BasniowySen 02.09.2006 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Woow! Rowniez widzialam - "Stworzenie Swiata", prawda, ze cudne? Zlosci mnie to, ze nadal nie potrafie, wkleic zdjecia - probowalam kilkakrotnie i nic! Wiec ja mozesz, to pokaz swoje zdjecie, chce sie upewnic, ze piszemy o tym samym. U mnie teraz - przedpoludnie, pochmurno i deszczowo, przegladam forum i czytam. Moj syncia jeszcze spi, ale wyrusza na weekend, wiec nadal bede buszowac po forum... zaczynam sie uzalezniac! Tak na serio. Gratuluje cierpliwosci, zwlaszcza przy dwojce malych dzieci, trudno jest o spokoj i czas. Jak sobie z tym radzisz? Kiedy znajdujesz czas na swoje szydelkowanie? Wiesz... troszeczke to dziwne, gdyz w obecnych czasach, zanika to, co piekne np: robotki szydelkowe .... o rany, ktos pomysli, ze babcie pisza , bo my tak o ... szydelkowaniu, wyszywaniu, pachnacej lavendzie, bialej wyszywanej poscieli; ehhh, teskno mi za minionym dziecinstwem. Zaraz, zaraz, bo odchodze od tematu - wlasciwie, to moge napisac... odkrylam, blisko mego domciu, zreszta niedawno powstaly - butik z antykami, butik to zle okreslenie; zreszta, malo wazna nazwa; najwazniejsze jest to, co jest do obejrzenia, bo ceny, przyprawily mnie o zawrot glowy. Pewnie sie wybiore ponownie... cofne sie w czasie, cudowne uczucie, gdy przechodzi sie, ogladajc te wszystkie cudenka - jest lustro ktore mnie zauroczylo, raczej jego rama, i tak: idealne do lazienki tylko duzej lazienki, lub do zawieszenia nad kominkiem, do tego, krysztalowy zyrandol / ktory mnie urzekl calkowicie/ i ...i na tym koniec. Gdyz $3 tys za lustro, to zbyt duzo, jednak znam siebie i gdybym naprawde chciala, to ... odmowilabym sobie wiele, i odlozyla; jednak moj kochany maz, zawsze mnie sprowadzi na ziemie. Podziwiam go za jego, do mnie cierpliwosc; bo miewam szalone pomysly. Jak ten z kupnem dzialki w PL i budowaniem - swojego wymarzonego domku. Pierwszy krok juz uczynilam - kupilam dzialke!! Ale to nie na temat. Dorotko, wierze, mocno wierze, ze osiagnac mozna wiele- gdy naprawde sie tego chce. I darzy do wybranego celu. Zycze Ci zatem, abys spelnila swoje marzenie o wymarzonej kuchni/ domu, w stylu, ktory jest dla Ciebie oddaniem ciepla Rodzinnego. Nie wazne, ze uwazac beda Ciebie czy mnie, za... "dziwna" a raczej- "staroswiecka" osobe; kazdy lubi to, co lubi, prawda? Kocham las, kocham roze i piwonie w ogrodzie nieodlacznie z ... lavenda Powodzenia Dorotko w realizowaniu marzen. Pozdrawiam milutko. P.S. Czy pochwalisz sie swoim najwiekszym skarbem - dzieciaczkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasniowySen 02.09.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Znalazlam interesujaca stronke - http://www.meblefrancuskie.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 02.09.2006 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Ja też próbowałam wkleić zdjęcie ale coś mi nie wychodzi. Przez trzy lata pracowałam w niemczech i tam bardzo podobał mi się styl wnętrz ciepłych,mających duszę. Te obrazki malowane igłą, serwetki, obrusy haftowane, lalki z porcelanowymi główkami i nawet telefony starego typu np: na korbkę. Cudo. Obrus muszę zrobić bo do furii doprowadza mnie ten stół. Z resztą będę musiała chyba poczekać bo już czas snu mam mocno ograniczony. jak nie znajdę tak czasu to poczekam na emeryturę stażowo 15 lat , wiekowo za 30 lat , zakładając dożycie tego etapu życia. Nie będzie źle bąble muszą podrosnąć. Generalnie jeszcze chałupa nie stoi a ja wiem co gdzie ma być Ps. Zdjęcie małego umieściłam w katalogu w onecie jak dokleję niunie to podam Ci namiar., bo wkleić na forum nie umię Uważaj bo zaraz i ty i ja trafimy do muzeum jako eksponaty. Pozdrowionka i trzymaj się ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 02.09.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Dziewczyny jak wklejac fotki znajdziecie tutaj http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=30921 Powodzenia. Jak co to dajcie znac, sprobuje pomoc...,kiedys tez sie uczylam od innych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 03.09.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Przez trzy lata pracowałam w niemczech i tam bardzo podobał mi się styl wnętrz ciepłych,mających duszę. Te obrazki malowane igłą, serwetki, obrusy haftowane, lalki z porcelanowymi główkami i nawet telefony starego typu np: na korbkę. Cudo. To rzeczywiście styl z duszą. Sami Niemcy okreslaja go pogardliwie "gemutlichkeit" - ale ma pani racje, kazdy kicz ma w sobie cos koszmarnie wzruszajacego Zwlaszcza ten patos o malowaniu obrazow igłą mnie uwiodł i niemczech sprowadzoych do roli przymiotnika bo wkleić na forum nie umię to nic , ze nie umią w końcu się nauczom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 03.09.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Po co z Niemiec, Polak potrafi http://www.malowanydom.pl/shop/miniaturki/67.jpg tyz mi lawendom zapachnialo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 04.09.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Nam sie też taki styl podoba i juz mamy zamówiona taka kuchnie. o gustach sie nie dyskutuje a dom sie buduje dla siebie PS. I bedziemy miec te porcelanowe uchwyty z czego sie baaardzo ciesze mundzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 04.09.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 o gustach sie nie dyskutuje a dom sie buduje dla siebie Dla siebie buduje sie dom, to fakt, ale czemu o gustach sie nie dyskutuje? Skoro myslacy inaczej niz pani szymczak/ wg jej mniemania :D/ nie maja swojego zdania, duszy i wyobrazni, to chyba mozna jednak podyskutowac, bo to juz nie tylko samego gustu dotyczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 04.09.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 OKI, mozna, ale to absolutnie do nieczego nie prowadzi, i wlasnie dlatego zwykło sie mówić, że się o tym nie dyskutuje... Bo dyskusja ma wtedy sens jesli daje jakies efekty, rezultaty, do czegos prowadzi i ani jedna strona (zwolennicy prowansalkiego stylu) ani druga (zwolennicy nowoczesnego stylu) nie przekonaja sie nawzajem ze ten drugi styl jednak jest lepszy... to tylko kwestia gustu, tego, co do kogo trafia... I ani jedna strona ani druga nie moze mówić na siebie nawzajem, ze nie mają charakteru, wyobraźni albo ze nie maja swojego zdania, itd. A niestety to Ty wyskoczyłeś z tą lawendą mundzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 04.09.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 . A niestety to Ty wyskoczyłeś z tą lawendą niech sie mundzia tak nie krzywi i usmiechnie ta lawenda to byla jedynie przenosnia, zrozumiana widac chyba tylko przez niektorych "starych" forumowiczow. Ja mowilem raczej o tolerancji, mnie lawenda ani Prowansja nie przeszkadzaja , lubie jednak w dyskusji argumenty a nie prychanie : "kto nie z nami ten jest be" a do tego pewnie glupi i bezmyslny . Zwlaszcza , ze wypowiadane sa dosyc stanowczo przez osobe, ktora z tresci swoich wypowiedzi widac, prawdopodobnie nie ma o tym wiekszego pojecia. . Najlepszym tego przykladem jest chęć wyhaftowania renesansowego fresku Buonarottiego i wstawienie go do domu w stylu prowansalskim/rustykalnym - juz nie wiadomo/. Obojetne mi to osobiscie , ale niech nie mowi, ze to ma dusze i styl . Pozdrawiam rustykalnie i modernistycznie ( jak, kto woli takze minimalistycznie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 04.09.2006 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 A teraz to ja napiszę. Nie po to założyłam ten temat by wszczynać dyskusje które nic nie dają. Dają tylko pole do popisu tym którym się nudzi!!Warto poczytać temat od początku. Wtedy jasne się staje kto tu ma coś ciekawego do powiedzenia czy pokazania.Szkoda mi czasu na pisanie odpowiedzi do kogoś ,kto ma do powiedzenia parę słów nie na temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 04.09.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Łoj, z angielskim u mnie kiepsko. Dogadac sie dogadam ale na tyle żeby czytac to kiepsko to widzę. Dziękuję bardzo za chęć takiego prezentu, ale kupiłam ponad rok temu pisemko z opisem wykonania np: stworzenie świata. Obraz widziałam orginalny jak byłam we włoszech, cudo!!! Tylko ciągły brak czasu przy dwójce małych dzieci to mój główny problem. Mogę sie pochwalić że drugim moim zawodem wykonywanym jest cerowanie artystyczne. Zabawa pierwsza klasa Ponieważ mam w domu stół który nie jest wymiarowy muszę zrobić sobie obrus z wyszywanką. Tylko prosty wzór byle szybciej. Oho, młody płacze. Czy pochwalisz sie swoim najwiekszym skarbem - dzieciaczkami? Zdjęcie małego umieściłam w katalogu w onecie jak dokleję niunie to podam Ci namiar., bo wkleić na forum nie umię a za to mi nowa moda wygląda na patrzenie na wszystkich w koło i nie posiadanie własnego zdania. Ciekawe czy jakby w naszym zunifikowanym kraju była moda na noszenie g...a to też by Pan nosił? Obrus muszę zrobić bo do furii doprowadza mnie ten stół. Z resztą będę musiała chyba poczekać bo już czas snu mam mocno ograniczony. jak nie znajdę tak czasu to poczekam na emeryturę stażowo 15 lat , wiekowo za 30 lat , zakładając dożycie tego etapu życia. Nie będzie źle bąble muszą podrosnąć. Szkoda mi czasu na pisanie odpowiedzi do kogoś ,kto ma do powiedzenia parę słów nie na temat. Wyjontkowo na temat . Faktycznie, na temat architektury wnetrz oraz wzornictwa nie ma z Pania o czym rozmawiac. Zycze duzo slonca i odrobine dystansu - glownie do siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasniowySen 04.09.2006 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Dorotaszymczak co powiesz na styl: arturianski? viktorianski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 05.09.2006 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Mnie osobiście styl Viktoriański pasuje do dużych wnętrz, muszą być przestronne, gdyz tego ten styl jest bardzo zdobny. Nie pasuje do mojego małego domku i chyba ze wzglegu na trudosc sprzatania tych zdobien nie zdacydowalabym sie na niego. W moim odczuciu jest zbyt "zamkowy" i za mało "domowy" ale poogladac miło pozdrawiam mundzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 05.09.2006 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Panie Wojtku.Czepia się Pan jak rzep do psiego ogona. Widać kieruje się Pan zasadą " kto nie jest z nami , jest przeciw nam".Trochę dystansu i luziku życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 05.09.2006 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Stylu arturiańskiego nie kojarzę.Co do stylu wiktoriańskiego to podpiszę się pod mundzią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 05.09.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Panie Wojtku. Czepia się Pan jak rzep do psiego ogona. Widać kieruje się Pan zasadą " kto nie jest z nami , jest przeciw nam". . Szanowna Pani mnie przecenia ale ciesze sie, ze mnie parafrazuje Trochę dystansu i luziku życzę. Oooo! Tym razem jednak nie docenia mnie Pani Z ciekawoscia obserwuje dyskusje o stylu wiktorianskim, pozwole sobie pozniej dorzucic swoje 3 grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 05.09.2006 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 To ja teraz swoje 3 grosze dorzucę.Kultura człowieka wymaga, jeśli ktoś pyta trza mu odpowiedzieć.Skóra mnie swędzi żeby odpisać na Pana posty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasniowySen 08.09.2006 01:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 OK, ok! Przepraszam Cie Dorotaszymczak; gdyz wparadowalam sie z Era Arthurianska i Victorianska; kiedy temat jest - Prowansja Sorry Moje zamilowanie historia - Celtycka, Arthurianska ... powoduje, iz czasami sie - zapominam. Dowodem jest moj wpis nie na temat. Powracamy do Prowansji, pachnacej lavenda. A takze do przepieknych krajobrazow. Provence:http://http://img57.imageshack.us/img57/2876/48905wallpaper280by5.th.jpghttp://http://img57.imageshack.us/img57/3302/lilplrtrpxlol5.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 08.09.2006 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Basniowy Sen, pewnie nic Ci to nie powie, ale strasznie przypominasz nasza Mimi. (forumowiczka z czasow do ktorych odwoliwal sie Wojtek2112) Im wiecej piszesz, tym bardziej mi ja przypominasz... A fotki piekne. Nie wiem czy pisac, jak zawsze, czy nie... Prosze o wiecej tej Prowansji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts