Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prowansja

Dorota szymczak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 623
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Arturiański - rozumiem,że to neogotyk i/lub neoromanizm? Różne rzeczy można różnie nazywać i nie trzeba od razu rejterować.

Bardzo lubiłam Mimi i kompletnie nie rozumiałam, co tak irytowało forumowe bractwo.

Do Doroty szymczak - sama bardzo lubię klimaty, które przywołujesz. Szczególnie paletę barw. Ale fotki wklejone na początku mniej mają z Południa, więcej z Północy (styl wiejski angielski - bardzo modny w tej chwili). I nie zgadzam się z Wojtkiem, by był to styl wymagający pomocy kuchennej. :wink: Choć byłoby miło :lol:

Bardzo mi się także podoba, że kierujesz się własnym gustem i wygodą przy urządzaniu domu. I nie boisz się posądzenia o "ramowatość" twoich wyborów. Ale nie znaczy to by konieczne było rzucanie inwektywami w lubiących coś innego. I to wzbudziło reakcję Wojtka, a nie twoje wybory.

Ale nawiązując do zagadnienia stylu: dla mnie przymiotnik "stylowy" zawsze balansuje na granicy komplementu i obelgi

:D :D

I nie zgadzam się z Wojtkiem, by był to styl wymagający pomocy kuchennej. :wink: Choć byłoby miło :lol:

Ale nie znaczy to by konieczne było rzucanie inwektywami w lubiących coś innego. I to wzbudziło reakcję Wojtka, a nie twoje wybory.

D

Akurat o tej pomocy kuhennej, to nie wojtka wypowiedz :p :p i wojtek sie pod koniecznoscia takowej nie podpisuje, chociaz wypowiedz /chyba Misia ?/ bardzo mi sie podobala. :p :p i faktycznie byloby milo takowa miec.

Do reszty wypowiedzi zgadzam sie z Toba bez zastrzezen.

pozdrawiam :wink:

PS Dzieki za bardzo zgrabnie wyluszczone pojecia "Athurianizmow"- takie postawienie sprawy ,to rozumiem -robi wraznie nawet gdyby to nie byla prawda i dotyczylo nie krola Artura , ale Artura Conan Doyla :wink: .

Dorota szymczak

kilka fotek i dwa tytuly :wink: :

O w morde! Tyle fotek i nigdzie nie ma serwetek haftowanych ani nawet namiastki wyszywanki Stworzenia Swiata. :evil: :evil:

Dorocie Szymczak swiat przewrocilas tymi fotkami :p :p

Na wiecej nie mam niestety czasu.

Wiemy, wiemy -cisza nocna i poranny obchod rzecz swieta

PS Pysia faktycznie podrosla. A jak sie skubana zaokraglila tu i owdzie.