2112wojtek 08.09.2006 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 OK, ok! Przepraszam Cie Dorotaszymczak; gdyz wparadowalam sie z Era Arthurianska i Victorianska; kiedy temat jest - Prowansja Sorry Moje zamilowanie historia - Celtycka, Arthurianska ... powoduje, iz czasami sie - zapominam. Dowodem jest moj wpis nie na temat. Alez sie Basniowy Sen nie tlumaczy tak gęsto. Wszyscy sa ciekawi wnetrz w stylu celtyckim a moze i nawet (przepraszam za wyrazenie) arthurianskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 08.09.2006 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Basniowy Sen, pewnie nic Ci to nie powie, ale strasznie przypominasz nasza Mimi. a co jesli jej to juz mowi Rownez czekam n zdjecia I opowiesci , najlepiej lawendowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 08.09.2006 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Się czepiacie. A ja rozpaczliwie próbuję wyhodowac sobie lawendę w ogródku i coś cholera nie chce wyglądać jak na obrazkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 08.09.2006 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Przepraszam za zaśmiecanie wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasniowySen 09.09.2006 00:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Zeljka, nie wiem, kim jest mimi, ani nia nigdy nie bylam. Na forum, jestem, od niedawna. Jestem po to, aby dowiedziec sie na temat budowu domu; gdyz to jest moj - glowny cel. wojtek2112, bez takiego sarkazmu, prosze! Przeczytaj raz jeszcze, moj post! Wydaje mi sie, ze celowo zmieniasz forme, mojej wypowiedzi, aby miec powod do swoich "uwag"! Mialam swoj powod, gdyz pisalam - "Era Arthurianska" , skoro nie masz nic do napisania w tym "temacie", oszczedz sobie, prosze czasu, pisywaniem tych lakonicznych postow - szczegolnie do mnie! Zycze milego weekendu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 09.09.2006 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Zeljka, nie wiem, kim jest mimi, ani nia nigdy nie bylam. Na forum, jestem, od niedawna. Jestem po to, aby dowiedziec sie na temat budowu domu; gdyz to jest moj - glowny cel. A szkoda, ze nie znasz Mimi. Mysle, ze mogla by Ci sie spodobac. Mimi miala bardzo duzo ladnych pomyslow i wklejala setki fotek na rozne tematy. Kiedys tez bylo o Prowansji. No i Mimi tez lubi lawede i dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 09.09.2006 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Moze sie nawet okazac , ze to rozdzielone w dziecinstwie blizniacze sisters Kofi nie poddawaj sie z ta lawenda , kiedys sie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 09.09.2006 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Zeljka, nie wiem, kim jest mimi, ani nia nigdy nie bylam. Na forum, jestem, od niedawna. Jestem po to, aby dowiedziec sie na temat budowu domu; gdyz to jest moj - glowny cel. A szkoda, ze nie znasz Mimi. Mysle, ze mogla by Ci sie spodobac. Mimi miala bardzo duzo ladnych pomyslow i wklejala setki fotek na rozne tematy. Kiedys tez bylo o Prowansji. No i Mimi tez lubi lawede i dzieci. i pisała wiersze, takie np jak ten : mimilapin mimilapin ciągle cię ten temat trapi? porzuć wreszcie to pytanie, bo Cię wiosna z nim zastanie. jak wyskoczą w góre mury, to się skończą kalambury. bo mój domek poznasz przecież i mnie wszyscy już znajdziecie. na lavazzę was zaproszę i nie pytaj mnie już proszę.... Puszczam oczko do sąsiada, co tak miło ze mną gada. Porozmawiać zawsze można, chociaż muszę być ostrożna. Bo króliczkiem zostać chcę, małym, szarym,tajemniczym i nie wydam się już z niczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 09.09.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Sonika! wierszyk sie nie rymuje na poczatku bo lapin czyta sie jako lapę. czyli mogloby byc np.: mimilapin, mimilapinpodaj łapę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 09.09.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Uwazaj Mufka , bo zyciem spokojnym , forumowym teraz ryzykujsz mimilapa dawaj lapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 09.09.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 [wojtek2112, bez takiego sarkazmu, prosze! Przeczytaj raz jeszcze, moj post! Wydaje mi sie, ze celowo zmieniasz forme, mojej wypowiedzi, aby miec powod do swoich "uwag"! Mialam swoj powod, gdyz pisalam - "Era Arthurianska" , skoro nie masz nic do napisania w tym "temacie", oszczedz sobie, prosze czasu, pisywaniem tych lakonicznych postow - szczegolnie do mnie! . Bez sarkazmu i bez zmiany formy wypowiedzi. I chcialbym porozmawiac jednak o stylu arthurianskim i wiktorianskim . Dla przypomnienia zacytuje Twoj post pokazujac , ze nie zmieniam takze niczyjej wypowiedzi: Wyslano : Pon Wrz 04, 2006 6:09 pm / i jeszcze nie zmieniono tresci -az dziwne / Dorotaszymczak co powiesz na styl: arturianski? viktorianski? . Czyzby moj komputer samowolnie zmienial tekst?? Mysle , ze moglbym powiedziec pare rzeczy ,niekoniecznie w lakoniczny sposob i nie wiem skad to przypuszczenie , ze nie mam nic do napisania w "tym temacie". duzo slonca pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 10.09.2006 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 BasniowySen.Podoba mi się inny styl nie tylko prowansja.Sama mówię że dla mnie styl nowoczesny jest do bani. To jest moje zdanie a Pan wojtek szuka tematu do dyskusji, szkoda gadac.W swoim domu trochę pomieszam style / w różnych pomieszczeniach/ będzie inny styl, ale każdy z półki "ciepłych".I dalej proszę o pokazywanie różności z półeczki tych ciepłych. Zawsze można coś podpatrzyć.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 10.09.2006 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Sama mówię że dla mnie styl nowoczesny jest do bani. To jest moje zdanie a Pan wojtek szuka tematu do dyskusji, szkoda gadac. . Pani Doroto bardzo mi przykro,ze Pani tak mysli. Wydawalo mi sie , ze forum to miejsce gdzie moga sie scierac rozne poglady i do wymiany ktorych to pogladow zostalo powolane. Pani jednak uwaza ze froum to miejsce dla towarzystwa wzajemnej adoracji , kadzenia sobie wzajemnie duserow. Nigdy nie lekcewaze swojego rozmowcy mowiac , ze szkoda gadac. To zupelnie tak jakby kogos potraktowac jak idiote. Tylko z idiota nie warto gadac. Zapewniam Panią, ze jestem zdrow na umysle i mam przygotowanie nie tylko do "dobierania kolorkow" , jak byla Pani laskawie nieslusznie "mniemac" pare postow wczesniej i mam troche wiedzy teoretycznej i merytorycznej na tematy , ktore w tym watku sie pojawiaja. Tu mam na mysli glownie style architektoniczne i wnetrzarskie. To , ze jest Pani nietolerancyjna dla gustow innych niz Paniny jestem gotow nawet zrozumiec, inteligenty czlowiek jednak potrafi swoje stanowisko argumentowac. Bronie wszystkich stylow w sztuce, chociaz mam tez swoje preferencje, powstawaly bowiem owe style z wrazliwosci oraz pewnych historycznych konsekwencji i geniuszu ludzkiego umyslu a deprecjajcja ich bez argumentacji jest zwyczajna ignorancją a czasem ,jak widac, wrecz arogancją a moze i zwyczajnym prostactwem. Pozdrawiam i zycze ciekawej dyskusji /a dyskusja ma miejsce jesli poglady sie roznią, inaczej to zwykle wazeliniarstwo a nie dyskusja na forum/ PS Imiona piszemy wielką litera, to swiadczy nie tylko o kulturze wlasnej ale takze o szacunku dla rozmowcy, ktorego widac oczekiwac prozno . Akurat wojtek w użytm przez Panią kontekscie, to nie jest nick ...Pani Doroto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 10.09.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Z 2112wojtek, to znaczy Wojtkiem sie nie wygra! Ale probowac mozna, fajnie sie czya Jego odpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 10.09.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 W ten sposób można dyskutowac w nieskończoność. Podrzucę więc inny argument.Każdy styl (prowansalski, wiktoriański) wyrósł w swoich czasach i okolicznościach. Styl można odtworzyć, ale jak odtworzyć okoliczności? Jak ktoś chce po wiktoriańsku, to niech sobie zapewni kamerdynera i sprzątaczkę, bo ktoś musi o te koronki dbać. Jak ktoś chce dworek, to powinien mieć stajnię i warzywniak. A przede wszystkim parę hektarów dookoła domu. A po prowansalsku? Chyba jakaś winnica by się przydała. Inaczej powstaje bujda na resorach. Dworek, w którym Pan domu pojawia się po pracy około ósmej wieczorem i ogląda plazmę. Wiejska kuchnia ze zmywarką, którą Pani domu ładuje sama w pocie czoła, zamiast zrugać pomoc kuchenną za nieporządki. Coś tu nie gra, nie uważacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 10.09.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Z 2112wojtek, to znaczy Wojtkiem sie nie wygra! Z Panem Wojtkem , z Panem Wojtkiem Kochaniutka Ja to sie normanie boje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 10.09.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Z Panem Wojtkem , z Panem Wojtkiem Kochaniutka A co PANI Kochanienka, jak sie adorowac, to adorowac permanentnie W ramach kontynuacji dalszej dzialalnosci Towarzystwa Wzajemnej Adoracji pozdrowka dla Misia Uszatka. Ehhhh Misiu! Zeby kazdy mial takie klapniete uszko jak Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozeracz 10.09.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Co to jest styl arthurianski? Czy to ma cos wspolnego z Ginewra, Lancelotem, Parsifalem i Merlinem tak jak mysle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 10.09.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Co to jest styl arthurianski? Czy to ma cos wspolnego z Ginewra, Lancelotem, Parsifalem i Merlinem tak jak mysle? Blisko, blisko, cieplo, cieplujchno Nawet nicka masz adekwatnego, doloz tylko do niego slowko "dziewic" a juz jestes w epoce i temacie . Niestety Basniowy Sen wycofal sie dyplomatycznie ze stylu arthurianskiego na rzecz "ery arthurianskiej" . Coz szkoda Wszak z punktu widzenia ikonografii, to pewnie ani nie styl i era tylko moze ledwie mala epoczka zeby nie powiedziec brzydko "okres" Mam jednak nadzieje, ze dowiemy sie cos niecos o "Erze Victorianskiej i Arthurianskiej" zwlaszcza w kontekscie wnetrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 10.09.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Nawzajem - pozdrówka, zawsze do usług. Słyszałem o elżbietańskim, ale arthuriański? Chyba jakiś taki grubo ciosany w łupku i piaskowcu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts