Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jeżeli chodzi o kredyt, to są jeszcze formalności "przed", tzn. wycena inwestycji (stan obecny i po zakonczeniu - u nas - mBank - musi to być operat) i cała reszta papierków. Chwilę trwa załatwianie + oczekiwanie na decyzję od momentu złożenia papierów (ok. 3 tygodnie) + wypłata (liczę ok. 1 tydz.). Więc wg moich obliczeń nie jest to 2 tygodnie tylko ciut więcej. Jest teraz boom na kredyty i wszystko się przeciąga - ja już czekam na decyzję trzeci tydzień... (zwykły zakup działki). Ale może inne banki działają lepiej i sprawniej.
https://forum.murator.pl/topic/60003-czy-warto-zaczyna%C4%87-na-koniec-wrze%C5%9Bnia/page/3/#findComment-1327020

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Planuje rozpoczęcie budowy na koniec września i jak sie uda, postawić stan surowy otwarty.

Mam ekipę na układanie więźby, zrobi to choćby w czasie gdy będzie padał śnieg ... :p

Mam pytanie (spotykam sie różnymi opiniami) jedni proponują wyjść nad ziemie inni ze można budować po dach ...

Jak uważacie poczekać ze ścianami i zacząć wiosną ?? Nie ukrywam ze zależy mi na czasie, a postawienie domu pod dach „przed zimą” pozwoli

na dłuższe osiadanie budynku

Czym ryzykuje jak nie wyrobie się przed pierwszymi mrozami i nie przykryje domu dachem .... czy faktycznie za dużo wilgoci wejdzie w sciany ??? dodam ze buduje z silki ?? a strop teriva

Podpowiedzcie co zrobić ... :roll:

to wszystko zależy od ekipy

my np na taką budowę posyłamy ok 6 ludzi i po miesiącu domek stoi,

https://forum.murator.pl/topic/60003-czy-warto-zaczyna%C4%87-na-koniec-wrze%C5%9Bnia/page/3/#findComment-1330414