Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie sa ceny blatów z konglomeratów?

ciku

Recommended Posts

to bardzo tanio w salonach są minimum od 1200 wzwyż - możesz mi tę ofertę ukazać w kolejnymn poście? Wiem ,że konglomeraty są ostatnio bardzo modne, cena wysoka, bo są bardzo trwałe , swoją fakturą upodabniają się do np. marmuru czy innego kamienia, nie widać łączeń kilku płyt w załamaniach - blat jest jednolity i śliczny

To bardzo ciekawe informacje , ktore podajecie ale nie prawdziwe niestety. Ceny i wlasciwosci jakie tu padaja dotycza kompozytow nie konglomeratow a to zupelnie rozne materialy.

Konglomerat mozna dostac nawet duzo ponizej 100 zl za m2 , kompozyt z reguly od 600zl w gore :lol:. Powloki kompozytowe/oblogi/ troche taniej /300-400/ale wlasciwosci ich sa bardzo niepewne, zwlaszcza na dlugich wstegach.

W związku z postem Wojtka juz chyba nie muszę Ci szukac tej oferty za 800 zl?

Czyli co Wojtek, mam rozumieć, że nie polecasz?? Długość mojego najdłuższego blatu będzie wynosić az 3.85 z wycieciem na kuchenke 80 cm i narożny zlew. A... doczytałam dokładniej Twojego posta i widzę, że Twoja uwaga odnosi się jedyne do wytrzymałości powłok kompozytowych...Poczytam troche o konglomeratach i kompozytach, bo przyznam, że nie bardzo odrózniam jedne od drugich :lol: :lol:

Kompozyty polecam , konglomeraty na blat w kuchni to raczej nieporozumienie. Na parapety okienne, owszem.

Zeby bylo jasniej uscisle poprzednia wypowiedz.

Cena kompozytow zaczyna sie juz od 600zl i to wcale nienajgorszych kompozytow np. Corianu. Ale chociaz IMHO nie warto uzywac cienkich powlok kompozytowych, to i tak sa lepsze niz konglomeraty.

Przy 3,5m wstedze, jesli gladka(bez przegiec,karbow a jedynie z wycieciem) moze cos sie nieporzadanego dziac - lepiej dmuchac na zimne.

Roznica miedzy konglomeratem a kompozytem jest zasadnicza.

Upraszczajac :kompozyt ma wlasnosci jakich nie maja jego skladniki .Wlasnosci takie sa o wiele lepsze np kompozyt stali ma wlasnosci zarowno stali jak i skladnikow z kotrych sie sklada np nie przewodzi ciepla, zachowuje sie jak tworzywo sztuczne ale ma wlasnosci mech. stali a nawet lepiej. W kompozytach mozna w duzym zakresie regulowac ich wlasciwosciami itp.

Konglomeraty takiej mozliwosci nie daja jest to zwykla mieszanina zywicy i jakiegos wypelniacza o wlasnosciach zblizonych lub gorszych od produktow.