Roxi 22.08.2006 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Posiadam budynek gospodarczy który chciałabym przekwalifikowac na budynek mieszkalny, ale nie wiem czy sie nadaje... W związku z tym moje pytanie brzmi jakie muszą byc minimalne wyskokosc pokoi i poddaszy aby spelnialy norme?? Zależy mi na tym remoncie, ale chyba nic z tego nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 23.08.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Wydaje mi się, że pom. mieszkalne to 2.20. Podpisując akt notarialny przy zakupie 80 letniej chaty byla tego rodzaju wzmianka (że poniżej to już pomieszczenie gospodarcze). My wlaśnie ze stajni i komory (byly pod jednym dachem z pokojami) zrobiliśmy lazienkę, kuchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roxi 23.08.2006 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 a jesli te wymiary sa mniejsze to jest szansa ze dojdzie do skutku przepisanie to jako budynek mieszkalny??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga81 23.08.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 wg warunków technicznych:"Pokoje w budynkach mieszkalnych oraz sypialnie 1-4-osobowe w budynkach zamieszkania zbiorowego - 2,5 m;Pokoje na poddaszu w budynkach jednorodzinnych i mieszkalnych zagrodowych oraz pomieszczenia w budynkach rekreacji indywidualnej - 2,2:" więc jak widzisz mniej niż 2,2 się nie kwalifikuje na pomieszczenia przeznaczone na stały pobyt ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts