basieczka 31.03.2003 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2003 Hej!Jak macie rozwiazany problem laczenia plytek i parkietu? Chodzi mi o wyrownanie poziomu - bo wylewka jest wszedzie taka sama? Deska parkietowa ma 18 mm grubosci, plytka jest ciensza....rowna sie na kleju? Czy na wylewce samopoziomujacej???dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 31.03.2003 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2003 Można nadlać masą samopoziomującą. Mam tak w mieszkaniu (kuchnia - kafelki otwarta na pokój - deski sosnowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 31.03.2003 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2003 U nas też jest samopoziomująca do wyrównania poziomów. A między płytkami i parkietem warstwa korka i listwa metalowa (taka b. cienka). Jest na razie idealnie równo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basieczka 01.04.2003 05:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2003 Dzieki za pomoc - tak nam sie wydawalo, ze wylewka bedzie lepiej wyrownac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 01.04.2003 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2003 Mozna tez dac po prostu grubsza warstwe kleju. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 01.04.2003 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2003 info na ten temat w nowym M jak Mieszkaniesnow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 01.04.2003 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2003 My rozwiązaliśmy ten problem na etapie wylewki. Podnieśliśmy wylewkę pod płytkami o 5 mm w stosunku do tej, która miała być pod parkietem. Okazało się, że 5 mm było za mało, ale wyrównaliśmy to klejem, bo wylewka samopoziom. okazała się dużo droższa. Trzeba zrobić 8-10 mm różnicy.Najpierw trzeba ułożyć parkiet, potem płytki i dopiero potem cyklinować i lakierować. To pozwala uniknąć jakichkolwiek listew, chyba, ze to się komuś podoba ... Nam nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basieczka 02.04.2003 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2003 To znaczy, ze najpierw ukladaliscie parkiet? a potem plytki? i nic sie nie pokrzywilo?Myslalam, ze majac klepke - poloze i dopasuje - ale samo ukladanie klepki pozniej...po plytkach - to zly pomysl??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Symon 03.04.2003 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 roznica 5 mm pomiedzy parkietem, a plytkami jest nie odczuwalna w czasie chodzenia, mozna polozyc asymetryczna listwe aluminiowa lub drewniana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 07.04.2003 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 Wszystko leży od sierpnia i do tej pory nic się nie pokrzywiło. Jeżeli parkiet jest odpowiednio suchy, to ta odrobina wody w kleju nie powinna zaszkodzić. Łatwiej jest dopasować poziomem płytki do parkietu niż odwrotnie, zostawiając 1-2 mm na cyklinowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.08.2003 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Ponieważ mam teraz problem jak w temacie proszę forumowiczów o podzielenie się swoimi doświadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 27.08.2003 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Ja wybrnęłam z tego problemu już na etapie wylewek. Tam gdzie płytki wylewki były wyższe. Teraz parkiet i płytki są na tym samym poziomie. Robota dla perfekcjonistów. Ale efekt niesamowity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.08.2003 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 To znaczy wysokość parkietu minus wysokość płytki i o tyle wylewka wyższa w miejscu gdzie płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej K. 27.08.2003 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 A ja wcale na to nie zwracam uwagi. Mam między kuchnią a jadalnią różnicę 1cm, między płytkami a parkietem korek, przy cyklinowaniu ładnie mi to obrobią i już. Różnicy nie odczuwam. Bawic się w jakieś wylewki? Kleju za dużo też nie powinno sie dawać (do 0,5 cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 28.08.2003 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2003 Andrzej K,u mnie też różnica wychodzi coś koło tego. Na czym dokładnie polega to rozwiązanie z korkiem pomiędzy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej K. 28.08.2003 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2003 Pasek korka szer. 1 cm i wys. 2,5 cm daje się na sztorc między płytki a parkiet. Pełni on rolę podwójna: dylatacji i ozdobną. Wystaje nieco ponad parkiet i zostaje przyszlifowany razem z parkietem przy cyklinowaniu. Cykliniarz może go ładnie zaokrąglić w kierunku płytek, tworząc spadek. W handlu można kupić arkusze i gotowe paski 90 cm. Są też do kupienia odcinki zaokrąglone, o czym dowiedziałem się niestety zbyt późno. Pytanie tylko o trwałość takiego korka - czy się nie skruszy? W każdym razie moja połowica zachorowała na ten materiał i chce go dawać dosłownie wszędzie!Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 29.08.2003 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Dzięki Andrzej.Daleko masz do Wrocławia? Bo chętnie bym to zobaczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej K. 29.08.2003 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Daleko, oj daleko - Ostrołęka. Ale to jest rozwiązanie dość powszechnie stosowane, więc na pewno znajdziesz coś bliżej.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogi 30.08.2003 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2003 Jest klej Atlasu , nazywa się CalN i można go nakładać do grubości 2cm.Nadaje się też do ogrzewania podłogowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 05.09.2003 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 dałem płytkarzowi jedną deseczkę parkietową i kazałem mu trzymać poziom płytek tak aby było równo. Jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts