Juzio I Pan Stasio czy firma budowlana? Możesz przeczytać na tym forum tak różne zdania nt. kosztów. Że napewno sie pogubisz.Zarzycz sobie kosztorys w programie Norma Prześlij mi na e-mail, rzucę okiem sprawdzę. Powiem ci czy możesz coś utargować.Pozdrawiam i nie przejmuj się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts