T-rex 21.08.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Chce coś dobrego makrowego. Ale jak zobaczyłem na stronei boscha ze najtansza to cos 850 zl - a gorna granica to kolo 3 tys. to sie gorzej poszczulem makita widze kolo 400 stoi ... jakie macie urzadzenia ? ile kosztowały ? i czy polecacie je ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 21.08.2006 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Ja mam Einhella za 80 zł spisuje się świetnie. Z tanich i dobrych - polecam Skila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 21.08.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Ja też taniochą za 90zł kupioną w Czechach zrobiłem ponad 100 płyt G-K i o dziwo cały czas dobrze działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutek34 21.08.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Ja 4 lata używam makite 14.4V, baterie zaczynają pomału siadać. Oprócz tego mam dewalta 18v z udarem. Sprzęt przywieziony z USA i nie wiem jak spisuja się europejskie egzemplarze ale powinny tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odessa 22.08.2006 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Kup Einhella z 2 akumulatorami. Tani + 2 lata gwarancji, praktycznie nie psuje się. A jak już to często wymieniają na nowe. A jak ukradną - nie będzie ci tak żal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 22.08.2006 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Einhell robi nawet fajne wkrętarki z serii niby profesjonalnej. Kupiłem takie coś i spisuje się nieźle. Szybka ładowarka (niewiele ponad godzinę) i 2 aku, które jednak stosunkowo szybko się rozładowują. Pomaga wtedy zmiana biegu na wolniejszy, ale mocny jak diabli. Ogólnie warta swojej ceny, jednak następny zakup to na pewno będzie coś firmowego (bosch lub makita). P.S. Te dodatki w walizce to od razu można na śmieci wyrzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 22.08.2006 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Bardzo polecam wkrętarki firmy MacAlister, dostępne wyłacznie w Castoramie. Wytrzymują wiele, sprzęgło do 24, hamulec wrzeciona. Ja taka katuje na budowie, kumpel zawodowo przy montazu okien. Obaj mamy wersje 12V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lackyluk 22.08.2006 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Dla dobrego samopoczucia Decker do majsterkowania na budowie Eihnel. Zrobi swoje potem trochę o nim zapomnisz więc po co przepłacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 22.08.2006 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Też nabyłem "żółtego" Einhella w Praktikerze 14,4V i powiem takzanim skończę remont to na pewno wytrzyma, a pózniej będzie używany sporadycznie. i baterie i tak szlag trafi i co po latach dokupic baterie/?. czy nowa wkretarke/?... jeżeli używasz nieczesto to markowa /czytaj droga/ nie ma sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 22.08.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Myślę że lepiej kupić tani sprzęt z 2 akumulatorami .Mialem rozne wkretarki bosch. hitachi, black decker,oraz tanie z Castoramy.Najgorsze są akumulatory ktore trzeba wymieniać np po 2 latach.Lepiej kupić nowa wkręterke jak przepłacać za nowy firmowy akumulator (1 sztuka kosztuje tyle co pól wkrętarki). Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 22.08.2006 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 .... mam Boscha PSR 18 V i od czasu do czasu nawet fi 10 w porothermiewierce jak mi się nie chce udaru użyć .... jak to na budowie..J ..kosztowała cosik 650,- pln..... 3-4 lata temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.08.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 a ja mam mam ExpertModeco za darmoszke - spisuje sie rewelacja juz 2 rok Jak otwierali u nas InterMarche to byl konkurs - kto wbije szybciej gwozdzia - no i wygralem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 22.08.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Bardzo polecam wkrętarki firmy MacAlister, dostępne wyłacznie w Castoramie. Wytrzymują wiele, sprzęgło do 24, hamulec wrzeciona. Ja taka katuje na budowie, kumpel zawodowo przy montazu okien. Obaj mamy wersje 12V. potwierdzam wkretarka niedroga a dobra i aku dosc dlugo dzialaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madagoral 23.08.2006 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 einhell, żółty. Na początku zaskakująco dobry ale baterie po ok pół roku do kubła. Wtedy kiedy były potrzebne to padały albo trzeba było ładować ok 7 godzin !!! Może jednak za dużo od niej wymagam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 23.08.2006 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Ja mam BlackDeckera 14,4 z dwoma Aku - przykręciła wszystkie podwieszane sufity w domu - teraz wierci w drewnieNigdy jednak nie wyjedzie akku do zera - w tym celu w zestawie była także latarka na ten sam aku (też często się przydaje i ma spory zasięg) która wycyckuje aku do zera i dopiero potem do ładowarki.ładowane akku od zera do full - wytrzymają Wam dłużej.Z wkrętareczki jestem zadowolony bardzo -kupiłem w castoramieSebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 23.08.2006 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Ja mam BlackDeckera 14,4 z dwoma Aku - przykręciła wszystkie podwieszane sufity w domu - teraz wierci w drewnie Nigdy jednak nie wyjedzie akku do zera - w tym celu w zestawie była także latarka na ten sam aku (też często się przydaje i ma spory zasięg) która wycyckuje aku do zera i dopiero potem do ładowarki. ładowane akku od zera do full - wytrzymają Wam dłużej. Z wkrętareczki jestem zadowolony bardzo -kupiłem w castoramie Sebo8877 Tak zupełnie do zera to chyba nie za dobrze? Przynajmniej dla Ni-Cd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lujezyn 29.10.2007 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 No dokładnie, jak się NiCd rozładuje tak zupełnie do końca, to już potem może się nienaładować wogóle...Ciekawe swoją drogą, jak sprawują się akumulatory do wkrętarek sprzedawane na sztuki (1,2V) na allegro, do samodzielnego zlutowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 29.10.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Mam MacAlister 3 lata jest super. 2 akumilatory 14v w komplecie.Za tą cenę niema lepszej. Kopiłem w Castoramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 30.10.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Chce coś dobrego makrowego. Ale jak zobaczyłem na stronei boscha ze najtansza to cos 850 zl - a gorna granica to kolo 3 tys. to sie gorzej poszczulem makita widze kolo 400 stoi ... jakie macie urzadzenia ? ile kosztowały ? i czy polecacie je ? Ja używam DEDRY, dostepnej w Castoramie. Choć pewnie dla wielu to żadna marka... Jednakże, bardzo dobrze się sprawuje, nie psuje się, akumulatory bez zarzutu. Kosztowała coś nieco ponad stówkę. Jest strona www:http://www.dedra.com.pl/polski/glowna/katalogDEDRA/indeks.html Widze że teraz są jakieś inne modele, ja mam taki zestaw z dwoma akumulatorami (wygoda!), wersja 18V. Takie 12V i 14V to są ciut za słabe. Ale mają nawet wersję 24V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
J_K_K 30.10.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Po pierwsze - 2 akumulatory obowiązkowo. Po drugie - zwróć uwagę na ich kształt / mocowanie - obecnie poszczególne firmy starają się robić różne, coby jedne do drugich nie pasowały. Po trzecie - koszt taniego Einhell'a czy Pro Work (ten sam importer) z 2 akumulatorami, to koszt 2 akumulatorów osobno (bez wkrętarki gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts