Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prowansja

Dorota szymczak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 623
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Są na forum wątki towarzyskie np. rekord wpisów czy inne.

Są na forum wątki, których mi się nie chce nawet otwierać - np. milionowy raz "kto ma okna z białymi szprosami?" - moje prawo, może inni namiętnie je przeglądają.

Ale w tym wątku, w którym po pierwszych dwóch stronach mniej więcej "na temat", choć niekiedy bardzo burzliwie, następują strony czystej wymiany złośliwości i niczego innego aż mnie zatyka ze złości.

Panie i panowie jak nie lubicie hasła Prowansja załóżcie wątek "najdziwniejsze realizacje udające Prowansję" albo "najokropniejsze ramoty". Będzie pewnie bardzo popularny i pouczający. Dodatkowo zaspokoi wasze poczucie wyższości.

Myślałam dotąd,że przyzwoitość wymaga, by po podstawieniu mi pod nos okropieństwa powiedzieć - - a nie przewracać oczami i krzyczeć

Ludzie, którzy jeszcze umieją uzasadnić dlaczego im się coś podoba lub nie i użyją przy tym więcej okresleń niż tylko "bo to słodkie" lub "bo to zimne" budzą mój szacunek i zaciekawienie.

Magalena: trochę złośliwości nie zaszkodzi, dopóki jest skierowana przeciw poglądom, a nie osobie. W końcu to forum dyskusyjne, a złośliwość i szyderstwo są formą dyskusji. Nikt tu nie zaczepia bezbronnych ludzi na ulicy. Jak ktoś wystawia swoje gusta na widok publiczny i prosi o komentarz, to go dostaje. To kwestia wyboru. Ja też mam swoje upodobania, z którymi nie zgłaszam się na forum, bo nie interesuje mnie co inni sądzą na ich temat.

O nie nie

Gdyby tak było Misiu Uszatku, to bym nie reagowała.

Wycieczki są osobiste:

Znaczy mimilapa wraca do nas

Ile wcielen obstawiasz?

nastają długie, jesienne wieczory - to lepsze niż kino, cyrk, teatr...

te występy

Coś tam było jeszcze o egzaltacji :roll: choć bardziej ogólnie.

Uważam za cios poniżej pasa (dokładnie jak na animacji :lol:) odwoływanie się do cech osobistych podziwiaczy, kiedy tak naprawdę dyskusja była o cechach estetycznych przedmiotów budzących ich podziw.

Jeżeli Prowansja wprawia w ekstazę egzaltowanych jednych, to może chrom, ciemne dębowe meble, ewentualnie modne drewna tropikalne to niezawodny znak, że ktoś kompensuje sobie komleksy? :o A jaskrawe kolory to na siłę chce się przeciętniaczek wyróżniać :cry:, a beże i szarości to tchórzliwie boi się wyróżniać? :-? Każdy wybór zły w tej psychologii dla ubogich...

Beata i Robert - złe podpisy . Na animacji admin to ten siedzacy przy stole, pozostała dwójka to użytkownicy :wink:

Bluebell - booski jest wszechświat, nie tylko jakaś jego część. Te kawałki, co ci się mniej podobają, to zwykle wina ludzi, że je spaprali. :cry: