orum 30.03.2003 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2003 przez dwa sezony ogrzewam dom olejem , koszt około 1000 zł miesięcznie( w moim przypadku) dlatego chce poszukac oszczędności , chciałbym zapytac jak sprawują się te kotły i który wybrać . A może wogóle coś innego , w mojej okolicy są (miał być kiedys ośrodek) gorące żródła ) Pozdrawiam wszystkich orum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orum 31.03.2003 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2003 nikt nie pali w takim piecu??????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.03.2003 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2003 Masz dwie możliwości - kocioł na paliwo stałe (drewno, węgiel, miał węglowy itp.) lub pompa ciepła (gorące źródła)Na drugi temat nie będę się wypowiadać - po prostu nie jestem w tej dziedzinie ekspertem.Co do pierwszego to przy kotłach dwupaliwowych zwróć uwagę czy palnik ma "samorusztowanie" w innym przypadku może się zapychaćPrzy kotłach na paliwo stałe warto też zwrócić uwagę na masę kotła w porównaniu z konkurencyjnymi - większa masa wiąże się z dłuższą żywotnością kotła - grubsza blacha.Ja osobiście polecałbym kocioł na drewnoA tak na koniec to warto jednak zwócić uwagę na ktły wysokiej jakości, bo cenę można szybko zapomnieć, kiedy kociol pracuje długo i niezawodnie. Natomiast niską cenę często można przypłacić częstymi wizytami serwisanta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orum 31.03.2003 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2003 dzieki za odpowiedz ale najbardziej zależy mi na opiniach tych którzy pal a w vigasie , atmosie itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaKa 02.04.2003 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2003 orum, zajrzyj do watku w "Wymianie doswiadczen", "Chetnie pomoge". Tam znajdziesz kolko zapalencow na kotly zgazowujace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts