Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

malutkie robaczki..:-))

Nasz Domek

Recommended Posts

trochę zaczynają mnie już niepokoić....małe , które znałam wcześniej sporadycznie występujące w łazience, teraz po wprowadzeniu się do wybudowanego niedawno domku mam je w zasadzie wszędzie..no nie jest to jakaś dzika plaga..ale jednak są....czy wiecie o czym mówię...?takie maluchy beżowe wielkości pół łebka od szpilki...

jej..chyba za dużo jednak piwka...

czy chodzi ci o rybiki???

jakie te robaczki masz daj fotkie

Sebo8877

z fotką byłby problem,bo to maluchy-jak ukłócie szpilką...z foto dot.rybików jakby nie to , ale może nieciekawe fotki mi wyrzuciło w wyszukiwarce...raczej do jedzenie nie lgną...kiedyś widziałam w miejscach wilgotnych , teraz oprócz łazienek , siedzą mi pod papierami na biurku....

wydawało mi się że to będzie proste zadanie...myślałam że nie tylko ja miałam przyjemość widzieć takie coś np w łazience....sporadycznie się zdarzało...towarzyszą mi w różnych miejscach zamieszkania przez całe życie( a nie są to moje pchły) :-))), małe i w klorze jasny beż,szybko łażą...i jak Ktoś już rozpozna temat, to czy to się jakoś tępi? ,czy to coś zajada? oprócz kurzu,resztek....?

A może są to takie maleństwa które "lubieją papier"? Nie wiem jak się nazywają, ale może będzie juz wiadomo w którym kierunku szukać.

Ja często jak mam książkę z biblioteki, to widzę jak łażą po kartkach książek.Są beżowe ,malutkie.Nigdzie więcej tego nie widziałam,a książek z biblioteki przynoszę po 10. Jak do tej pory nie rozlazło mi się to po mieszkaniu. :wink:

Ja mam w kibelku. Kilka dziennie nad zlewem łazi. Maleństwa takie. Nie rybiki. Rybiki sa większe i podłużne. Chociaż też lubią wilgoć.

A toto to nie wiem co to jest. I nie sa to mrówki :)

chyba myślimy o tym samym....przyjżałam się dziś bliżej mają 2 przęsełka,podobnie jak mrówki tylko te drugie mają 3....chętnie poznam co to i czy warto to tępić...czy się nie rozmnożą na potęgę...