DaroR 14.11.2006 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Aldonka, a mozesz bardziej wyjasnic co wynegocjowalas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfol 14.11.2006 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Wtrącę i ja słów kilka. Alarm montowałem samemu (mniej więcej wiem co i jak), zeszło mi z miesiąc . Kody instalatora są u mnie. Powiadamianie na komórkę mam jako trzeci w kolejności - dwie pierwsze to ochrona. Firma ochroniarska jest już trzecia. Pierwsza raz nie przyjechała w ogóle tłumacząc że do nich nie doszło (tyle że w logach było co innego no i do mnie jakoś doszło), drugiej trafiło się przyjechać po prawie godzinie (mieli pecha bo wezwanie dostali w sklepie gdzie jedli śniadanie, a ja stałem w kolejce). Podsumowując: montaż osobno, ochrona osobno, dostęp do logów. I tutaj skwituję takim komentarzem: Płacenie haraczu (tak, tak - haraczu) jest bez sensu - skutecznośc żadna (interwencje post factum), jedynie moze samopoczucie lepsze. Moja propozycja jest taka: 1. Wybór lokalizacji mniej narażonej na włamania/napady 2. Alarm z sygnalizatorem i powidamianiem na SMS 3. Zdrowy rozsądek w kontaktach z agencjami ochrony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matti 14.11.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Matti Napisz nam, proszę, ile kosztuje Cię dziś rozwiązanie umowy bez tłumaczenia czegokolwiek i czyjejkolwiek winy. Po prostu - rozwiązuję od zaraz i już! Ile TO kosztuje? Adam M. Umowe moge rozwiac w kazdej chwili bez podania przyczyny.(place za rok).Cala instalacja jest moja wlasnoscia a rozwiazanie bez podania przyczyny i powodu wpisalem w aneksie. Masz jakies problemy z pisaniem umowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 14.11.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Nie.Ale teraz to jestem pod wrażeniem! DOBRY JESTEŚ! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matti 14.11.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Nie. Ale teraz to jestem pod wrażeniem! DOBRY JESTEŚ! Adam M. Dlatego podpisalem umowe na rok,dodatkowo wpisalem w innym aneksie ze firma ma obowiazek( w razie wlamania) czekac na wlasciciela lub osobe upowazniona nie dluzej i nie krocej jak 24 godziny ,lub zabezpieczyc obiekt tak by bylo mozliwe ponownie uruchomienie alarmu z jednoczesnym udokumentowaniem szkod dla PZU. Jak komus sie to nie podoba to szukam innej firmy-ja place i ja wymagam, tak to jest. Matti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfol 14.11.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Nie. Ale teraz to jestem pod wrażeniem! DOBRY JESTEŚ! Adam M. Dlatego podpisalem umowe na rok,dodatkowo wpisalem w innym aneksie ze firma ma obowiazek( w razie wlamania) czekac na wlasciciela lub osobe upowazniona nie dluzej i nie krocej jak 24 godziny ,lub zabezpieczyc obiekt tak by bylo mozliwe ponownie uruchomienie alarmu z jednoczesnym udokumentowaniem szkod dla PZU. I masz złudny komfort - w razie nie wywiązania się ochrony z takiego zapisu w umowie bedziesz musiał to odpowiednio udokumentować i walczyć o wyegzekwowanie takiego zapisu w sądzie. Z innej beczki - znam przypadek w którym pracownicy agencji ochrony obrobili strzeżony lokal - wiedzieli że klient wyjechał i nie załaczył alarmu.... Jak komus sie to nie podoba to szukam innej firmy-ja place i ja wymagam, tak to jest. Matti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matti 14.11.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Nie. Ale teraz to jestem pod wrażeniem! DOBRY JESTEŚ! Adam M. Dlatego podpisalem umowe na rok,dodatkowo wpisalem w innym aneksie ze firma ma obowiazek( w razie wlamania) czekac na wlasciciela lub osobe upowazniona nie dluzej i nie krocej jak 24 godziny ,lub zabezpieczyc obiekt tak by bylo mozliwe ponownie uruchomienie alarmu z jednoczesnym udokumentowaniem szkod dla PZU. I masz złudny komfort - w razie nie wywiązania się ochrony z takiego zapisu w umowie bedziesz musiał to odpowiednio udokumentować i walczyć o wyegzekwowanie takiego zapisu w sądzie. Z innej beczki - znam przypadek w którym pracownicy agencji ochrony obrobili strzeżony lokal - wiedzieli że klient wyjechał i nie załaczył alarmu.... Jak komus sie to nie podoba to szukam innej firmy-ja place i ja wymagam, tak to jest. Matti Przypadek naprawde wolajacy o pomste do nieba! Po wlaczeniu alarmu jestem zobowiazany teleonicznie skontaktowac sie z firma i Pani /Pan sprawdza czy alarm jest uzbrojony czy nie. Zludny komfort moze -ale w zyciu wszystko jest relatywne,spie jednak spokojniej. Przykladow moge podac wiecej -kupiles nowy samochod ubezpieczyles masz wypadek ,samochod szrot Ty bez winy a winowajca bez ubezpieczenia,Tak mozemy bez konca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 14.11.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Witam Mój wybór padł na Juwentusa i pomijając aspekty finansowe, które wynegocjowałam sama do tej pory działają ok. Reagują na każdy sygnał fałszywy czy nie a nawet kiedyś po takim alarmie po dłuższym czasie zastałam patrol pod moim domem nie chcę chwalić ( bo przechwalę i co będzie) ale na moim terenie jest ok, narazie...Jedynie nie wiem co z tym powiadomieniem na komórkę muszę to obadać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 14.11.2006 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 podpisałem z juwentusem i narazie mam same pozytywne wrażenia oby tak dalej '' to mówił ja jażąbek jan'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KALI04 15.03.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Witaj yama.Umowę masz z Juwentusem a alarm kto ci montował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 15.03.2007 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Witaj yama. Umowę masz z Juwentusem a alarm kto ci montował? znajomy ale działa pod szyldem juwentusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogi8 15.03.2007 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Nie. Ale teraz to jestem pod wrażeniem! DOBRY JESTEŚ! Adam M. Dlatego podpisalem umowe na rok,dodatkowo wpisalem w innym aneksie ze firma ma obowiazek( w razie wlamania) czekac na wlasciciela lub osobe upowazniona nie dluzej i nie krocej jak 24 godziny ,lub zabezpieczyc obiekt tak by bylo mozliwe ponownie uruchomienie alarmu z jednoczesnym udokumentowaniem szkod dla PZU. I masz złudny komfort - w razie nie wywiązania się ochrony z takiego zapisu w umowie bedziesz musiał to odpowiednio udokumentować i walczyć o wyegzekwowanie takiego zapisu w sądzie. Z innej beczki - znam przypadek w którym pracownicy agencji ochrony obrobili strzeżony lokal - wiedzieli że klient wyjechał i nie załaczył alarmu.... Jak komus sie to nie podoba to szukam innej firmy-ja place i ja wymagam, tak to jest. Matti Przypadek naprawde wolajacy o pomste do nieba! Po wlaczeniu alarmu jestem zobowiazany teleonicznie skontaktowac sie z firma i Pani /Pan sprawdza czy alarm jest uzbrojony czy nie. Zludny komfort moze -ale w zyciu wszystko jest relatywne,spie jednak spokojniej. Przykladow moge podac wiecej -kupiles nowy samochod ubezpieczyles masz wypadek ,samochod szrot Ty bez winy a winowajca bez ubezpieczenia,Tak mozemy bez konca. Witam! Przeczytałem ten temat od początku i aż się dziwię że pozwalacie na coś takiego jak informacja o stanie systemu (włączony czy też nie) odbierana była przez agencje. Troszkę robię w tym interesie i wiem że są tam powiązania i ja swoim klientom mówie że systemy posiadają logi zdarzeń i w razie wątpliwości wpinam się z kompem i odczytuję wszystko i wtedy wiadomo czy system był uzbrojony czy też nie. Jak był a agencja nie dojechała to trzeba im się dobrać do t... i niech pokrywają koszty.Agencjom do ochrony potrzebne są następujące sygnału: włamanie, napad, sabotaż, usterka 220 i acu. I to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogi8 15.03.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Wtrącę i ja słów kilka. Alarm montowałem samemu (mniej więcej wiem co i jak), zeszło mi z miesiąc . Kody instalatora są u mnie. Powiadamianie na komórkę mam jako trzeci w kolejności - dwie pierwsze to ochrona. Firma ochroniarska jest już trzecia. Pierwsza raz nie przyjechała w ogóle tłumacząc że do nich nie doszło (tyle że w logach było co innego no i do mnie jakoś doszło), drugiej trafiło się przyjechać po prawie godzinie (mieli pecha bo wezwanie dostali w sklepie gdzie jedli śniadanie, a ja stałem w kolejce). Podsumowując: montaż osobno, ochrona osobno, dostęp do logów. I tutaj skwituję takim komentarzem: Płacenie haraczu (tak, tak - haraczu) jest bez sensu - skutecznośc żadna (interwencje post factum), jedynie moze samopoczucie lepsze. Moja propozycja jest taka: 1. Wybór lokalizacji mniej narażonej na włamania/napady 2. Alarm z sygnalizatorem i powidamianiem na SMS 3. Zdrowy rozsądek w kontaktach z agencjami ochrony Dla wszystkich którzy mają powiedamienia sms lub monitoring gsm. Jak łatwo można okraść taki dom, oto link http://www.elektronik-system.pl/?action=produkt&produkt=339 Najlepszy monitoring radiowy i walczcie o to z firmi ochronirskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HubertG 22.09.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Witam, mam nadzieje że znalazłem dobry watek do moich pytań Jestem aktualnie na etapie podpisywania umowy z agencją ochrony. Zauważyłem że sam koszt miesięczny jest akceptowalny, natomiast moje obawy wzbudziła pozycja nieuzasadniony przyjazd ekipy interwencyjne. Jak często zdarzają się u Was takie oddzielnie fakturowane przyjazdy? Czy jest to parametr którym się przejmować? Czy zakładając że sam nie wywołam takiego alarmu to takie przyjazdy się nie zdarzają? Drugie pytanie dotyczy serwisowania systemu. Czy w okresie gwarancji przyjazdy konserwacyjne w Waszym przypadku są płatne? Jeżeli bezpłatne to jaki jest koszt takiej konserwacji po okresie gwarancji? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akrotarum 24.09.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Ja to doświadczenia z firmami ochroniarskimi nie mam. My jesteśmy w trakcie montażu monitoringu na własną rękę. Zamawialiśmy wszystko (i jeszcze domawiamy) to co potrzebne z delta.poznan.pl i instalujemy. Nie wyszło tak drogo, a że dom jest troszkę na pustkowiu, to nie mieliśmy innego wyjścia. O firmie ochroniarskiej nie było raczej mowy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 24.09.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Witam, mam nadzieje że znalazłem dobry watek do moich pytań Jestem aktualnie na etapie podpisywania umowy z agencją ochrony. Zauważyłem że sam koszt miesięczny jest akceptowalny, natomiast moje obawy wzbudziła pozycja nieuzasadniony przyjazd ekipy interwencyjne. Jak często zdarzają się u Was takie oddzielnie fakturowane przyjazdy? Czy jest to parametr którym się przejmować? Czy zakładając że sam nie wywołam takiego alarmu to takie przyjazdy się nie zdarzają? Drugie pytanie dotyczy serwisowania systemu. Czy w okresie gwarancji przyjazdy konserwacyjne w Waszym przypadku są płatne? Jeżeli bezpłatne to jaki jest koszt takiej konserwacji po okresie gwarancji? Pozdrawiam To zalezy co wybrana firma rozumie pod tym pojeciem. U nas przyjazd nieuzasadniony jest wtedy kiedy jest wywolanie, oni przyjezdzaja i zastaja domownikow. Pewnie moze cos sie zdarzyc z alarmem podczas obecnosci w domu, czy nawet sami go wywolacie prze pomylke, ale wtedy natychmiast dzwonisz do nich, podajesz haslo i odwolujesz ich przyjad. Kazdy ich przyjazd po wywolaniu i nieobecnosci domownikow jest normalna interwencja, nawet jak zdarza sie to pare razy dzinnie. A jak sie boisz, ze moga ciebie np. naciagac na takie przyjzdy, to montujesz odpowiedni modul, jesli takowego centralka alarmowa nie ma i kazdorazowe zalaczenie sie alarmu masz sygnalizowane np. na komorke. Co do serwisowania i konserwacji przez nich to ci nie odpowiem bowiem alarm zakladalem we wlasnym zakresie, a firma nam tylko monitoruje. To tak w wielkim skrocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HubertG 25.09.2009 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Wielkie dzięki własnie o to się obawiałem.Nad GSM powoli myśle i chyba też to dołoże. Jeszcze tylko musze zbadać sprawę serwisowania ... Jeżeli chodzi o Marki przy Białołęce k/Warszawy to która firma jest Waszym zdaniem lepszaSolid czy Skorpion?Ceny mają bardzo zbliżone. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 25.09.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 A jak daleko od twojego domu stacjonuja ich patrole?Jak wyglada sprawa zabezpieczenia majtku w razie zdarzenia podczas twojej nieobecnosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HubertG 28.09.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Patrole stoją mniej więcej w podobnych odległosciach. Należy liczyć około 500 metrów od mojego domu. Z tym że za rok mogą stać już w zupełnie innych miejscach. Co do odpowiedzialności to obie umowy wyglądają prawie identycznie, czyli bardziej chodz o odstraszenie ewentaualnych kiepskich złodziei niż ochrona przed profesjonalistą ... czyli własny spokój ducha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 28.09.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 To moze zrob wywiad wsrod sasiadow, kto jak firme ma, poobserwuj ktorej firmy samochody czeasciej widzisz w okolicy, poszukaj opinii o kazdej z firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts