mako5 02.11.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Chce coś dobrego makrowego. Ale jak zobaczyłem na stronei boscha ze najtansza to cos 850 zl - a gorna granica to kolo 3 tys. to sie gorzej poszczulem makita widze kolo 400 stoi ... jakie macie urzadzenia ? ile kosztowały ? i czy polecacie je ? Ja już miałem kilka i: - takie tanie z marketów nic nie warte - McAlister - dobra jakość jak za tą cenę ale do majsterkowania - Bosch zielony (nie pamiętam modelu - 12V) - ok do majsterkowania, brakuje obrotów do wiercenia bo 1 bieg W tych najtańszych akumulator wytrzymywał rok, w firmowych 3-4 przy sporadycznym użytkowaniu (powiedzmy raz na tydzień). Ostatnio kupiłem Bosch niebieski GSR 14,4-2. To taki prawie podstawowy model z serii profesjonalnej. Jest przepaść między nim a tym co miałem. Duża siła, dwa biegi, obroty do 14k rpm, automatyczna blokada, szybka elektroniczna ładowarka no i dwa akumulatory. No i cena jak na taki sprzęt rewelacyjna (coś 370zł netto). Nadaje się nie tylko do majsterkowania ale i pracy ciągłej co przy budowie się przydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faflusniak 02.11.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Mam wkrętarkę na akumulator. Jak go używałem do przykręcania płyt GK to było OK. Natomiast jak próbowałem tym przykręcać sztachety w płocie, to była porażka. Po prostu nie dawała rady, wkręcać wkrętów o średnicy jakieś 4 mm ze specjalnym skrzydełkami do przewiercania się przez sztachetę. Kupiłem wkrętarkę zasilaną na 220V i dopiero wtedy udało mi się zacząć przykręcać sztachety. Dlatego radzę rozważyć sprzęt na 220V. Ja nabyłem ExpertModeco za 190 kilka tysięcy wkrętów wytrzymała i działa dalej, ale coś tam w niej zaczęło skrzypieć (dokładnie w głowicy). Może to już jej kres, albo jeszcze wytrzyma kilka tysięcy wkrętów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
J_K_K 02.11.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Po prostu nie dawała rady, wkręcać wkrętów o średnicy jakieś 4 mm ze specjalnym skrzydełkami do przewiercania się przez sztachetę. Samowiercące. U mnie z wkrętarką 18V, wkręty ~3mm, przez ściankę rurki 2 mm szły bez problemu. Ja nabyłem ExpertModeco za 190 kilka tysięcy Znaczy całą markę nabyłeś ? MSPANC Pzdr JKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faflusniak 02.11.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 190 tysięcy... Chyba rzeczywiście przepłaciłem Przy kręceniu nie było problemu z 2 mm profilu metalowego, tylko wkręty grzęzły w desce olchowej. Może miałem kijowe wkręty. Próbowałem różnych sposobów rodem z poradnika babci - maczałem w oliwie albo ludwiku. Dopiero czerwone cudo z Leroy Merlin o mocy 450 dało radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan inwestor 04.11.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Einhell za 120zł - do prac amatorskich super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYSZARD 09.11.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Jak ma być super jakośc to DeWALT, sprawdzona. Wersje europejskie są bardzo dobrej jakości.Jak ma byc popularna to Einhell, idealna proporcja ceny do jakości.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNCF 09.11.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 12.11.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Milawukee V28 z ogniwami litowojonowymi uzywam 4ty rok niedozajechania a co powiesz o modelu V18? duzo gorsza bedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 12.11.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Mamy Dedre z dwoma akumulatorkami kupioną w Castoramie za bodajże chyba 100 albo 200 zeta (już nie pamiętam dokładnie).... padła po zrobieniu drewnianej barirerki na balkonie ....ale.... zawieźliśmy ja do Castoramy i wymienili od razu na nową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 12.11.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Pozwolę sobie na małą uwagę dot. łatwości wymiany wkrętarki na nową... Wkrętarka Chinex - 100zł Wymiana po zepsuciu - 0zł Widok miny wkręcającego w momencie, gdy stoi się na 4m drabinie pod okapem z jedną ręką na drabinie, w drugiej ww. wkrętarka, ostatki sił, bardzo ważny ostatni wkręt i w tym momencie pada nam Chinex - BEZCENNE * (*) - sytuacja podana jako przykład. Chciałem tylko zauważyć, że często awaria sprzętu to nie tylko sam sprzęt, ale i to, czego w danym momencie nie można nim zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 12.11.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Kinzo 12V, 2 aku, Liroy Merlin. Kupiłem sobie ale jakiś fachowiec mi za...ł. Został mi zapasowy aku, więc kupiłem 2 raz to samo. Teraz mam 3 akumulatory i 2 ładowarki Kosztowała coś ok. 130 zł. Na warunki amatorskie świetnie się spisuje. Uważam, że to narzędzie jest tak nieodzowne w domu jak młotek i kombinerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNCF 12.11.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 12.11.2007 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Z tanich najdłużej służą Skile - Einhele się dawno porozlatywały, a Skile nie wykazują znaków zużycia, nawet akumulatory po 3 latach trzymają jak nowe. MacAlister - ładna jednorazówka, już Einhell znacznie wytrzymalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
start2222 30.07.2015 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Witam. Podpowiedzcie, która wiertarko-wkrętarka aku będzie lepsza do majsterkowania/prac przydomowych??? https://www.praktiker.pl/produkt,52134,974/wiertarko-_wkretarka_graphite_58g116-ps2_144v.hhtml http://allegro.pl/wiertarko-wkretarka-18v-bcd18-einhell-bavaria-2xak-i4858661211.html Dzięki za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
start2222 30.07.2015 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 A może taka http://allegro.pl/black-decker-wkretarka-18v-2aku-epc18cabk-wal-i5562511784.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
start2222 30.07.2015 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 A może taka http://allegro.pl/black-decker-wkretarka-18v-2aku-epc18cabk-wal-i5562511784.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 30.07.2015 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Żadna z powyższych. Z powodu braku akumulatora Li-Ion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
start2222 30.07.2015 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Rozumiem. Nie patrząc na baterie, tylko firmowo, żeby było na dłużej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 30.07.2015 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Patrząc na firmę, to z powyższych B&D (nie wiem, co pokazuje link z praktikera, otwiera się na stronie głównej sklepu).Ale rodzaj akumulatora zwłaszcza przy domowym (a więc sporadycznym) użytkowaniu jest ważny i od tego bym temat zaczynał. Wkrętarka z klasycznym akumulatorem niklowokadmowym przy domowym użytku po roku najdalej po dwóch będzie już tylko wiecznie rozładowanym klamotem, który trzeba naładować przed jakąkolwiek robotą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phantom-kk 27.08.2015 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Podłączę się do tematu: który z Chińczyków ma większą szansę dłużej posłużyć w domowych/amatorskich warunkach, Hecht czy Bawaria (podmarka Einhella)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts