ciku 22.08.2006 03:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Nie mam jak tego sprawdzić, bo nie przebywam od dluzszego czasu w Polsce, a oferty internetowe zazwyczaj o cenie milczą. Znalazłam jedna ofertę wycenioną na 800 zl za metr., ale nie wiem czy to drogo czy tanio jak na taki materiał? Jakie są rozpiętości cen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firstlady 22.08.2006 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 to bardzo tanio w salonach są minimum od 1200 wzwyż - możesz mi tę ofertę ukazać w kolejnymn poście? Wiem ,że konglomeraty są ostatnio bardzo modne, cena wysoka, bo są bardzo trwałe , swoją fakturą upodabniają się do np. marmuru czy innego kamienia, nie widać łączeń kilku płyt w załamaniach - blat jest jednolity i śliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 22.08.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 To bardzo ciekawe informacje , ktore podajecie ale nie prawdziwe niestety. Ceny i wlasciwosci jakie tu padaja dotycza kompozytow nie konglomeratow a to zupelnie rozne materialy. Konglomerat mozna dostac nawet duzo ponizej 100 zl za m2 , kompozyt z reguly od 600zl w gore . Powloki kompozytowe/oblogi/ troche taniej /300-400/ale wlasciwosci ich sa bardzo niepewne, zwlaszcza na dlugich wstegach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 22.08.2006 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 W związku z postem Wojtka juz chyba nie muszę Ci szukac tej oferty za 800 zl? Czyli co Wojtek, mam rozumieć, że nie polecasz?? Długość mojego najdłuższego blatu będzie wynosić az 3.85 z wycieciem na kuchenke 80 cm i narożny zlew. A... doczytałam dokładniej Twojego posta i widzę, że Twoja uwaga odnosi się jedyne do wytrzymałości powłok kompozytowych...Poczytam troche o konglomeratach i kompozytach, bo przyznam, że nie bardzo odrózniam jedne od drugich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 22.08.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Kompozyty polecam , konglomeraty na blat w kuchni to raczej nieporozumienie. Na parapety okienne, owszem.Zeby bylo jasniej uscisle poprzednia wypowiedz.Cena kompozytow zaczyna sie juz od 600zl i to wcale nienajgorszych kompozytow np. Corianu. Ale chociaz IMHO nie warto uzywac cienkich powlok kompozytowych, to i tak sa lepsze niz konglomeraty.Przy 3,5m wstedze, jesli gladka(bez przegiec,karbow a jedynie z wycieciem) moze cos sie nieporzadanego dziac - lepiej dmuchac na zimne. Roznica miedzy konglomeratem a kompozytem jest zasadnicza.Upraszczajac :kompozyt ma wlasnosci jakich nie maja jego skladniki .Wlasnosci takie sa o wiele lepsze np kompozyt stali ma wlasnosci zarowno stali jak i skladnikow z kotrych sie sklada np nie przewodzi ciepla, zachowuje sie jak tworzywo sztuczne ale ma wlasnosci mech. stali a nawet lepiej. W kompozytach mozna w duzym zakresie regulowac ich wlasciwosciami itp.Konglomeraty takiej mozliwosci nie daja jest to zwykla mieszanina zywicy i jakiegos wypelniacza o wlasnosciach zblizonych lub gorszych od produktow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firstlady 22.08.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Wojtku, a mógłbyś dać jakies namiary na tanie kompozyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 22.08.2006 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Właśnie Wojtku, gdzie taki Corian za 600 zł można spotkać? Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts